Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Han22 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, proč tohle nedávají každýho půl roku v televizi? Jak Martina moc nemusím, tak tohle je asi jeho nejlepší komedie, v kombinaci s Candym jsou prostě geniální. Přitom stačí málo - dvojice nedobrovolných spolucestujících kteří se neustále hádají se vydává z New Yorku do Chicaga a mají šílenou smůlu. Ale fakt šílenou.To vše za doprovodu skvělé muziky, která žene příběh dopředu a úplně fantastických scének a hlášek. "Fuck" scéna s ženskou v půjčovně aut, pobyt v motelu nebo šílená jízda vypůjčeným autem se střídají s hláškami typu "Kde máš druhou ruku? Mezi dvěma polštáři. To nejsou polštáře!!!". A navíc to má krásný, i když trošku smutný konec. Parádička. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Luxusní komedie se super herci a to všechno v parádní zimní atmosféře, kde jsem nezpozoroval ani jedno hluchý místo. Má to grády jak v ústředním duu, tak i přes vedlejší postavy. Všechny scény jsou vcelku jedna velká jízda a každá je nápaditá nejen humorem, nýbrž i samotným vyzněním či absurditou a i když je konec trochu sentimentální, 100% výsledek to neovlivní. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

V životě jsem měl smůly celkem dost, ale to co stihlo potkat Steva Martina za pohromy, během jedné banální cesty domů k rodině, to je opravdu pech toho největšího rozměru. Všechna ta smůla, nehody a katastrofy, jsou určitě skvělým hnacím motorek k dokonalé zábavě, kdy vás tato svěží komedie nenechá ani chvíli v klidu a tak je určitě zaručeno, že se u jejího sledování, nebude určitě nikdo nudit! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to milý a pohodový film, o tom žádná, s hřejivým koncem, ale přece jen... Na vlak se skoro nedostalo, ten je uťat po asi dvou minutách, a jinak je to celé sled tak neuvěřitelných náhod a smůly, že ani na komedii už se mi to nechce brát. Martin i Candy hrají svůj standard (což je pořád nadprůměr, ne že bych si stěžoval), ale stejně mi přijde, že často scénář vaří z vody a mnohé situace mohly být daleko promyšlenější a údernější. Přijde mi, že potenciál se zde nabízel daleko větší, než nám rutinér rodinné zábavy John Hughes nakonec poskytl, a že šlo jak víc přitlačit na pilu v těch mezilidských vztazích, tak i na sled těch historek, aby to mělo šťávu. Ale jak říkám, není to špatný film, je pohodový a potěší, ale přece jen mám pocit nedořečeného a často jen naznačeného. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu jak Martina, tak Candyho. Zapletka filmu v podstate neni vubec dulezita a je hodne jednoducha, jde tu jen o to, ze se Martin chce dostat na svatky domu, ale filmu to bohate staci. Jakmile se totiz da dohromady s neskutecne dobrackym a otravnym Candym a zacne bejt nasranej, zacne rezba. Skoro porad maj totiz hlavni hrdinove smulu, pripadne delaj naky kokotiny a hlaskujou a prakticky porad je cemu se smat. Navic dvojka Martin - Candy je naprosto dokonala, skvele se doplnujou a akorat ten zbytecne sentimentalni konec si tvurci mohli odpustit. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně s půjčovnou aut Marathon Car Rental zazní během 60 sekund 18x slovo "fuck". (D3VIL)
  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)
  • Ve filmu hrála i Jeri Ryan, její scény však byly z finální verze vystřihnuty. (D3VIL)

Reklama

Reklama