Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak nějaký film voní osmdesátkama, neodolám a strčím do něj čumák, protože tenkrát ještě byla svoboda, tedy na západě u nás ani tenkrát, "díky" komošům" , no a točili se bijáky na pocit, na pohodu, na zábavu aniž by do toho kecali kdejaké spolky levicovejch sračů a fašounskej neziskovek o tom, že ve filmu není zástupce všech ras a všech sedmi pohlaví a jestli se film prodá v Číně. Prostě zlatý roky, zlatý filmy jako třeba tenhle s ničím se moc netrápí, vytvoří ha ha situaci, udělaá hi hi dialog a nesmrdí na plátně déle než je nutný. Já chci zpátky 80's ! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi dobrou dvojicí Steve Martin - John Candy. Několik scén je vážně skvostných a k zbláznění vtipných (obzvlášť pochod z půjčovny přes letiště a to, co následuje po něm, a pak noční jízda autem), některé mi připadaly trochu slabší a trochu, vážně jen trochu zasmrádaly trapností. Závěr mě nicméně dojal, a to jsem se na to připravoval! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka. Martin hrá bez najmenších zaváhaní a jeho postava je sympatická. Rovnako je to aj u smoliara Candyho. Film má skvelé tempo a niekoľko silných miest - diaľnica v aute ma bavila veľmi. Hughes je tu dospelý a netlačí na pílu. Necháva svoje postavy postupne prechádzať rôznymi eskapádami - jedna bizarnejšia ako druhá. Charaktery ako také vďaka tomu prechádzajú výraznou zmenou. Iste, takýchto filmov je veľa, ale Hughes spravil to skrátka uchopil medzi prvými za ten správny koniec. Funkčné a keď to pôjde v telke rád si to pozriem znova. Ale podobne ako väčšina jeho filmov aj toto už zaváňa starinou. Ako príjemné obhliadnutie na filmy, ktoré kedysi určovali žáner, je to ale celkom príjemné memento. Štek Kevina Bacona poteší. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná sváteční pohodovka, která vás potěší milým humorem, skvěle klapajícím duem herců a příjemným soundtrackem. Když jeli po dálnici v tom shořelém autu a zastaví je policie, tak jsem dostal hroznou křeč. - "What the hell are you driving?" - "We had a small fire last night." - "You have any idea how fast you were going?" - "I was just talking to my friend about that. Our speedometer's melted so it's very hard to say how fast we were going." ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Steve Martina a ani nevím proč vlastně. Jako herec je mi nesympatický. Nakonec jsem si tu v téhle komedii na něj nějak zvykl... Ta je sama o sobě takovou klasickou (tedy solidní) komedií osmdesátých let, kdy Clark Griswald se se svojí rodinkou také proháněl napříč Státy. Kdo viděl Na doraz (2010) bude mu lecos povědomé. Režisér Todd Phillips se totiž tímto filmem zjevně inspiroval. Humor už je ale na dnešek krapet vyčpělý, čemu jsem se upřímně zasmál byly vmáčknuté prsty do palubní desky při střetu s dvojicí kamionů na dálnici... A policejní kontrola nezpůsobilého vozu, kterému ale a to je fakt zvláštní! :-) šlo stále rádio. Konec byl takový typicky americký, vánoční a já říkám, proč ne. Za mně je to za 3 spálené kreditky. * * * ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Noční scény na dálnici byly natáčeny ve střední Kalifornii. Po bocích silnice byl umístěn falešný sníh simulující opravdovou zimu na středozápadě. (D3VIL)
  • Ve filmu hrála i Jeri Ryan, její scény však byly z finální verze vystřihnuty. (D3VIL)

Reklama

Reklama