Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (497)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako celok snímka funguje veľmi dobre a jedná sa o nadupanú akčnú jednohubku so sympatickým protagonistom, ktorá vás po celú dobu stopáže ani na okamih nezačne nudiť. Ak teda na tento počin pôjdete jednoducho ako na nenáročný "biják," u ktorého môžete vypnúť a ktorý však nie je vôbec hlúpy a má v rámci deje určitý punc originality, nebudete sklamaní ani náhodou. Neeson stále akčné scény utiahne a rozhodne ešte do starého železa nepatrí. A kto pred pár rokmi pochyboval u posledných 96 hodín, tu síce híkať blahom nebude, ale rozhodne nepohrdne. Nielen vďaka hereckému obsadeniu, kedy ako vždy charizmatickému Neeson zdatne sekunduje rad vedľajších charakterov na čele s Verou Farmigou a Patrickom Wilsonom. Aj napriek dejovo slabšej druhej polovici a miestami béčkovosti a pár až úsmevne patetických scén sa jedná o veľmi dobrý film, ktorý by sa veľmi dobre vynímal medzi legendami akčných filmov z 80.rokov. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 7/10/// PLUS: Liam Neeson vytváří svůj vlastní žánr, a i tentokrát obstojí v konkurenci svých dřívějších filmů, akčních soubojů tu není mnoho, ale jdou pořádně na tělo a Liam je víc člověk, zranitelný se vším všudy, atmosféra je výborná a herci jako Vera Farmiga a Sam Neill potěší MÍNUS: kompoziční motivace tady má svá vlastní pravidla./// Shrnutí: Cizinec ve vlaku se jistě nevyhne srovnání s dalšími filmy, ať už z žánru, tak i z předchozí tvorby Liama Neesona. Kdo ví, co může očekávat, bude spokojen. Snímek si po celou dobu drží slušnou úroveň napětí, docela si pohrává s divákem i s hlavní postavou a ač má pro jakoukoliv akci poměrně malý uzavřený prostor, nepolevuje na tempu. Už se těším na další takové žánrovky./// Celkem 78%/// ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Film tak dementní až mi přijde stydno se nad něj povyšovat. Collet-Serra je jeden z nejlepších současných žánrových režisérů a svými nápady a dynamikou prakticky vždycky vybojoval z naprosto strašlivých scénáristických kusů alespoň průměrný zážitek. To samé platí i zde, ačkoli si dovolím tvrdit, že takovouto zvlčilost v ruce ještě nedržel. Moje tajná teorie je taková, že Serra totiž scénáře nečte, ale aby ušetřil čas, tak je rovnou přepisuje obraz po obrazu do technických scénářů, potažmo storyboardů. Na stránce 109 už pak rozhodně neví, o čem byla strana devět, což o to, on nejspíš ani neví o čem byla strana 107, ale místo toho si tam vymejšlí, jak se budou lidi v dlouhých digitálních záběrech řezat sekerama a kytarama za asistence poletující kamery a za to já ho mám rád. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další spolupráce dvojice Jaume Collet-Serra - Liam Neeson, to jsem si samozřejmě nehodlal nechat ujít – zvlášť když se v kolonce hereckého obsazení objevili i známé jména jako Vera Farmiga, Sam Neill, Patrick Wilson. Ti tu však byli bohužel spíš jen do počtu a to bylo celkem zklamání. Stejně jako nepříliš zdařilé digitální vykolejení vlaku. Jinak má příběh již celkem zažitou „kostru“, což už asi někoho nudí – tomu se ani nedivím. Jen se vymění dopravní prostředek a jde se pátrat po dalším „neznámém“, jen tentokrát nepůjde o vyděrače teroristu ale neznámého cestujícího. Liam Neeson patří mezi moje oblíbence, ale tady mu občas docházel dech, jako by ho to snad už ani nebavilo. Akčních scén / soubojů tu moc nebylo (tedy na můj vkus), což byla taky škoda. Obyčejný průměr – nic světoborného… ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Standardní Liam Neeson opět s režisérem Jaume Collet-Serrou v napínavém Thrilleru, na který se sice dobře kouká, ale bohužel nepřináší nic moc nového. Trošku mi vadí, že každý nový Liamův film, je vlastně úplně stejný jako ten předešlý ( Nonstop se odehrával v letadle) Commuter ve vlaku a zápletka je víceméně obdobná s tím rozdílem, že Nonstop mi přišel zábavnější a jeho rozuzlení bylo překvapivější, zde jsem to odhalil až příliš brzy. . Na můj vkus zkrátka až moc podobností, jako by si tvůrci nevěděli se scénářem rady. Vykolejení vlaku však solidní a menší souboje Liam pořád zvládá, takže na lehčí nadprůměr to pořád vychází, ale mohlo to být určitě kreativnější. 70% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. ledna 2018 v New Yorku. (Varan)
  • Když Michael (Liam Neeson) na začátku filmu prochází nádražím Grand Central Terminal, tak můžeme vidět plakát k filmu Paddington 2 (2018). (BMW12)
  • 16 osobnostných typov zmienených Joannou (Vera Farmiga) je 16 osobnostných typov MBTI od psychologičiek Katherine Cook Briggsovej a Isabely Briggsovej Myersovej. (ČSFD)

Reklama

Reklama