Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 2
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 2

Recenze (115)

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu nejkratší a s přehledem taky nejlevnější sérii. Nejlevnější, protože všech deset dílů se odehrává skoro výhradně v a) lese, b) rozpadajícím se baráku, c) zaplivané farmičce. Asi nedá moc práce představit si, že nekonečné vraždění ve třech lokacích není zrovna dostatečný materiál pro deset dílů seriálu. Věru není a druhá polovina série patří k tomu nejotravnějšímu, co jsem nejen v rámci žánru viděla. Za tu umanutost, s jakou scénáristi přivádění další a další postavy na porážku pod těmi nejdebilnějšími záminkami, byste jim občas přáli ten kůl do řiti. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mohla bejt úplně nejvíc nejlepší řada! AHS se tu totiž v zásadě vrátilo ke kořenům a začalo zase pořádně strašit a to dost inzenzivním způsobem. I to postupný poodhalování mytologie bavilo a vůbec prvním pěti dílům nemám co vytknout. Jenomže SPOILER AŽ DO KONCE pak přišel zvrat jak prase a z prozatím parádní série se stalo dost průměrný found footage. To ještě bavilo v tý první (šestý epizodě), kde se k tomuhle formátu přešlo a kdy ten zvrat působil skutečně geniálně a originálně, ale s dalšíma epizodama už to šlo do řiti řiťoucí. Opakovaly se totiž skoro pořád stejný situace, postavy se objevovaly a zase umíraly skoro jen proto, aby se tam ti naši známí hercí mohli mihnout a vůbec to celý pak už působilo jen jako vaření z vody. Neříkám, že to byla tragédie, pořád to z toho found footage formátu dokázalo vytřískat dost (posledních pár minut devítky bylo fajn a i mě trošku chytlo, když tam napíchli na kůl mojí oblíbenkyni), ale v kontrastu s tou první polovinou série to prostě bylo slabý. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia "American Horror Story" opäť prekvapili originalitou, pričom tento krát pripravili mix viacerých subžánrov. Hlavná shockumentary forma je obohatená o prvky duchariny či hixploitation, čo rozhodne nie je jednoduchá záležitosť. Po vzhliadnutí prvej polovice epizód som sa mylne domnieval, že lepšia séria tohto seriálu doposiaľ natočená nebola. Bohužiaľ, mýlil som sa - 65% ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tahle série měla hodně slušný rozjezd a pak se to stupňovalo k naprostému násilnému blahu. A pak to podělal poslední díl. Mohlo to vygradovat v úplný peklo. Ale ono to vzalo zpátečku a zklidnilo se to a jen to dovysvětlilo zbytek. Herci v pohodě. Klasické obsazení z 5. předchozích sérií plus sem tam někdo navíc. Násilí a krve bylo dost a to mě bavilo. To jak někteří umřeli pobavilo i mého ďáblíka na mém pravém rameni. Jedna z těch lepších sérií. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najneskôr od druhej série (prvá ma trochu nudila) som veľkým fanúšikom AHS a niektoré série zbožňujem (Asylum), ale Roanoke je nočná mora. Prvá polovica skvelá. Najnormálnejšie postavy v celej histórii seriálu (konečne!), výborná zápletka (legendárna „stratená“ kolónia patrí k najvzrušujúcejším americkým záhadám), famózny Prasohlav, Chenovci a tradične výborné výkony skoro všetkých zúčastnených (samozrejme v čele s Kathy Bates, ktorá si tieto psychopatické postavy fakt brutálne užíva). A potom to príde. Zlom, reštart a druhá polovica série, ktorá je vyložene žalostná, hrozná, otrasná. Nebudem spoilerovať, ale je to číra katastrofa. Mimoriadne nesympatické postavy s nulovým IQ, nepríjemné herecké výkony a scenáre museli byť napísané za pár hodín (ak nie, potom si ich obdivuhodnú odfláknutosť NEVIEM vysvetliť, asi mimozemšťania). Ku koncu už to bolo vyložené utrpenie. Roanoke sú v podstate, keď sa to tak vezme, dve série v jednej. Tá prvá je super. Druhá nie. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)

Reklama

Reklama