Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 1
USA, (2011–2025), 105 h 20 min (Minutáž: 31–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(13) / Epizody(140)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (99)

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Murder House 2. Asylum 3. Freak Show 4. Apocalypse 5. Roanoke 6. 1984 7. Coven 8. Cult 9. Hotel NEJLEPŠÍ POSTAVY: Murder House NEJHORŠÍ POSTAVY: Hotel NEJLEPŠÍ PŘÍBĚH: Asylum NEJHORŠÍ PŘÍBĚH: Hotel NEJMÉNĚ NELOGIČNOSTÍ: Freak Show NEJVÍCE NELOGIČNOSTÍ: Roanoke NEJLEPŠÍ ZÁPLETKY: Asylum NEJHORŠÍ ZÁPLETKY: Hotel NEJLEPŠÍ INTRO: Freak Show NEJHORŠÍ INTRO: Hotel NEJKOMEDIÁLNĚJŠÍ: Apocalypse NEJHOROVĚJŠÍ: 1984 NEJDRAMATIČTĚJŠÍ: Asylum NEJLEPŠÍ KONEC: Freak Show NEJHORŠÍ KONEC: Roanoke NEJLEPŠÍ ÚVOD: Murder House OSTATNÍ POZNÁMKY BEZ SPOILERŮ: První 3 série jsou točené ve stejném stylu. 4. série je trochu odlišná, ale stále se stylem dost podobá. 5. série je hrozná. Úplně jiný styl. Od této série začínají v AHS být nelogičnosti. 6. a 7. série jsou dost jiné než 5.,4. a první 3 série, ale celkem jdou. V 6. sérii je výrazně 2. polvina horší. Od 7. série začíná v AHS humor. Na AHS se mi líbí, že to nemá souvislý příběh, proto můžete série přeskakovat (až na 3. a 8. sérii). Takhle jsem to třeba udělal s 5. sérií. 9. série se podobá 7. a 8. sérii. Jediné série, na které se stojí podívat jsou Murder House a Asylum, popřípadě i Freak Show. Myslím si, že jako celek AHS tak dobré není. Je škoda, že to trochu zkazili. AHS je zatím nejlepší seriál s intrem i hudbou. Štve mě herec Evan Peters (hrál Tatea, Kylea, Kita). Postupně bude hrát i dokonce více postav v jedný sérii! Nejlepší herečka je Sarah Paulson a Emma Roberts. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Když jsem se o American Horror Story dozvěděla, byla jsem celkem nadšená. Konečne jsem objevila hororový žánr ve spojení se seriálem. Já osobně mám horory, které jsou dobře zpracované, ráda a tady jsem opravdu natrefila do černého. Trochu jsem se obávala, že to bude jen další vykrádačka klasických hororů, ale ono to nakonec bylo opravdu jinak. Tvůrci dokázali stvořit horor bez hektolitrů krve a uječených teenagerů, navodit dokonalou hororovou atmosféru, kde má příběh hlavu a patu. Velké plus patří zejména hereckému obsazení, které se v každé jednotlivé sérii opakuje v uplně jiných rolích, než na které jsme zvyklí. Což je si myslím hodně osvěžující, vidět své oblíbence pokaždé jinak a nechat jim tak dost prostoru prodat své herecké dovednosti. Kdo by tomu věřil, že Ryan Murphy, někdo kdo stvořil Glee, se nakonec rozhodne vytvořit něco tak nechutného, perverzního a morbidního. Velice se mi líbí, že má každá série vlastní uzavřený příběh a jestě víc se mi líbí, že mě skoro nikdy nečeká happy end. Mou asi uplně nejoblíbenější sérií bude už navždy Asylum a úžasná Sarah Paulson jako Lana Banana. A jak každý spravný fanoušek tohoto počinu ví... bez Jessicy Lange by to už prostě nebylo ono. A proto si stojím za tím, že po čtvrté sérii už to hodně postrádalo. - "I am tough. But I am no cookie." ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE [Murder House] Na konci tam bylo až přespříliš "I'm sorry", ale jinak svěže bizarní podívaná, která tady už dlouho nebyla. Místy jako by na mě dýchnul Lynch či von Trier.. Z herců musím vyzdvihnout především výkony Taissy Farmigy a Jessicy Lange. 2. SÉRIE [Asylum] Na druhou sérii jsem se těšil, ale musím se přiznat, že jsem čekal pouhou recyklaci s drobným svázáním s první sérií. Jaké pak bylo mé překvapení, když tato série byla zcela jiného ražení - a to se spoustou totožných herců (hrajících jiné postavy). Stejným tvůrcům se podařilo vytvořit zcela jiný koncept doplněný o mnoho filmařsky zajímavých prvků. Herecké výkony naprosto dokonalé, atmosféra by se dala krájet, jen ta emzácká linie mě trochu nebrala. Jinak tleskám. 3. SÉRIE [Coven] Vypadá to, že sestupná tendence se nevyhnula ani tomuto seriálu, který byl v první sérii tak svěžím závanem bizarre hororu. Tam, kde jsme dřív byli napnutí k prasknutí, přišel čarodějnický spolek a zábavné "morbidno" šlo bohužel stranou... 4. SÉRIE [Freak Show] Po slabé třetí sérii přišla čtvrtá, která mě navnadila minimálně tím, že jsem čekal návrat morbidity. Gore-bizarre momenty se sice v plné síle nedostavily, ale některé okamžiky této sezóny stály za to. Nejvíc mě pak potěšil Finn Wittrock a celá klauní eskapáda. :) 5. SÉRIE [Hotel] Lady Gaga, novodobí upíři a tajemný hotel? Gore to bylo místy dost, ale mrazení z "mysteriózna" první série se naneštěstí nedostavilo. Musím však uznat, že herectví podivné zpěvačky v hlavní roli mě mile překvapilo, i když ten Zlatý glóbus bych jí za to asi neudělil. 6. SÉRIE [Roanoke] První polovina série příjemně svěží, zajímavý námět. Škoda zprznění druhou polovinou, kde se štáb vydává na "místo činu", čímž tvůrci udělali z dobře rozjeté série stupidní vyvražďovačku. 7. SÉRIE [Cult] Po ne zcela povedeném Roanoke má seriál naštěstí stoupající tendenci v kvalitě. Po znalém divákovi pomrkává sem tam nějakou známou postavou z předchozích sérií a docela dobře zde servíruje události kolem volby amerického prezidenta, přičemž zabrousí do historie až k Charlesi Mansonovi († 19. 11. 2017). 8. SÉRIE [Apocalypse] Jsme svědky jistého ohlédnutí za předchozími sériemi a výborný satanský dortík s apokalyptickou třešničkou je na světě. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

1. série: super začátek asi nejlepšího hororového seriálu nového tisíciletí. skvělé, prostě skvělé. nejsilnější epizoda je pro mě ta halloweenská. Taissa Farmiga, Frances Conroy, Jessica Lange, Evan Peters... herecké objevy které mi přinesla první sezóna. 5/5 2. série: slabší. řada trpí přeplácaností (psychopat, blázinec, náckové, mimozemšťani.) poprvé jsem si všiml toho jak dobře a zajímavě murphy dokáže obsazovat (adam levine). plusem je také dojemné finále. 3/5. 3. série. Taissa, Jessica, Frances, Sarah, Gaby Sidibe a Kathy Bates, Skvělé obsazení, skvělý námět (čarodejnice). Pár nečekaných zvratů! Love it! 4/5. 4. série. Začátek mě nebavil ale s přibývajícími díly se vše naštěstí zlepšilo. Nováček Wes Bentley mi přišel výborný a celá scéna kdy Jessica zpívá Gods and Monster mi přišla skvostná. Obecně ty songy byly parádní. Opět musím pochválit Murphyho za obsazení. (Tolik odvážných rozhodnutí). U finále jsem plakal dojetím. Sbohem Jessico. 4/5. 5. série. Nejslabší série ale zároveň do té doby nejtemnější. Gaga je božská, Katy Bates a Denis O Hare byl GENIÁLNÍ! Přesto bylo vidět že absence Jessicy je výrazná. Gaga měla dostat více prostoru, chybí opravdu výrazná hlavní postava. Sarah Paulsen mě iritovala. Finále tradičně boží. 3/5 6. série: Za mě zatím nejlepší kus do AHS. strašidelné, nepříjemné, brutální a sadistické. Dobře zde jde sledovat vlivy které si Roanoke půjčuje (Blair Witch, Texaský masakr, Nenávist, Paranormal Activity, Evil Dead...) Kathy Bates asi nejlepší výkon za dobu účinkování. Wes Bentley mě hodně potěšil, Lady Gaga taky. Sarah boží a Angela Basset konečně hraje něco jiného než Bitch Queen, Seriál se po odchodu Jessicy konečně našel. 5/5. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keďže každá séria má svoj vlastný príbeh, prostredie a spojnicou sú len niektorí recyklovaní herci, tak som sa rozhodol ohodnotiť seriál ako celok, ale aj série zvlášť. Kvalitne natočená hororová oddychovka, ktorá nemá ambície byť čistokrvnou žánrovkou. AHS ponúka vymazlené úvodné znelky, veľké množstvo postáv, poprepletané osudy, kvalitné zohavenia, pokrivenú romantiku, dobre vypointované prekvapenia a predovšetkým odreagovanie s ideálne zvolenou minutážou, avšak už s menej vhodnou dielotážou. ()

Galerie (1 927)

Zajímavosti (218)

  • Herci Jessica Lange, Zachary Quinto a Evan Peters se objevili v 1. i 2. sérii seriálu, přestože druhá sezona není přímým pokračováním a liší se v místě i příběhu. (Vojt@P)
  • Ve třetí epizodě druhé série je řečeno, že postava Grace (Lizzie Brocheré) pochází z Francie, ale v deseti letech se s rodinou přestěhovala do USA. Brocheré je také původem Francouzska, ale žije na stálo v Paříži. (Reiniš)
  • Niektoré postavy zo štvrtej série seriálu sú inšpirované reálnymi ľuďmi z minulosti. Ako napríklad postava Ma Petite (Jyoti Amge) je inšpirovaná Luciou Zarate, Ethel Darling (Kathy Bates) je kópiou Annie Jones. Taktiež v minulosti existovala umelkyňa, ktorá vystupovala pod menom Koo Koo, the Bird Girl - slúžila ako predloha pre Meepa (Ben Woolf). Pepper (Naomi Grossman) a jej dvojča majú tiež svojich predchodcov, a to dvojčatá z Yucatánu - Pip a Flip. Postava Paula (Mat Fraser) je inšpirovaná umelcom nazývaným "The living skeleton" - Isaacom W. Sprague. Pre základ Postavy Jimmyho Darlinga (Evan Peters) taktiež čerpali z minulosti, existoval muž, ktorý vystupoval s rovnakou vadou na rukách, plus podobné znetvorenie mali aj jeho chodidlá. (Kreminka)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama