Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrté řadě se povedlo překonat příběh z minulé série (Coven), který byl takový "nemastný a neslaný", ale furt se nemohu zbavit dojmu, že první dvě řady byly prostě TOP-zlatá špička. Opět musím pochválit hudbu, herecké výkony herců které známe z předešlých řad, ale i ty které tu jsou nové (Finn Wittrock, N. P. Harris atd.) Také mě zaujalo že v seriálu hráli "zrůdy" které v reálném životě jsou takové, jako v seriálu např: Amazon Eve- Erika Ervin nebo Ma Petite-Jyoti Amge atd.... I proto této řadě dávám plnej počet. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pravda, že je to "slabší" kousek, ale pořád se tu bavíme o tom nejvyšším kvalitativním levelu... Třináctidílný celek sice ve výsledku ukáže, že se to celé odehrálo tak něják odnikud nikam a do ztracena, ale v průběhu jsem se prostě parádně bavil a ty některé scénaristické nešikovnosti hravě vynahradí chytlavá, dobově nevyhraněná stylizace a velmi vkusně vypůjčený David Bowie......... ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS Freak Show sú spolu s Asylum doteraz najlepšími sériami, nakoľko Elsa,Dandy, Jimmy, Dell či Ma Petite sú postavami, ktoré si rýchlo obľúbite a samotné prostredie panoptika pridáva seriálu skvelú atmosféru. Tentokrát je po Covene, kde boli hlavnou témou rasové predsudky, hlavnou témou predsudky voči postihnutým ľuďom a inak orientovaným jedincom a opäť si seriál servítku pred ústa nedáva. Miernym sklamaním je úplný koniec, avšak celkovému dojmu to príliš neuškodilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se sérií American Horror Story jsem vždycky měl problém, ale jelikož má každá série jiné téma, tak každé sérii do nekonečna dávám šanci na to, aby na mě zapůsobila. Jedna série to už dokázala, tak proč by to nedokázala i druhá. Jenže u této série jsem měl problém s tím, že seriál Carnivale z HBO jsem před lety vnímal daleko intenzivněji. Tohle byl jen pouho pouhý vývar, který opět redukuje to nejlepší, co si ze světa ujetých cirkusáků dovedete představit. Jessica Lange se tu ale mimochodem opět naprosto mistrovsky vyřádila a alespoň nám ukázala, jak parádně umí zpívat. To je ale to jediné pozitivní na této sérii. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ó, tak tohle nebylo dobré. Tahle série nám servíruje spoustu postav, které jsou zajímavé svým vzhledem, jenže to samo o sobě stačí jenom na několik scén. Freak Show tak víc než kdy jindy v AHS připomíná vražednou jízdu tvůrců, bez ohledu na to, že pro příběh by bylo lepší si některé postavy ponechat (divám se hlavně na klauna, který měl být hlavní zrůdičkou téhle série). Neil Patrick Harris hraje ujetou variaci na iluzionistu, kterého párkrát předtím okrajově předvedl, ale přestože si scény kráde pro sebe, tohle zkrátka není part pro něj. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Edward Mordake, známy aj ako Mordrake, ktorý sa objavil v tretej a štvrtej epizóde, naozaj trpel diprosopiou. Išlo o jedinca so zdvojenou tvárou. Jeho druhá tvár, ktorá sa nachádzala na zadnej časti hlavy síce nedokázala jesť či hovoriť, dokázala sa však smiať a plakať. Mordrake prosil doktorov, aby mu druhú tvár odstránili, pretože mu vraj našepkáva strašné veci. Nikto mu však nevedel pomôcť a vo veku 23 rokov spáchal samovraždu. (Carol Pifková)
  • O Else Mars (Jessica Lange) je známo, že má dřevěné obě nohy, o které v minulosti přišla, avšak v epizodě Opona padá (2015) jde vidět, že žádnou protézu nemá. Jedná se o část, kdy se Elsa hádá s manažerem o vystupování o Halloweenu a přitom se zvedá z gauče, kdy dává nohu přes nohu a kolena v místě ohybu nemají žádnou viditelnou protézu (Elsa má holé nohy). (Agressor69)

Reklama

Reklama