Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (597)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle "pohádku" jsem neviděla asi něco přes deset let, a protože to vysílají každý rok o Vánocích, rozhodla jsem se, že si to už moc nepamatuju a že se na to podívám znova. Nechápu co je na tom tak úžasného, že se to vysílá každý rok, je plno jiných Vánočních filmů, které se mi líbí víc/které mi připomínají Vánoční "náladu" víc. Jima Carreyho nemám ráda, je hnusnej i normálně, těžko uvěřit, že to může být ještě horší. Ale může. V malé Cindy jsem celou dobu hledala Jenny Humphrey a vůbec jsem jí v ní nemohla najít, no co říct, rozhodně teda vyrostla do krásy. Nakonec tomu dávám s přimhouřenýma očima 3*, myslím ale, že se na to dalších deset let nepodívám. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad Grinchem váhala. Pohádky Dr. Seusse česky začaly vycházet až v posledních letech, takže tehdy šlo jen o další setkání Jimem Carreyem. A v roce 2000 měl už tento nekorunovaný král videopůjčoven za sebou všechny ty hity, které jsme milovali: Ace Venturu (oba díly), Masku, třetího Batmana, Lháře, lháře... a pomalu začal vyhlížet něco serióznějšího, což mu přineslo setkání s Milošem Formanem nebo Michelem Gondrym. Dneska bych řekla, že moderní rýmované pohádky Dr. Seusse hraný film nepotřebují (titul How the Grinch Stole Christmas vyšel poprvé v roce 1957), animovaný je pro ně naprosto ideální. Nicméně tady tu rutinní komickou Carreyho stylizaci dotahuje roztomilá Taylor Momsen a sexy Christine Baranski. Uvidíme, jestli si příští vánoce opět vzpomenu. P. S. Nechat nadabovat vypravěče Zdeňkem Svěrákem byl slušný přešlap. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jako je u nás vánoční (či lépe řečeno silvestrovskou) televizní legendou Mrazík, v USA se zhruba stejné popularitě těší Grinch (hlavně díky stejnojmennému seriálu). Tato postavička by měla lidem připomínat pravý smysl vánoc, nicméně mám ten dojem, že ani stokrát dokola viděný filmový Grinch v divákovi tu správnou vánoční atmosféru nenavodí. Tedy ne v tom českém. Jim Carrey se sice snaží, ale je to pořád jen on - Jim Carrey. I přes tu zelenou masku. Nejvíce mě tak z celého filmu zaujala malá Cindy Lou, která s těmi úžasnými účesy a s králičími zoubky vypadala skutečně půvabně (upozorňuji: nejsem pedofil). Ale na vánoční film pro děti je to trochu málo. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z filmů, který vážně nebyl úspěšný, přesto si myslím, že byl vtipný. Viz hláška, která je na úvodní stránce. Přišlo mi to velmi komické, Grinch a jeho grimasy:)) jinak některé scény byly poněkud kýčovitější, přesto, bráno v potaz, že se jedná o film pro děti, já byl celkem spokojený:)) nic jsem nečekal a pobavil se. To je pro mne hlavní. A to, že film jako takový stál za prd? Ale no tak... lidi chodí na tolik hovadin, které jsou komerčně tak zprofanované, že se to musí líbit už kvůli reklamě. A u tohoto jsem si skvěle odpočinul. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Je možný, že podíl na tom má vskutku brilantní český dabing, kde vypravěče mluví Zdeněk Svěrák a Grinche Boris Rösner, ale mě se to fakt líbilo. Uznávám, že potom ci si Grinch uvědomil co všechno způsobil a scénář začal hrát na typicky americkou notu rodinných hodnot, tak jsem měl chuť vrazit hlavu do televize, někoho profackovat, sežrat dálkové ovládání a tak, ale jinak mě ten film fakt bavil. Jim Carrey byl v nejlepší možné kondici a černý humor tady lítal na všechny strany. Celkový dojem: 70%... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 123 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2000 v Los Angeles. (Varan)
  • Grinchův (Jim Carrey) oblek je vyroben z jačích chlupů obarvených na zeleno. (Geriel)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama