Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. The Kidnapping - James Horner ,2. Delivering The Ransom - James Horner ,3. The Quarry - James Horner ,4. A Two Million Dollar Bounty - James Horner ,5. Parallel Stories - James Horner ,6. A Fatal Mistake - James Horner ,7. A Dark Reunion - James Horner ,8. The Payoff/End Credits - James Horner ,9. Rats - Billy Corgan/Matt Walker ,10. Worms - Billy Corgan/Matt Walker ,11. Spiders - Billy Corgan/Matt Walker ,12. Lizards - Billy Corgan/Matt Walker ,13. Worms Part 2 - Billy Corgan/Matt Walker ,14. Squirrels With Tails - Billy Corgan/Matt Walker , ()

castor 

všechny recenze uživatele

K tvorbě režiséra Rona Howarda mám letitý respekt. Mel Gibson v asi nejhvězdnějším období své herecké kariéry (za sebou měl čerstvě Statečné srdce i ambiciózního Muže bez tváře, diváci navíc stále v dobrém vzpomínali na jeho Smrtonosné zbraně) tenhle scénáristicky vydařený kousek táhne od první minuty a hned několikrát výtečně graduje (likvidační tah chladnokrevného Garyho Sinise, dialogy po telefonu, Gibson vyjednavačem, synkovo počůrání). Zapomenout nesmíme na výtečnou atmosféru a Hornerovu hudbu. Velmi slušná filmařina. S překvapivě velkým množstvím krve. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se zdá, že to bude tuctový thriller o únosu dítěte jako mnoho jiných, ale pak se rozjíždí něco nového a nečekaného. Rodiče uneseného syna odmítají zaplatit únoscům výkupné, i když by na ně bez rozmyslu měli. Pokus o novou taktitu proti únoscům se zdá zcela nelogickém tahem, ale nakonec slaví úspěch. Mel Gibson svým dobrým výkonem nijak moc nepřekvapil, ale naopak Rene Ruso zde podává jeden ze svých nejlepších výkonů. Gary Sinise v roli chladnokrevného únosce byl dobrým tahem a lákadlem pro diváka. Jen role bezcitné a majetnické únoskyně se mi k Lilli Taylor nějak nehodila. Jinak vcelku zajímavá a mezi thrillery nevšední podívaná. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ke konci až neskutečně mrazivý thriller, který ale rozhodně neurazí ani svým dějem před ním. Gary Sinise ve výborné kondici. Navíc jako další plus lze zmínit fakt, že na film se dá v klidu podívat i několikrát, tj. po jednom shlédnutí si přístě určitě řeknete, že podruhé by to mohla být také zábava. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukal hlavně kvůli mému oblíbenému herci, kterým je Gary Sinise. Mela Gibsona moc nemusím, ale zde mi ani moc nevadil. Čekal jsem, že to bude souboj mezi Gibsonem a Sinisem, ale když na začátku toho kluka unesla banda grázlů, trochu mě to zklamalo a film mě moc nebavil. No souboj nakonec přišel, když se nepovedlo předání a Gibson se rozhodl únoscům postavit. Jak mě první půlka nebavila, tak se mi ta druhá líbila. Některé dějové zvraty sice byly předvídatelné, ale posledních 20 minut se mně osobně velmi líbilo. Jinak Gary Sinise mi ve filmu hrozně připomínal jinou svoji postavu, a to sice budoucího Maca Taylora z CSI:NY. Nejen proto, že ho hraje, ale i tím, že v některých chvílích vypadal úplně stejně, byl to také polda, děj se odehrával také v New Yorku a měl i stejného českého dabéra. Nebýt té horší první půlky, možná bych šel s hodnocením výše. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Gary Sinise (Jimmy Shaker) má pri sebe 2 a 3 ručné zbrane. Toto je bežná prax pre NYPD, pretože v prvých dňoch mali zakázané používať rýchlonabíjačku pre svoje revolvery, takže okrem primárnej zbrane nosili aj svoje záložné zbrane a zbrane mimo službu. (Arsenal83)
  • Natáčanie bolo o niekoľko dní oneskorené z dôvodu Gibsonovej akútnej appendoktómie. (fishki)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama