Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (500)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Potkal pizdu náramnou, strhnul brzdu záchrannou." Cestuje-li vlakem Liam Neeson, ostatní cestující by měli dostat výraznou slevu. Svá příruční zavazadla odložit na peróně a pokud ne, tak u průvodčího nafasovat papírové boty do rakve. Diváci by měli, kromě dramatické slevy na film, nafasovat i mast na klouby, zničené lomením rukama nad scénářem, který v závěru zdivočel víc než blahé paměti sparťanští hooligans v Košičanu. Proč? Proboha, Liame, proč jsi nezatáhnul za záchrannou hereckou brzdu ještě na nádraží a nešel raději pěšky! Nemusel ses přimotat do spiknutí tak rozsáhlého, že falešné přistání Američanů na Měsíci byla pouhá rozcvička. Do "sprisahania všetkých proti všetkým" se v Dojížďákovi zapojila půlka USA, počínaje policií, FBI, NYPD ve spolupráci se sdružením nezávislých výhybkářů, až po hajzlbábu v cílové stanici. V závěrečném pokecu pak Vera Farmiga machruje víc, než kdyby její babička makala pro CIA a zastřelila JFK. Poučuje Neesona o rozsáhlosti nitek, vedoucích k dalším nitkám tak dlouho, až na ni vytáhnul... policejní odznak. Co taky jiného, v jeho věku. Jen dvě tašky jsem ve vlaku našel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když se podíváme do filmografie Jaume Collet-Serry, zjistíme, že se jedná už o čtvrtou spolupráci s nebezpečným Liamem Neesonem. Já od toho režiséra viděl skoro vše, takže mám přesné porovnání s ostatními Neesonovkami. Nejvíce se mi asi líbilo Run All Night, ale tématicky by se to dalo nejvíce připodobnit k Non-stop. Opět se jedná o precizně natočený thriller, s až překvapivě povedenou harmonickou hudbou, s několika silnými momenty, které zarazí do sedačky, ovšem film ničím extra nevyčnívající a lehce nadprůměr v podstatě ve všech směrech. A digitální závěr je vyloženě špatný, nebýt jeho, tak bych to spíše doporučil rodičům, ale takhle to nejspíš dovolit nedokážu. optimálních 6/10, ale upřímně jsem čekal méně. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasická "Neesonovka", ktorá síce moc nepoteší, ale ani neurazí. Čas tu zbehol ako voda, ani sa nenazdáte a je koniec. Škoda, že to mystérium okolo tajomnej ženy a celej tej hádanky, ktorú bolo treba rozlúsknuť, nebolo nastolené trochu zaujímavejším spôsobom. Po pár minútach to tak skĺzlo jedine do lacnej akcie a myšlienka na niečo hlbšie tak uletela komínom. Vidím tu premárnený potenciál. Priemer. 60/100 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson a Jaume Collet-Serra se před kamerou sešli už po čtvrté a já jim to bez potíží opět žeru. Výborná akční jednohubka, která má nápaditý scénář, který po vzoru Agathy Christie využívá vlaku a nabízí tak napínavý průběh, který vyvrcholí v solidní rozuzlení. A jelikož je Liam ve svých letech borec a Jaume umí pracovat s CGI efekty, užijete si i hodně slušnou adrenalinovou jízdu, která je sice cítit digitálem na sta honů, ale mně to vlastně vůbec neuráželo. Efektivně vzhlížející kamera, která naprosto brilantně snímá akční scenérie a nerozklepe se, když se na ní Liam blbě podívá, tu vytváří takový adrenalin, že jsem měl co dělat, abych tep po shlédnutí filmu ustálil na normálu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak před filmem nám místo premium reklamy ti bastardi ze Cinestaru pustili předvolební klip kecala Drahoše, ale nicméně nerozhodilo mě to. Zábavný retrospektivní úvodní titulky mě pak dostali svižně do filmu. Liam tentokrát díky bohu není alkoholik nicméně zažívá tak zkurvenej den, že by to nějakýho toho panáka chtělo. Vyhazov z práce je jen začátkem průserů které na něj čekají. Poté co čubka Farmiga nastíní slibnou mysteriózní zápletku, tak se rozjíždí vpravdě solidní paranoidní thriller navíc okořeněj velmi slušnou bitkou zhruba v půlce filmu. Bohužel pak přichází vcelku rozhodující zvrat ohledně hlavní zápletky kdy je jasné o co, že to tady vlastně jde a pak už to je předvídatelné až hanba, všechny zvraty se dají vytušit dopředu a obvykle se při tipování situací které přijdou nespletete. Highlightem filmu je určitě vykolejení vlaku. Něco tak ujetýho jsem fakt ještě neviděl a to konstatuji jakož to expert přes železniční dopravu, ale ne fakt oproti tomuhle Under Siege 2 plus Derailed rovná se hadr. Tahle guilty pleasure scénka mě dostala do takové euforie, že jsem uvažoval, že se nakonec přikloním ke čtyřem hvězdicím, ale byl to bohužel předčasný vrchol filmu. Samotné finále už mě tolik nebavilo a přišlo mi trochu natahované a hlavně bylo jasný jak to celý dopadne, ale zase abych nekafral, tak jako zábavná žánrovka je to naprosto v pohodě Neeson si tu odvede svoje a fanoušky jeho i find you and kill you telefonátů určitě potěší i jeden vtipnej typicky Liamovskej fuck off slizkýho namyšlenýho makléře : Ve jménu Americké střední pracující třídy : Naser si! 65% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (15)

  • Nôž, ktorý je možné vidieť vo finálnom súboji, je taktická dýka vhodná na sebaobranu značky Benchmade, konkrétne 176BK SOCP Dagger. (Velislav)
  • Natáčelo se v Pinewood Studios (Anglie) a později také v New Yorku (USA). (PaTeXx)
  • Kniha, kterou Joanna (Vera Farmiga) čte v poslední scéně filmu, je „Hrabě Monte Christo“, román o spravedlnosti, pomstě a uvěznění. (Trajektt)

Reklama

Reklama