Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 2
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polovica na jednotku s hviezdičkou. Hoci ma Hotel neoslovil až tak, ako Asylum (a azda i Freak Show), počas prvých dielov som musel uznať, že ide asi o "najvyladenejšiu" sériu spomedzi všetkých. Lady Gaga úplne bez problémov nahradila Jessicu Lange, Evan Peters dostal asi najlepšiu rolu od prvej série (vrátane) a Denis O´Hare jednoznačne mal byť nominovaný na Zlatý glóbus za najlepší ŽENSKÝ (!!!) herecký výkon. Zvrátenosti (sexuálne, aj krvavé) dosahujú vrchol asi práve v tejto sezóne. Bohužiaľ, druhá polovica sa začne pomaly ale isto rozpadávať a nespasí ju už ani cameo pár postáv z Muder House a Coven. Samotné prostredie hotela každopádne parádne. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě zatím nejhorší série ze všech. Marně tápám kam se podělo to kouzlo ostatních sérií, které měli vážnost a mystérii. Tahle série není o ničem jiném než o sexu, krvi, nechutnostech a vše se tam opakuje. Nejzajímavější dílem pro mě byl rozhodně Devil's Night, i když se tam Lily Rabe objevila jen na chvíli, tak byla prostě úžasná. A kdy tohle považuji za zatím nejhorší sérii z AHS, tak musím říct, že Denis O'Hare si zahrál svou nejlepší roli vůbec. I když jsem si Lady Gagu díky tomuto seriálu hodně oblíbila, tak Golden Globe, jak nominaci, tak cenu by si zasloužil právě Denis O'Hare. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pravda, že druhá polovina byla citelně slabší (Začíná se z toho stávat tradice. Murphy & spol. načrtnou výborné linky a postavy, ale do zdárného finále dovedou pouhou část.), ale stále se jedná v rámci "konkurence" o nadprůměrnou zábavu. Co mě trápí je Murphy sám. Nějak mu přestávám žrát vše co nám předhodí. Hotel sice efektivně a zábavně reflektuje popkulturu 90s, 60s, 20s pomocí postav z různých dekád, ale chybí mu jednotná tvář. Zběsile se přebíhá z komicky laděné scény, do romantické, parodické, splatterové, cukrkandlové a pouze místy hororové (v tomto případě spíše thrillerové). Zásadním změnou prošlo především obsazení. Milovaná Jessica a Frances daly seriálu vale a jejich místo "lead star" nahradila Lady Gaga. Stefanie je neuvěřitelně charismatická a talentovaná osoba, v herectví má ovšem značné limity. Můžeme pouze spekulovat zda-li za tím stojí scénář nebo Gaga samotná. Kolem a kolem jsme se dočkali jiné "lead star" a to nečekaně v Denisovi O. Jeho postava je srdcem i duší série. Komplexní, dravá, vtipně napsaná postava, která si bez sebemenší námahy pro sebe krade každou scénu (O nenominování na Glóbech mi zůstává rozum stát.) Mile se propojují jednotlivé série a podobnost s Murder House ve finále dává mnohem větší smysl, než jen zbytečná výplň z Covenu. Po komické čarodějné štaci a temném putování freaks je Hotel jakýmsi kompromisem. Buď vám sedne nebo nikoliv. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nové série AHS je dobrá! Ale v rámci celého seriálu zatím nejslabší. Proč? Občas už samoúčelné zvrácenosti, občasná přílišná přeplácanost, laciné twisty. To ale zní až moc kriticky. Jinak se AHS může opřít o skvelé neokoukané prostředí, zajímavé dějové linky a hlavně silné a šílené charaktery. Co co dělalo AHS tak dobrým seriálem tam pořád je, těsně 4 hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story není zrovna série, kterou bych vyhledával. Možná i proto trvalo nějakou dobu, než jsem se odhodlal pustit si sérii Hotel, kde se ve velkém předvedla Lady Gaga a ukázala celému světu, že není jenom schopná zpěvačka, ale i šikovná herečka (i když se jí Leo Di Caprio na Glóbech stejně smál). Mně ale nakonec zbylo akorát to utvrzení, že Lady Gaga je fakt dobrá. Hotel totiž potvrzuje kvality celého seriálu. Osobně se mi zdá, že koukám na, příběhově, neuvěřitelnou hámotinu, která prostředím připomíná Osvícení, ale postavy jsou tu natolik ujeté, že říct jakýkoliv dialog muselo nahlas vyvolat salvu smíchu napříč celým natáčecím týmem. Jinak si to nedokážu vysvětlit. A když pak do toho zakomponují upíry, začal jsem přemýšlet, jestli je Ryan Murphy normální nebo jestli je to nějakej psychotik. Technicky je to totiž ztvárněno parádně a osobně si říkám, jestli tu trošku nemrhá talentem. Jelikož ale problém mám hlavně já a většina je spokojená, tak bych řekl, že problém jsem tu spíš já, než Ryan. Logiku bych tu ale hledal těžce. Hned první scéna prvního dílu mi jistě dá za pravdu a vlastně jednoznačně dává najevo, jak se bude odvíjet zbytek série. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Celý hotel Cortez, aj s postavou jeho zakladateľa (Evan Peters), je inšpirovaný skutočným sériovým vrahom Henrym Holmesom, ktorý v roku 1893 otvoril počas Svetovej výstavy v Chicagu svoj vlastný hotel, kde podľa odhadov mohol zavraždiť až 230 ľudí. V roku 1896 vo Philadelphii bol odsúdený na trest smrti a obesený. (BlackTom)
  • Tvůrce Ryan Murphy o sérii Hotel řekl, že chtěl vytvořit něco skutečně temného a krvavého. (LilyDeLarge)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama