Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ke konci až neskutečně mrazivý thriller, který ale rozhodně neurazí ani svým dějem před ním. Gary Sinise ve výborné kondici. Navíc jako další plus lze zmínit fakt, že na film se dá v klidu podívat i několikrát, tj. po jednom shlédnutí si přístě určitě řeknete, že podruhé by to mohla být také zábava. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak zajímavou podívanou. Pravda, ze zaběhnutého scénáře vyděračských dějových linek se vynořilo pramálo čistě originálních nápadů. Díky hereckým výkonům hlavních představitelů však nemohla být o nudě řeč a vcelku s úspěchem jsem přečkal i samotný závěr, který snad musel být všem jasný. Ron Howard předvedl dobrou práci, řekl bych - poněvadž při dvouhodinové metráži mohlo vše dopadnout podstatně hůř... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Howard prekvapil na seba veľmi netradičným, drsným trilerom. Televízna, niekoľkokrát ročne omielaná klasika pre mňa nestráca ani na x-té pozretie nič zo svojho kúzla. Vždy mám zimomriavky, keď chudák Sinise zapne telku a tam mu zúfalý Gibson odkáže, že....Tých prekvapivých zvratov je viac. Hlavné postavy perfektne obsadené, hodia sa sem ako pytel na hlavu uneseného. Finále trošku klišovitejšie, ale intenzívne zahrané. Ja mám jednoducho slabosť na 90kové trilery, Výkupné je jeden z troch najlepších. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, jak je to u Howarda zvykem. Navíc scénář se docela vydařil a obsazení bylo víc než perfektní. Mel Gibson v roli majitele letecké společnosti, Rene Russo ve svém živlu a podvraťák Gary Sinise, to je vážně báseň. Film nemusel být na dvě hodiny, ale i tak se mi líbil. Bohužel mám pocit že H. filmy se mi líbí hlavně kvůli scénáři, střihu a hudbě. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když myš začne mňoukat, sklapne i nad kočkou občas pastička.. Eloi Gibson, Morlock Sinise a Howardův dobře namazaný stroj když ne času, tak poctivě budovaného napětí, kterému možná odpustíte i ty polámané zoubky v kolečku ryze hollywoodského konce. Není se co divit, že po těch rolích špinavých poldů si musel G.Sinise „vylepšit profil“ Kriminálkou New York.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • V telefonním hovoru, který vede Tom Mullen (Mel Gibson) a Jimmy Shaker (Gary Sinise), postavy odkazují na snímek Stroj času (1960). (GordonCZ)
  • Tom (Mel Gibson) navrhuje ako dobrý pseudonym meno "John Smith". Gibson poskytol hlas Johnovi Smithovi vo filme Pocahontas (1995) len rok predtým. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama