Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je o čarodějnicích. Odehrává se v současnosti a opět se tam objevují někteří staří herci. Příběh se zaměřuje hlavně na New Orleans, kde se odehrává většina děje. Čarodějnice mají v dnešní době krizi, je jich čím dál míň. Příběh se soustředí na čarodějnickou školu. Ty soupeří s voodoo čarodějnicemi, které vede Marie Laveau a s lovci čarodějnic. Ještě do děje zasahuje Delphine LaLaurie, která se v 18. století podílela na mučení černých otroků. Postavy v této sérii neustále umírají a ožívají, takže je v tom celkem zmatek. Stará nejvyšší čarodějnice slábne a hledá se její nástupkyně. Ale až do posledního dílu se neví, kdo to bude. Nakonec jich moc nezbylo. Finále mě dost překvapilo, ale skončilo to dobře. :) "Poskládáme ti dokonalého přítele." ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven jsem viděla až zpětně po tom, co se potvrdilo, že beztak na sebe bude všechno navazovat, byť v drobnostech a já nechci o žádné easter eggy přijít. Nicméně čarodějnická mise dvou znepřátelených klanů z Nového Orleánsu byla extrémně over the top v každém směru. Ale co bylo moc v současnosti, vynahradila skvělá kamera a perverzní flashbacky. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako každá ze sérií American Horror Story - i tato má neskutečně úžasný první díl, který ovládla Kathy Bates :) Jsem neskutečně ráda, že se tam objevují herci již z předešlých sérií, jelikož jsou ohromní :) Ono se řekne - čarodějnice - to bude nuda...a z počátku jsem si říkala, že to nedosahuje takových kvalit, jako jsem byla zvyklá :) Ale Kathy Bates a Jessica Lange opět předvádějí role, které mi na ně pasují ze všech nejvíc :) A když se tam objeví na Halloween lidé, které už jste opravdu hodně dlouho neviděli - hmm... překvápko :) :D Tak mám třetí sérii za sebou a jsem opět nadšená :) Zjistit, která bude další Nejvyšší tohoto Covenu a objevovat plno informací ohledně historie těchto výjimečných žen - to mě opravdu bavilo :) Všechny postavy jsou neskutečně zajímavé a proto, že je tam plno obětí a plno osob, které "padnou" za svou víru a přesvědčení, není to žádná slaďárna ;) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velice solidní druhé sérii mě napadlo, že bych této sérii mohl dát ještě šanci v podobě minimálně jedné série. Takže na řadu přišly čarodějnice a údajně nejslabší příběh celé série. Osobně ale musím říct, že začátek se rozjížděl poměrně slibně. Tvůrci příběh pojali jak kombinaci jizlivé Sabriny, mladé čarodějnice, tak starých dobrých Čarodějek. Jen víc na drsno a evidentně s konceptem hodně pro mladé. Něco ve smyslu současných young adult příběhů. Strašidelné na tomto seriálu je opravdu jenom samotná znělka. Postupně se ale příběh dál vyvíjel neuvěřitelně bláznivě až do nesmyslna a ke konci už jsem s ním byl vysloveně otrávenej. I tak kvituju, že s jednotlivými postavami šli tvůrci opět až na dřeň a tak se dočkáte zodpovězení všeho…a u všech. Mám pocit, že tohle se u seriálů jen tak nestává. Nicméně relativně krátké rozmezí třinácti epizod umožňuje opravdu cokoliv. ()

Deyw

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

tvle jak mela ta baba ty cerny ve sklepe 😂😂 instantni laska dpc..driv jsem to skipnul, ted to dohanim --> vypada to dost dobre, za me bylo AHS vzdy jen Vrazdici dum a Asylum.. tohle jsem podcenil byl jsem kokot. 🤌 pice nebyl to sklep ale puda - okej tak finis, celkem se to rozsypalo a stala se ztoho takova teen kravina...dahmer nevyuzitej coz me mrzi, ale sarah si to uzivala, tak jsem to pretrpel sni, ale tahle season je tak na 3/5 max --> propad o polovinu oproti 1 a 2 sezone 😞 ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)

Reklama

Reklama