Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hysterický smích totálního zoufalství, kdy už prostě nejste schopni udělat nic jiného než se celé té zkurvené situaci smát....jo tak přesně tenhle pocit znám a ve scéně, kdy jim hořelo auto mě vcelku napodobili:D Jinak naprosto skvělý soundtrack hlavně píseň "Mess around". Od té doby, co jsem film viděla ji poslouchám denně a vždycky mi zvedne náladu. No opět nemám, co vytknout. Jak už jsem se přesvědčila John Hughes je brilantní scénárista a skvělý režisér. A dvojka Steve Martin a John Candy....nemám slov. Bez nich by to asi nebylo ono. Podivné mi přišlo pouze to, že Steve Martin tu hrál vcelku normální postavu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, sice ne všechno je vtipné a v druhé polovině to začne ztrácet dech, ale jinak je to příjemné, vtipné, dobře se na to dívá, hlavní dvojka je sympatická, hodně se mi na tom líbilo i to cestování a hlavně to celé dobře funguje. Akorát jsem teda pořád doufal, že tam víc využijí toho advokáta, co byl na začátku, ale tak co se dá dělat. Hlavní je, že většina scének dokáže pobavit a ve finále to zanechá příjemný dojem. Klidně bych se na to někdy i povídal znova. 4* ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Lietadlom, vlakom, autom... sú jedným z tých vzácnych filmov, ktoré dokážu skĺbiť poburujúcu komédiu a ľahkú drámu takým spôsobom, že nás neodpudzuje ani neuráža jeho jednoduchosť a občasné chrapúnstvo. Je to jemná filmová lahôdka, ktorá od diváka veľa nevyžaduje, no veľa vracia, či už ide o humor, alebo dobrý pocit. 8/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Steve Martin sa snaží dostať domov na sviatky. Bohužiaľ na letisku narazí na Johna Candyho a spolu si požičajú auto. Od tej chvíle dochádza k množstvu humorných i menej humorných situácií. Jeden z nich má totiž dar skomplikovať aj nezkomplikovateľné. Podarená komédia, ktorá svojím obsahom nenudí a neobsahuje ani výrazne hluché miesta. To je veľká výhoda týchto filmov na cestách, pretože sa neustále mení prostredie a dej prináša nové a nové dobrodružné situácie, takže je sa stále na čo pozerať. K tomu budiš pripočítaná výborná komika v podobe niekoľkých vtipných situácií, trefných hlášok a zaujímavých dialógov. Vždy ma pobavilo, ako sa hlavní hrdinovia po odlúčení dokázali k sebe znovu vrátiť. Každopádne sa jedná o jednu z najvydarenejších road snímok 20.storočia. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Where's your other hand? / Between two pillows... / Those aren't pillows! Steve Martin není špatný herec a jako člověk a tvůrce se projevuje v průběhu kariéry překvapivě inteligentně. Nemohu se ale zbavit dojmu, že se ambicemi v komediálním žánru trochu minul, o čemž mne naposledy přesvědčil skvělou rolí prvotřídní neocon-svině v nedoceněné Uličce slávy Anga Lee. Zde jeho ne úplně naplněné snahy být legrační zdařile a bohatě substituuje scénář, který ocení každý, kdo má alespoň skromné zkušenosti s trampotami na cestách, a John (eye-)Candy, jenž Martinovu neduživou komediální člověčinu bohatě substiuuje. Nestydím se přiznat, že především díky menšíkovské postavě spontánního Dela Griffitha jsem byl na konci skoro dojatý. Milé retro. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Noční scény na dálnici byly natáčeny ve střední Kalifornii. Po bocích silnice byl umístěn falešný sníh simulující opravdovou zimu na středozápadě. (D3VIL)
  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)

Reklama

Reklama