Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (500)

akisha 

všechny recenze uživatele

Konečně se to stalo, že křehká hranice mezi svižným akčním výplachem a totální HOVADINOU byla překročena, rozbita a rozmetána na kousky. Velmi VELMI špatné. Úděsné zpomalovačky a zoomy - bohužel často na vrásčitou tvář Liama Neesona, ze kterého už prostě strach nejde, jako nejde například z Abrahama Simpsona. Nejhůř je na tom ale scénář/děj/zápletka - což je prostě neuvěřitelný shit, jaký se už dlouho nevidí a logice jako by se snad vyhýbal přímo záměrně. Při všem tom blafování se režisér sám oblafnul tak, že snad ani on už tomu ve druhé půlce nemohl rozumět, ale bylo mu blbý to někomu říkat a doufal, že si toho nikdo nevšimne. U posledních scén s naprosto příšerným digitalním vybuchujícím bordelem a ulepeně patosáckým heroickým koncem jsme si poplakali nad myšlenkou, kolik tahle hrůza asi stála peněz. Jedním slovem - strašné. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kým skončia úvodné titulky, určite si zamilujete hlavnú postavu. Usporiadaná milujúca rodina, prejavy lásky na dennom poriadku, cestovanie za prácou, ktorú Michael nadovšetko miluje... ale bohužiaľ dostal výpoveď. V ten osudný deň k nemu prisadne vo vlaku neznáma žena a ponúkne mu peniaze a malú službičku a vtedy sa roztočí kolotoč udalostí... Liam Neeson má podobné filmy rád a okrem vážnej polohy, dokáže stále čo ponúknuť aj v akčných filmoch. Na obmedzenom priestore vlaku tvorcovia ponúkli neuveriteľnú akčnú jazdu, plnú zvratov a jázd kamerou, čo určite dodáva filmu vyšší punc. Príbeh sa časom príliš komplikuje a stráca prehľadnosť, čo je veľké negatívum. V každom prípade ide o poctivý akčný snímok hodný pozornosti. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

NON-STOP 2. Opět zpočátku nadějně tajuplný film, který se postupně utopí v podivném chování asi úplně všech postav a který asi ani Liama Neesona moc nebavil. Velký plusový bod zajistila naprosto úžasná "kytaristická" rvačka, velký minusový zase digitální finále, které vlastně nakonec ani finálem nebylo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neeson je sice pořád držák, ale v Commuterovi působí, že už toho má plné zuby. Jeho hrdina se sice trochu adaptoval situaci, tedy již to není ten neochvějný stroj na zabíjení jako v Taken, ale udýchaný 60ti letý pardál, který má co dělat, aby doklopýtal do divokého digitálního finále. Finále akčního thrilleru, který je posledním zvratem ukrutně předvídatelný, nicméně v jednotlivých slepencích momentek má slušné grády a jednu dvě opravdu dramatické a nápadité scény. Serra si evidentně jeden pořád to svoje a trilogii drží na vyšším standartu, než tomu bylo u Liama třeba v těžce degresivní Taken trilogy. I tak je toho ale už potřetí celkem dost a zatímco z kraje se obstojně daří budovat napětí a Vera Farmiga působí v těch femme fatale 5ti minutách jako zjevení z jiné planety, přehoupnutím do druhé poloviny se už vaří z vody. Ke konci pak jen na scénu poslušně přiskáčou ty zdánlivě nenápadné postavy, aby rozsekly scénáristické utrpení. Dá se to zmáknout, protože prostředí vlaku je jedndoduše atraktivní prostředí, to by Steven Seagal mohl vyprávět. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zlý thriller (na to, že sľuboval druhý Non-Stop), ktorý nielen že nefunguje konzistentnou dejovou logikou, ale ešte aj mlátičky prezentuje na dnešnú dobu neprijateľne predigitalizovane a nerealisticky. Ani v rámci žánrovej zábavy tak okrem tváre Liama Neesona a castingového vtípku pre filmových geekov (duo Patrick Wilson a Vera Farmiga z Conjuringov) neponúka nič hodnotné. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (15)

  • Když Michael (Liam Neeson) na začátku filmu prochází nádražím Grand Central Terminal, tak můžeme vidět plakát k filmu Paddington 2 (2018). (BMW12)
  • Kniha, kterou Joanna (Vera Farmiga) čte v poslední scéně filmu, je „Hrabě Monte Christo“, román o spravedlnosti, pomstě a uvěznění. (Trajektt)

Reklama

Reklama