Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

zette 

všechny recenze uživatele

Dejove to je samozrejme slabe, zpracovani je ovsem zajimave a prijde mi i originalni. Mozna neni, o nicem podobnem ale nevim... Uz mozna proto, ze zcela urcite nejsem cilova skupina divaka, pro koho je tento serial urcen. Postavy mi nijak sympaticke nejsou, mam pocit, ze Anna Linhartova hraje sebe, protoze jeji herecky vykon mi prijde celkem dost uveritelny. Serial, ktery starsimu obecenstvu otevre oci a uvedomi si, jak je dnesni generace dvacetiletych odlisna... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Skrytá pecka našich neustále se expandujících streamovacích portálů. Formát vyprávění pouze formou obrazovek počítače či telefonu a jiných moderních zařízení mám dost v oblibě, výjimkou jsou jen samozvané horory typu Unfriended. V rukou tvůrců Semestru naštěstí vznikl pozoruhodný seriál s obrovsky aktuálním dopadem na všechny diváky, co patří do primární cílovky, se spoustou viditelných i skrytých ponaučení o tom, co všechno může soužití přes internet ovlivnit. Annu Kameníkovou jsem nikdy příliš nemusel a nevyhledával, ale nedokážu si představit věrohodnější kandidátku na zdejší hlavní roli. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude jako u Streamu vždycky: Silný koncept, ale provedení za mínus padesát. Jenže ne, jde o velmi povedený seriál, který plně využívá svůj námět a styl, ale ani na nich pedantsky nelpí (pohyby kamery), takže působí pořád přirozeně. Zásadní jsou skvělé postavy, které mi byly spíš nesympatické, ale rozhodně žily. Možná bych se obešel bez té linky s rakovinou, je to trochu laciné, ale to je jediná výtka ke scénáři. Čeho se bojím, že týdenní intervaly tomu neprospějí a po dvaceti minutách ty postavy opouštět dost uškodí sžití s nimi - nemám na to důkaz, protože jsem viděl všechny epizody najednou, ale myslím, že kdybych je měl vidět s týdenními mezerami, byl by zážitek nižší (možná i výrazně). Viděno v kuse ale rozhodně skvělá a velmi dotažená práce. Spolu s Pustinou a Modrými stíny vrchol letošní tuzemské televizní tvorby (když to zařadím k TV tvorbě). 4 a 1/2 (Pořád zvažuju, kam se v hodnocení zhoupnout) PS: S tím, jak se postavit k poslední epizodě, jsem radši čekal až do jejího uvedení, abych si ji mohl připomenout. Byl tu zapeklitý úkol ukončit něco, co z principu konec nemá. Logicky je to teda závěr nejvíc umělá a tezovitá věc z celého Semestru, ale v rámci nutnosti se s tím tím tvůrci vypořádali nejlíp, jak mohli, a konec za mě funguje. Vůbec to, co jde považovat za největší mínus Semestru, určitou jeho "načasovanost" a tezovitost, nakonec oceňuju ze stejného důvodu jako ty švenky a zoomy - hyperrealističnost někdy škodí a občas se prostě musí do příběhu šťouchnout. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

O.K.: jsem o generaci starší, ne vejšku jsem nechodil, na Facebooku nejsem, kameru u počítače nemám (a netuším, k čemu je přední objektiv na mobilu), takže bych se u toho asi měl po pár minutách ztratit. Kupodivu ne. Naopak jsem se často i bavil. Vzhledem k té rychlé klikací formě si ani neumím představit, jak k tomuto seriálu vypadal scénář, ale jako moderní vztahová komedie funguje výborně. Nevím, zda by mi tak připadalo, kdybych si mezi jednotlivými díly dával týdenní pauzu, tak jsem si počkal, až bude online komplet a pustil si ho najednou. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mě tenhle formát celkem baví. Sjel sem celej seriál naráz což doporučuju každýmu kdo se do toho hodlá pustit. Dva lidi jeden vztah na dálku a hromada pop culture odkazů moderní doby hodnocená pohledem jedný hipsterky a tak trošku namyšlenýho frajera, kteří hledají svůj smysl života a znázorňují pohled mnoha mladých lidí, kteří dumají nad tím jestli jejich zvolená cesta v životě je ta správná. Rozhodně to není dokonalé a dějově celkem strohé, všechno to ale dohání svojí originalitou a promyšleností všech dějových zvratů a posunů v příběhu. Režijně kvalitně odvedená práce, která je nejvíc vidět skrze přehlednost všeho co se odehrává na monitorech a člověk se tak orientuje i v situacích kde by se dalo velice lehce ztratit. To znamená, že jde lehce poznat na čí obrazovku se zrovna v tu danou chvíli díváme kdo co zrovna dělá a proč to dělá atd. Rozhodně jsem nečekal že by mě zrovna tahle věc mohla tak nadchnout. Za mě překvapení roku z českých vod. 80% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama