Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Strýček Buck je neuvěřitelně pohodová a mile natočená rodinná komedie, na jejímž neutuchajícím úspěchu má (doslova) mamutí podíl skvělý herecký výkon Johna Candyho, kterému role (maličko) bláznivého strýčka sedla jako ulitá. Za zmínku stojí i malý Macaulay Culkin, který dokázal člověka pobavit ještě předtím, než byl "sám doma". Vedle nezapomenutelných herců okouzlí film diváka díky humorně napsanému scénáři s nejednou scénou, která člověku vykouzlí úsměv na tváři i po opakovaném zhlédnutí. Na Russellovic dětech je hezky vidět kontrast mezi naivně bezstarostným dětstvím a zmateným a problematickým dospíváním. Líbilo se mi, že se vedle komické linie našlo ve filmu místo i na vážnější momenty, které jsou nadčasové a stále aktuální. P.S. "Víš, co je rituální vražda?!" ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Absolutně průměrná a nezáživná rádoby komedie. Pokud si chcete rozšířit herecké portfolium Culkina, tady ho nehledejte - je těžce vedlejší postavou. Celé to táhne sympaťák John Candy, ale jinak film absolutně ničím nevyniká. Ani se mi moc nelíbil styl, jakým byl natočen. U následujícího Sám doma došlo k řádnému obratu. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Množstvo nezabudnuteľných gagov, napríklad kultové Buckove auto, rituálna vražda, práčka, alebo sekerka. Film má skvelé herecké obsadenie. Na čele je úžasný John Candy. Poteší aj malý Macaulay Culkin, ktorý svoju rolu zvláda tradične skvelo (úžasná scéna otázok s Candym). Scenár je chytrý a nemá slabé miesta. Klasický John Hughes. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Děti, kdo pustil kočku ven?" - "My žádnou nemáme!" - "Tak mazej." Nejlepší John Candy co jsem zatim viděl. Rodiče v náhle nastalé situaci hledají hlídání pro své tři děti. V nouzi jim nezbývá nic jiného než se obrátit na obrovitého samotářského strýčka, černou ovci rodiny, který ovšem nemá s výchovou dětí žádné zkušenosti. John Candy vnese do poněkud konzervativní rodiny hodně oživení. Skvělou roli zde má malý Macaulay Culkin, kterého doplňuje malá Gaby Hoffmann. Vždycky si vzpomenu, jak Culkin zírá, když vidí v kuchyni svýho strejdu obracet obří lívanec na plotně pluhem na sníh. Prostě skvělá komedie, na kterou se vždy znovu a znovu rád podívám. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

John Huges byl ve své době na komedie opravdový machr a i když takhle nepatří k jeho nejlepšícm kouskům krásně se na ní kouká. Nejedná se o bláznivou komedii plnou gagů a fórů ale o film, který vtipně vypráví o napravení jednoho povaleče. Film je plný morálních ponaučení na jaký jsme zpodobných snímků zvyklý ale zde nejsou vloženy nijak násilně. Největší zásluhu má John Candy, který byl v hlavní roli perfektní. Jen je škoda, že není ve filmu více vtipných situací a hlášek hodných zapamatování. I tak se ale jedná o pohodovou komedii, u které se člověk nenudí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Během výslechu strýčka Bucka Milesem měl John Candy vypsaný dialog ze scénáře na papíře, který měl daný na svém čele, aby mohl Macaulay Culkin číst věty rychleji a udžel tak tempo scény. (Poznámky měl pouze, když byl záběr detailu Milese.) (c.tucker)

Reklama

Reklama