Reklama

Reklama

Mezi námi děvčaty

  • USA Freaky Friday (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energická psycholožka Tess Colemanová je vdova. Vychovává sama patnáctiletou Annu a mladšího Harryho a zanedlouho se má provdat za přítele Ryana. Ona i dcera mají každá své starosti a příliš spolu nevycházejí. Zatímco Anna není vůbec nadšena, že se matka chce znovu provdat, Tess zase vadí Jake, do kterého se zakoukala její dcera. Anninou jedinou radostí je rocková kapela, zkoušejí v garáži a připravují se na konkurz. Jejich vystoupení je však ohroženo, protože se ve stejnou dobu koná předsvatební hostina matky a Ryana. Když se ji Anna pokouší přemluvit, je z toho hádka, do které nečekaně zasáhne majitelka čínské restaurace se svou matkou. Stará žena jim nabídne kouzelný koláček s proroctvím. A když se pak ráno obě probudí, zjistí, že si vyměnily těla. Po marných pokusech o návrat si uvědomí, že jedinou nadějí je zajít znovu do čínské restaurace. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Přestaň jí podlézat. Ať udělá první krok ona.“ - „To by vykročila s mačetou.“ Dejte si velký pozor na staré Číňanky, které se rády pletou nefungujících rodinných vztahů! Musím přiznat, že jsem na film začal koukat s očekáváním průseru, ale nakonec mě Freaky Friday docela dost mile překvapil. Ano, byla to spíš rodinná/teenagerovská komedie, což není žánr, který bych zrovna vyhledával, ale tento fakt snímku ve výsledku na vtipu překvapivě neubral. Pravda, sem tam se nějaká ta hlušší/trapnější scéna najde, stejně tak klišé spolu s pro tento typ filmu typickým „povinným“ dojímáním, na druhou stranu ze zápletky se podařilo vyždímat opravu hodně. A vše zastřešují výborné herecké výkony Curtis a Lohan, obě se hlavně po výměně rolí opravdu předvedly, a vlastně ani nevím, která mě nadchla víc (podotýkám, že nejsem fanouškem ani jedné z hereček). K tomu nechybí pohodová, příjemná atmosféra stejně jako hudba. Vidím to na slušné 4*. „Moc se mi vaše kniha líbila. Dokonce jsem ji celou přečetla.“ - „Alespoň jedna z nás...“ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rozpustilá komedie, která je výhradně o hlavním hereckém tandemu a jejich společných scénách plných vtipných momentů i zřejmých improvizací. Predevším Jamie Lee Curtis ostatní vyloženě válcuje a její výkon bych se nebál nazvat legendární. Hodnotit jakýsi příběh moc nemá smysl - je zde přesně to, co je potřeba, aby nebyla nouze o třeskuté momenty a vtipné gagy. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Po prvom pozreti sa mi tento film az tak moc nepacil a myslel som si, ze na csfd najdem väcsinou hodnotenia s tromi hviezdickami, preto ma vyssie hodnotenia prekvapili a presvedcili si tuto skvelu komediu pozriet este raz. Po druhom pozreti sa mi to pacilo omnoho viac, dobre dialogy aj scenar, nasmial som sa. Jamie Lee Curtis je super. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Obě hlavní herečky předvedly opravdu parádní výkony, které je radost sledovat, zvlášť Jamie Lee Curtis si celý film ukradla jen pro sebe a v těle své pubertální dcery je neodolatelná. Výjimečně nezůstalo jen u originálního námětu, ale vše bylo podpořeno i přesným scénářem a pořádnou dávkou seriózního humoru, s nímž tvůrci vážně nešetří. Nehledejme v tom žádné intelektuální nebo emocionální roviny, na to Freaky Friday navzdory snaze nemá, ale chtějme se pouze dobře a neurážlivě pobavit.... 80% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mnoha filmů, co mi leželi doma na cédu už aspoň rok, s tím že se na někdy snad podívám. Myslel jsem si, že to bude nějaká blbá komedie... ó jak jsem se mýlil:-) Už dlouho jsem neviděl tak vtipnou věc. Ani chvíli to není trapný, je to svěží, má to spád. Jediná drobná výtka, White Stripes jsou boží:-) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (31)

  • Režisér Mark Waters se ve filmu objevuje na svatbě jako muž držící dítě. (Kulmon)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 110,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 160,8 mil. (NIRO)
  • Producent Andrew Gunn uvedl, že původně doufal, že Jodie Foster, která hrála dceru v původním filmu Podivný pátek (1976), bude hrát v tomto remaku matku. Foster odmítla, částečně kvůli obavám, že by tento castingový kousek zastínil celkovou hodnotu filmu. (Katka189)

Reklama

Reklama