Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (500)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako celok snímka funguje veľmi dobre a jedná sa o nadupanú akčnú jednohubku so sympatickým protagonistom, ktorá vás po celú dobu stopáže ani na okamih nezačne nudiť. Ak teda na tento počin pôjdete jednoducho ako na nenáročný "biják," u ktorého môžete vypnúť a ktorý však nie je vôbec hlúpy a má v rámci deje určitý punc originality, nebudete sklamaní ani náhodou. Neeson stále akčné scény utiahne a rozhodne ešte do starého železa nepatrí. A kto pred pár rokmi pochyboval u posledných 96 hodín, tu síce híkať blahom nebude, ale rozhodne nepohrdne. Nielen vďaka hereckému obsadeniu, kedy ako vždy charizmatickému Neeson zdatne sekunduje rad vedľajších charakterov na čele s Verou Farmigou a Patrickom Wilsonom. Aj napriek dejovo slabšej druhej polovici a miestami béčkovosti a pár až úsmevne patetických scén sa jedná o veľmi dobrý film, ktorý by sa veľmi dobre vynímal medzi legendami akčných filmov z 80.rokov. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Liam má hlavně kliku, že se mu tohle nestalo ve Valašským expresu. To by přešel vlak jednou a zabil by se sám. První kapitola, ve který se chodí a mluví, je príma. Pak ale někdo zatáhne za ruční brzdu a začne kapitola druhá, která se k tý první hodí asi jako chlupy k hadovi a která mě na konci zajímala ještě míň než reklama na Vánoce v srpnu. Ve finále chyběl už jen Hercule Poirot a jeho usvědčení tajemného mašinfíry. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě proč Jaume Collet-Serra vybírá tyhle špatné scénáře a pak z nich s Neesonem křešou něco jakž takž koukatelného. V podstatě jde o slabší verzi NON-STOP, kdy začátek flirtuje s Hitchcockovskou zápletkou a pak se zvrhává nelogickými uličkami až k přepálenému akčnímu finále. Sem tam se to vytasí se zajímavým nápadem, na druhou stranu to celé působí strašně uměle a digitálně. Bañosova hudba je ovšem výborná. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zlý thriller (na to, že sľuboval druhý Non-Stop), ktorý nielen že nefunguje konzistentnou dejovou logikou, ale ešte aj mlátičky prezentuje na dnešnú dobu neprijateľne predigitalizovane a nerealisticky. Ani v rámci žánrovej zábavy tak okrem tváre Liama Neesona a castingového vtípku pre filmových geekov (duo Patrick Wilson a Vera Farmiga z Conjuringov) neponúka nič hodnotné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik Neesonoviek a vedel som, že nebudem sklamaný. Škoda len evidentného a toľko spomínaného vykradnutia Non stop. Polovica filmu pôsobí klasicky veľmi dobre, super zápletka, hľadanie páchateľa, nejasnosti v tom, čo sa vlastne deje. V tom sme u Neesona na to zvyknutí. Nanešťastie to v poslednej tretine dramaticky trochu upadá, hoci tam by to malo práve gradovať. U hlavného protagonistu už vidno, že čas postúpil, ale hýbe sa stále skvele, aspoň teda pred kamerou. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (15)

  • Nôž, ktorý je možné vidieť vo finálnom súboji, je taktická dýka vhodná na sebaobranu značky Benchmade, konkrétne 176BK SOCP Dagger. (Velislav)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. ledna 2018 v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama