Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (332)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda jó! Většinu času se to tvářilo jako klasický thriller o jedné neznámé, kde ani tak nejde o to přijít na to, kdo je vyděrač či vrah, ale spíš o to, jak si vydupat pro klienta osvobozující rozsudek, což se neobešlo bez výtečných dialogů hlavního hrdiny a jeho právničky. Sice to nebylo nijak inovativní, ale bavilo to hodně. Jenže pak přišlo několik veletočů, které všechno postavily na hlavu a najednou jsem nevěděl, kdo, co, jak a proč, což vyvrcholilo výborným finále, které sice bylo přitažené za vlasy, ale to vem čert. Jo, kdyby se v tom člověk nimral, tak si určitě nějakou tu scénáristickou díru najde, ale tady ty zvraty frčely takovým způsobem, že na to nebyl čas a navíc to na první pohled dávalo smysl, takže se k tomu ani nenašel důvod. Režisérův první film byl také pořádnou motanicí a já pevně doufám, že bude v nastaveném kurzu pokračovat. 90% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se cejtil jako seňor Doria, když ho mimořádně přesvědčivá MgA.MUDr.prof.Doc.Phdr. Virginie štěpí na atomy, aby mi za bombasticky vygradované hudby uspořádala brada bendžíííí-jump ku podlaze. Vytknout se dá asi ledasco, ale proč si kazit dojem z podobného nářezu. Už jen práce s gradací příběhu, který neobsahoval prvoplánové plot-twisty jako uhlí na běžícím pásu, ale zašmodrchané klubko příběhu, jehož průběh a nuance je silně odvislý od toho, kdo jej popisuje - a kdo třeba nemá tak čisto za nehty, jak se zdá. Plot-twist tu byl jeden a mně sednul jak svíčková na svatbě. Herecky eňo ňúňo, hudba, španělština a namotávající se příběhové klubko = perfección, seňor Paulo. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Mario Casas definitivně vyplivnul dudlana a já musím přiznat, že mě jeho Adrián Doria bavil. Úspěšný a vlivný podnikatel se vrací domů z tzv. služební cesty a způsobí vážnou autonehodu. Od tohoto okamžiku jsem si se zájmem začala skládat předhozené filmové puzzle Oriola Paula. Možné varianty byly poutavě natočené, herecké obsazení mi sedlo (mimo jiné výborná Ana Wagener) a hudební podmaz znamenitý. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Možná se budu opakovat, avšak stejně mě něco nutí to napsat znovu. Španělé jedou! Contratiempo je totiž skvěle vypointovanou a nádherně vrstevnatou kriminálkou, která Vás již od prvních minut zcela vtáhne do středu dění. Režisér Orilol Paulto zde bravurně pracuje s lidskými charaktery a tísnivou, téměř schizofrenní atmosférou podezření a strachu, což ve výsledku utváří skvělý divácký zážitek, kdy si až téměř do poslední chvíle nejste jistí, jak to vlastně celé skončí. Jediná má výtka je tedy nasměrována na lehce přepálenou stopáž, která dává na "odiv" pár hluchých scén. Až na tento drobný detail jsem se snímkem Contratiempo navýsost spokojen, pročež ho mohu s klidným svědomím doporučit. Skvélá práce! (MovieZone tip) ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Precizně vystavěná hra na kočku a myš, kde se místy střídají role a snaha najít pravdu se zdá býti marná. Režisér skvěle buduje nepředvídatelnost po celou stopáž a snaží se vyhnout zajetým klišé. Možná místy tlačí na pilu, co se týče dějových zvratů včetně závěru, to však nic nemění na tom, že to znamenitě funguje a jít se vymočit během filmu je nemožné. 85% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama