Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

swamp 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že napoprvé jsem seriál zavrhl po zářijovém díle. Přišlo mi to takové nemastné-neslané a forma vítězící nad obsahem (tak mi to vskutku zprvu připadalo) mi vadila. Semestr mi však neustále vězel v hlavě a já se nemohl zbavit dojmu, že mi něco uniklo, že to je vlastně mnohem víc... Tak jsem zabrouzdal na stream ještě jednou a nechal se unášet těmi tak trochu sympatickými, tak trochu nesympatickými - hlavně docela reálnými postavami. Výpověď dnešní doby, potažmo generace? Možná. Respektive se trochu bojím, že tomu tak je. Sám jsem si seriál často pauzoval, abych prozkoumal plochy počítačů dotyčných, během sledování shazamoval, abych zjistil, co za vypalovačku to poslouchám, případně bez zastavení přehrávání rozklikl google, abych zjistil význam nějaké pop-kulturní hlášky. Autorům bravo! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Formálně progresivní počin, trefně reflektující život a způsob komunikace a myšlení dnešních mileniálů. Šest exkurzí do odosobnělých ploch počítačů je zároveň zdatným cvičením ve vnímavosti, kdy každá epizoda představuje skutečně náročný divácký zážitek, jelikož se na obrazovce odehrává několik akcí najednou. Naprosto skvělý produkt dnešní doby, v němž se odcizení stává módním trendem a zároveň zdrcující vztahovka gradující do smutné reality. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

O.K.: jsem o generaci starší, ne vejšku jsem nechodil, na Facebooku nejsem, kameru u počítače nemám (a netuším, k čemu je přední objektiv na mobilu), takže bych se u toho asi měl po pár minutách ztratit. Kupodivu ne. Naopak jsem se často i bavil. Vzhledem k té rychlé klikací formě si ani neumím představit, jak k tomuto seriálu vypadal scénář, ale jako moderní vztahová komedie funguje výborně. Nevím, zda by mi tak připadalo, kdybych si mezi jednotlivými díly dával týdenní pauzu, tak jsem si počkal, až bude online komplet a pustil si ho najednou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který ze začátku až tak nevtáhne... to až postupem času. Poměrně bezduché dialogy vs. dost zajímavé zpracování (obrazovky počítačů). Jenže seriál dospívá divákovi před očima stejně jako hlavní postavy. Vystřízlivění na závěr je super a pointa obstojná, byť bych si finále dokázal představit o něco delší. Palec nahoru hlavně za všechny ty drobnosti okolo, výborně odpozorované vzorce chování uživatele facebooku a internetu všeobecně. Detaily jako uvěřitelné rozmístění ikonek na ploše dělají totiž hodně. Semestr je seriál určený pro specifickou cílovou skupinu, do které se řadím taky a v řadě věcí se i chtě nechtě poznávám... bohužel. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Seriál o skutečných účtech na ČSFD. Některé lidi mají v TOPce. Mě nemají v TOPce. Mám je také nemít v TOPce nebo se mstít seriálu? Koho z vás mají v TOPce? Jste na to hrdí? +++++ Je poměrně realistický. Je to moje cesta do práce. Je to můj oběd. Je to můj nákup. Je to můj rozhovor s kolegy. Je to moje návštěva hospody. Jsou to moji studenti na zkoušce. +++++ Ale ne tak docela. To moje moje je ještě o kousek realističtější. Moje není tak typické. Moje není tak modelové. Moje se nesnaží hledat padat do škatulek. Na moje se hůře lepí jednoslovné nálepky. Moje je plné náhod bez významu. Není to prohnané skypem. Není to lajknuté na facebooku. Není to proklikané skrze webí. +++++ Když to je nejrealističtější, mnoho to neříká. Když to říká víc, stává se to tezovitým. Ale občas... Solidní ***. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama