Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Po boxe, wrestlingu je pre Sylvestra futbal športovou disciplínou č.3. Nerovný zápas tento raz odohrá z pozície väzňa proti nacistickej veľmoci. Film miesi žánre športovej a vojnovej drámy a je zaujímavý z pohľadu futbalového fanúšika ani nie tak záverečným matchom, ale prítomnosťou profesionálnych futbalistov v roliach trestancov na čele s legendárnym Pelém. Vážnejšie poňatie snímke sluší, rovnako aj použitá metafora riešenia konfliktov. Čo zamrzí je klišovitý finálny zápas akého choreografia strieda lepšie momenty s tými horšími. V sumáre je tak Nerovný zápas rýdzo rýdzim priemerom. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Koukat na Stallona v bráně je teda docela úlet. Skoro bych tipnul že viděl fotbalový míč poprvé až při natáčení. Příběh bych označil slovem milý a závěrečný happy end mění dějiny války stejným stylem jako Hanebný pancharti. Pro mě jediný kdo snesl měřítko byl Max von Sydow. Přemýšlím jestli mám prozradit závěrečný výsledek, ale raději ne. 55% ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hm, a máme tu další ukázku tuctového sportovního filmu. Avšak s tím rozdílem, že Vítězství je na pozadí 2. světové války, která ovšem nepůsobí ani trošku věrohodně. Ono to mohlo být fajn, kdyby alespoň šlo uvěřit válečnému období, jestli by to takhle bylo skutečně, že si vězni diktují po důstojících Wehrmachtu, co chtějí, tak by válka možná ani nezačala. Vidět Sylvestera Stallonea ve fotbalové brance je asi ten největší zážitek z tohoto jinak nudného a dlouhého filmu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

I když jsem netušil, kdo je to Pelé, se mi film moc líbil. Nyní po letech je to pořád stejně skvělé a například davový zpěv marsejesy je nezapomenutelný. Co se vidí málokdy, je nasnímání a choreografie sportovních scén. Zvláště fotbal je na to náročnější, ale zde se dokazuje, že to je. Několik hráčů v pohybu a vypadá to smysluplně. Dobře, často díky dobrému stříhu, ale i to je kumšt. Jen ten Sly by tam být nemusel, ale budiž. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Skoda, prvni cast filmu neni spatna, ale ten zaver, to je klasicka americka pateticka hruza. Stallone je stejne tragickej fotbalista jako formulovy zavodnik. Film se utapi v tech nejvetsich filmovych klise jako chycena penalta v posledni minute a uplne pitomi nemci. Dost skoda, ze tim zkazili ucast tolika skutecnych hracu, v cele s Pelem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)
  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)
  • Pelé, Robert Moore, Osvaldo Ardiles. Ale na trávníku byli i jiní skvělí borci: Paul van Himst, Kazimierz Deyna či Hallvar Thoresen. (Robbi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno