Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 1
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se dalo očekávat, hodně se hraje na efekt. Je to stylové, obsazení je skvělé, ale zatím velmi výrazně vítězí forma nad obsahem. Nějak se nám zapomnělo na to, že by byl potřeba i zajímavější příběh. Krvavé sexuální orgie holt někdy nestačí. Podrobněji tady ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série AHS si u mě připisuje 2. nejlepší místo hned za Asylum hlavně kvůli nezvyklé, ale vítané jednoduchosti. Ryan Murphy má tendenci vytvářet kvanta dějových linií, které se dost splétají do sebe, odskakuje se z jedné ke druhé a většinou divák ztrácí pojem a dojem. Hotel byl naopak v tomto sporý. Nabídl nám hodně postav, ale nikdy nepůsobil překombinovaně. Tentokrát Murphy zvolil poněkud vděčnější téma, než u minulého Freak Show a díky přítomnosti Gagy nalákal i jiné vrstvy publika. Neříkám, že mi nevadí, že AHS dosti zkomerčnělo a přítomností světově známé celebrity si tak trochu chtěl nahradit absenci Jessicy Lange. Můžu říct, že jsem se bez Jessicy obešla vcelku rychle a jsem i ráda, že Gaga vdechla do řady nový život a přes to, že ještě předtím, než Hotel vyšel, se zdálo, že Gaga bude nový lídr řady, tomu tak naštěstí nebylo. To je právě další plus, nemůžete říct, kdo měl v této sérii hlavní roli. Všechny postavy dostaly dosti podobný prostor a čas na své příběhy. Koho bych chtěla ještě herecky vyzvednout je určitě Wes Bentley, který se svojí psychedelickou rolí neměl žádný problém a jeho děsivý výraz v očích sedl k jeho charakteru jak zadek na hrnec. Potom uchvacující Dennis O'Hare, který konečně dostal velký prostor a nehrál už jen doplňující postavy, jako tomu bylo dřív a mohl předvést své úžasné herecké schopnosti v obzvláště vyzývající roli. No a konečně Evan Peters, jež se mi svým výkonem vryl hluboko do srdce a neskutečně mě dojal každým slovem, které pronesl. Peters se konečně vymanil ze své kletby zamilovaného nebo psychotického teenagera a dostal roli, která ukázala, že jsem ho neměla v topce pro nic za nic a umí zahrát i pořádně zvrhlého chlapa. Tento jeho výkon byl opravdu v celé jeho kariéře absolutně nejbrilantnější. Tuto sérii hodnotím druhým místem, protože vyhlíží jako jeden velký příběh a taky jsem se dočkala velmi zajímavé a netypické finálové epizody. Celkově to na mě působí, jako by Murphyho políbila nová, čerstvá múza. ()

Reklama

Michi88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"How do you know all that? I googled you. That sounds obscene!" Po prvním dílu jsem myslel, že už dál pokračovat nebudu, protože mě naprosto znechutil. Tolik nechutností, co bylo v prvním díle, nebylo ve všech zbylých dohromady. Takže jsem byl rád, že se to nevyvíjelo tímto směrem. Bohužel ale většina dílu mě tu nudila a nedokázaly si úplně upoutat mojí pozornost. Nejlepší postavy tu jsou Liz Taylor, Mr. March, Ms Evers, Sally a ke konci Iris, jinak zbytek postav jsem nesnášel. Lady Gaga mě tu překvapila, i když ne pořád se mi její výkon zamlouval. V prvním díle se mi dost líbila, pak šel její výkon strmě dolu a asi od pátého dílu se pomalu zlepšoval, ale zase ne do takové výše, aby za něj musela dostat Zlatý Glóbus. Finále mě zklamalo a vůbec mi nepřišlo jako finále. Nejvíc jsem očekával pomstu Covenu, ale ta jaksi bohužel nenastala. 55% - 5. nejlepší série ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek Hotelu mě chytl za srdce - celá ta Gaga, duchové a mrtvoly v jediném hotelu... na to já slyším. Jenže po osmém díle jsem najednou byla přegagovaná, předušená a přemrtvená a do zbylých čtyř dílů se mi vůbec nechtělo. Což by samozřejmě byla (jak jsem záhy zjistila) obrovská chyba, protože jestli Ryan Murphy něco umí, jsou to konce AHS! Poslední dva díly celou sérii důstojně završily a uzavřely a právě díky těm posledním 90 minutám s Hotelem mám pocit, že hned po první a druhé sérii se jedné o další povedený kousek. Myslím si, že to, proč lidi dál sledují AHS je hlavně ten, že každá série je úplně jiná, nenavazuje na svoje předchůdce a nepřehrabuje se neustále v tom samém, jako to dělají ostatní seriály. AHS (Hotel je mrtev), ať žije (další) AHS! PS: A mezitím si dám další Penny Dreadful, yes. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapídne sviznejšie. Jedna vražda v kombinácii s jebačkou strieda druhú, pričom “Lejdy Gaga” je napriek tomu jej podivnému ksichtu fakt mašina. Celá séria je poňatá sexisticky, i vražedne zároveň, no a zrejme z týchto dôvodov je samotný divák viac než “spokojný”. Konečne som teda dobehol resty, teraz môžem v klude očakávať desiatu sériu, ktorá bude dúfam aspoň tak solídna, ako táto, respektíve “Asylum”. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Finn Wittrock si v této sérii zahrál rovnou dvě postavy. Tristana Duffyho - mladého divokého modela, který Hraběnce (Lady Gaga) padne do oka na módní přehlídce a Rudolpha Valentina - italského herce a Hraběnčinu velkou a jedinou lásku. (KatyBitch)
  • Hotel Cortez je inspirovaný skutečným hotelem v Los Angeles – Hotelem Cecil, který je i vzhledově podobný jako Cortez. Také se nachází spousta podobností mezi Cortezem a Cecile, např. když je zmíněno, že se v jistém patře nemá pít voda z kohoutku, tak se jedná o narážku na Elisu Lam, která se do Cecilu ubytovala v roce 2013 a její tělo se našlo v nádrži s vodou, kdy si zákaznící stěžovali na podivnou vodu. Také byl v době svého řádění americký sériový vrah Richard Ramirez ubytovaný v Hotelu Cecil, stejně jako v seriálu. (Knowho)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama