Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

genetique 

všechny recenze uživatele

Absolútne absolutórium vo filmografii Stevea Martina, sekundujúci John Candy bol miestami v ešte lepšej komickej kondícii. Všetko je založené na až príšerne jednoduchom scenári, z ktorého je prostredníctvom originálnych scén vyťažené maximum. Vôbec celý film je vlastne maratón hlášok ktoré si treba dopriať v angličtine, pretože nahrádzať v geniálne (neslušne) vtipných dialógoch slovo 'fucking' slovom 'kravka', je až úbohosť a film stráca neskutočné čaro absurdnej geniality mnohých scén. Na dôvažok však dokáže film byť aj tragicko dojemný, hlavne v závere je všetko tak sentimentálne krásne, že slza (ako pečiatka kvality na záver) nechýbala. 90%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Neal Page (Steve Martin) nechce nic jiného, než strávit svátky se svojí rodinou. Bohužel pracovní vytížení mu znemožní vyrazit za rodinou dříve, než posledním možným letadlem - a tak, když je letadlo díky nepřízni počasí odkloněno kamsi do Wichity, nezbývá než nasadit všechny síly (a všechny možné dopravní prostředky), aby se dostal domů včas. Vše komplikuje podivný spolucestující, Del Griffith (John Candy), který i přes veškerou snahu Nealovi pomoci, oba dva častěji dostane do průšvihu ... Tato komedie je typický představitelem komedií konce devadesátých let - směle se může řadit k Murphyovkám (Záměna, Cesta do Ameriky), Kokosům ve sněhu a podobným. Ani Letadla, vlaky a automobily z této řady nikterak nevybočují - divák se docela dobře pobaví, ale že bych úplně nadskakoval nadšením, to zase ne. Oba hlavní herečtí představitelé podávají herecký výkon odpovídající typu filmu, sice mi dlouho trvalo, než jsem si zvykl na tmavovlasého Johna Candyho, ale pak mi skvěle do své role sednul. 3.5* ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Než John Hughes natočil megahit Sám doma, byl "jen" šikovným komediálním řemeslníkem. Když se ale k jeho filmům po letech vracíme, oceníme, s jakým vkusem, lehkostí a šarmem dokázal zobrazit současnou Ameriku zároveň dát příležitost vynikajícímu Johnu Candymu (který na tom byl dost podobně jako Hughes). 70%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, sice ne všechno je vtipné a v druhé polovině to začne ztrácet dech, ale jinak je to příjemné, vtipné, dobře se na to dívá, hlavní dvojka je sympatická, hodně se mi na tom líbilo i to cestování a hlavně to celé dobře funguje. Akorát jsem teda pořád doufal, že tam víc využijí toho advokáta, co byl na začátku, ale tak co se dá dělat. Hlavní je, že většina scének dokáže pobavit a ve finále to zanechá příjemný dojem. Klidně bych se na to někdy i povídal znova. 4* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Steve Martin sa snaží dostať domov na sviatky. Bohužiaľ na letisku narazí na Johna Candyho a spolu si požičajú auto. Od tej chvíle dochádza k množstvu humorných i menej humorných situácií. Jeden z nich má totiž dar skomplikovať aj nezkomplikovateľné. Podarená komédia, ktorá svojím obsahom nenudí a neobsahuje ani výrazne hluché miesta. To je veľká výhoda týchto filmov na cestách, pretože sa neustále mení prostredie a dej prináša nové a nové dobrodružné situácie, takže je sa stále na čo pozerať. K tomu budiš pripočítaná výborná komika v podobe niekoľkých vtipných situácií, trefných hlášok a zaujímavých dialógov. Vždy ma pobavilo, ako sa hlavní hrdinovia po odlúčení dokázali k sebe znovu vrátiť. Každopádne sa jedná o jednu z najvydarenejších road snímok 20.storočia. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně s půjčovnou aut Marathon Car Rental zazní během 60 sekund 18x slovo "fuck". (D3VIL)
  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)

Reklama

Reklama