Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven jsem viděla až zpětně po tom, co se potvrdilo, že beztak na sebe bude všechno navazovat, byť v drobnostech a já nechci o žádné easter eggy přijít. Nicméně čarodějnická mise dvou znepřátelených klanů z Nového Orleánsu byla extrémně over the top v každém směru. Ale co bylo moc v současnosti, vynahradila skvělá kamera a perverzní flashbacky. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Surprise, bitch. I bet you thought you'd seen the last of me." Po druhé řadě pro mě přišel obrat o stoosmdesát stupňů. Buď je to tím, že mě příběhy o čarodějkách a girl power vždycky bavily, nebo to bylo přítomností Emmy Roberts (a dokonalé mrchy Madison Montgomery) a nebo snad navrátilou Taissou Farmigou. Ať tak či tak, po jednom díle jsem byla až nekriticky nadšená a to nadšení mi vydrželo až do konce. Díly mi utíkaly až moc rychle a můžu říct, že mi tahle řada bude neskutečně chybět, s chutí bych zhlédla v další řadě pokračování. Rozhodně 5*, škoda, že nemůžu dát víc... ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je o čarodějnicích. Odehrává se v současnosti a opět se tam objevují někteří staří herci. Příběh se zaměřuje hlavně na New Orleans, kde se odehrává většina děje. Čarodějnice mají v dnešní době krizi, je jich čím dál míň. Příběh se soustředí na čarodějnickou školu. Ty soupeří s voodoo čarodějnicemi, které vede Marie Laveau a s lovci čarodějnic. Ještě do děje zasahuje Delphine LaLaurie, která se v 18. století podílela na mučení černých otroků. Postavy v této sérii neustále umírají a ožívají, takže je v tom celkem zmatek. Stará nejvyšší čarodějnice slábne a hledá se její nástupkyně. Ale až do posledního dílu se neví, kdo to bude. Nakonec jich moc nezbylo. Finále mě dost překvapilo, ale skončilo to dobře. :) "Poskládáme ti dokonalého přítele." ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven je velice zajímavě zpracovaný svět čarodějek na pokraji vymření. Zápasí nejen s okolním světem ale i uvnitř covenu mezi sebou. Klady: I když se děj odehrává v současnosti, nechybí pár zajímavých návratů do minulosti, které celý děj obohacují. A nejen události ale i postavy. Madame Delphine se jako zatvrzelá rasistka, objevená nejvyšší, která je ve sporu s Marií Laveau do děje také skvěle hodí. Jsem ráda, že seriál nezůstal jen u čarodějek jednoho covenu, ale je tu i zmíněná voodoo královna a její svět, a především Papa Legba. Série je plná skvělých hereček jako Taissa Farmiga (Zoe) nebo Emma Roberts (Madison). Nade všemi opět ale září Jessica Lange v roli nejvyšší čarodějky. Zápory: Covenu chybí takové to napětí, mráz lezoucí po zádech a reakce typu… COŽE?! Už to není to pravý AHS, ale pořád to má slušný děj a scénář. Bohužel se schopnostmi čarodějek přichází i pro mě docela zmatek. Postavy jsou chvíli mrtvé pak zase ne pak jsou tu i duchové atd. No je to občas šílený bordel. Navíc to neustálé hledání nejvyšší a hádání se o to která je ta pravá po pár epizodách už taky leze krkem. Hodnocení: (4*) za téma čarodějky, skvělý soundtrack, nejvyšší čarodějku a jeden z nejlepších konců v AHS. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl není tak perfektní po příběhové stránce jako minulé dvě série,ale zase to není zas až tak hrozné jak mi mnozí lidé říkali.Některé scény byly i mnohdy nechutné a zvrácené ale nakonec se mi tato série líbila a byl jsem s ní spokojen.Takže za mě 3 hvězdičky za hudbu,celkem dobrý příběh a perfektní herecké výkony všech zúčastněných. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Madison Montgomery (Emma Roberts) z Coven je příbuzná Dr. Charlese Montgomeryho, původního majitele Murder House. (ICTS)

Reklama

Reklama