Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Nééé, nebojte se, nebudu komentovat, jen musím vysvětlit, proč zvedám hodnocení na pět. Kurva, já chtěl na sedm, HOMO!!! No nic, není to kvůli Láďovi Hruškovi, na malvice seru, je to natruc Ondřeji Požárovi z TV Noha, protože já straním jiným hasičům alias RDN alias můj neznámý. A to jééé... požár... teda pozóóór, neserte mě, to ví každý... fakt ne? Přece MUPIMUP, soudruzi. On je lepší než ten film asi pětkrát a nechci ho nasrat, poněvadž je to špatný sluha a pán na hovno, tak si to prokalkulujte. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Beautiful Mind je bezpochyby vyborny film, ale to nejlepsi od Howarda je pro me tento film. Opravdu realisticke vykresleni vecneho boje pozarniku s nezkrotnym zivlem je opravdovou poctou tomuto nesmirne tezkemu povolani. A i sentimentalni konec zde nepusobi pateticky – naopak ma zde sve patricne misto. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních a kdo ví, zda ne poslední hit Williama Baldwina. On skutečně nebyl nikdy nijak dobrým hercem, takže se musel spolehnout jedině na spolehlivé výkony dalších kolegů, no a tady se jich dočkal. Díky kvalitnímu obsazení a slušně akčnímu ději se jedná o jeden z nejlepších thrillerů 90. let. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

ron howard ked chce vie byt velmi zaujimavym a zrucnym reziserom. ohen je ale v prvom rade o dobrom hereckom obsadeni, ci uz kurt russell a jeho diablosky pohlad alebo jeho bracho v podani williama baldwina, na celu posadku sa dobre pozera. nad priemerom tento film skoncil hlavne vdaka zaverecnej dvadstaminutovke, ktora je plna napatia, odvahy, vernosti a dojimavych scen. na piatok vecer do telky tak akurat. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Škoda té zbytečné délky filmu, jinak by tento film neměl chybu. Dějově supr, poslední půl hodina mě i emočně dost vymačkala a hlavně jsem aktérům věřil jejich ztvárnění postav, což se mnohde nestane. Také je to díky hrsti velmi kvalitních herců. Zajímavé a propracované vizuální efekty na dobu ještě pravěkou. V té době byla filmařina na triky mnohem náročnější než nyní. Nemohu jinak než tento film plný plamenů doporučit. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Scénárista filmu Gregory Widen byl tři roky hasičem a tento film je inspirován smrtí jeho kolegy a kamaráda, který zemřel při jednom z požárů. (Karlos80)
  • Herečka Jennifer Jason Leigh po přečtení scénáře řekla režiséru Ronu Howardovi, že by si chtěla zahrát oheň, protože má ve filmu nejlepší roli. (POMO)
  • Kurt Russell se na film připravoval tak, že jezdil s hasiči na opravdové výjezdy. (virus10)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama