Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

janesX 

všechny recenze uživatele

Náhodne som tento kúsok objavil na tv Dajto a musím priznať že napriek vrcholne otravnej hodine reklám (6x10min!) ma chytil, a nepustil až do konca. Aj keď je príbeh tak naivný že je miestami až nenormálny a tiež nejaké detaily sa fakt dali spraviť lepšie, celok pôsobý na človeka kúzelne.Futbalový zápas je aj podľa mňa natočený tak akosi nemotorne, zápasy sa iste takto netočia, ale tu sa musím trochu opraviť, lebo toto nieje žiadny futbalový zápas, toto je F i L M . ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slavný válečný snímek, který těží z netradičního tématu fotbalového utkání vězňů proti nacistickému týmu. Pelé, Michael Caine, Sly, Max von Sydow... Každé jméno je svým způsobem pojem a tento snímek si to dostatečně uvědomuje a tak každý získává kus svého místa na výsluní. Ve výsledku je to snad jediný válečně-sportovní snímek, který stojí za shlédnutí. Škoda jinak nízkého hodnocení, možná někteří příliš řeší "nereálnost" samotného příběhu, ale to je přeci zbytečné... ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se musela dívat kvůli semináře, jinak bych o něj asi těžko zavadila. Na první pohled u mě neměl dobré vyhlídky - nemám ráda Slye, i když je fakt, že mi z těch akčních borečků vadí skoro nejméně, válečné filmy, pokud nejsou podány jako osobní drama, nejsou nic pro mě, fotbal nežeru. No a podle mých očekávání film taky dopadl. Pro mě neskutečná nuda. Sly se nepředvedl a v bráně byl neskutečně toporný, scény fotbalu byly nasnímány dosti nekvalitně. Škoda, mělo to perspektivu a potenciál, ale tvůrci to dokonale zazdili a vytvořili celkem nudný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,853,418Tržby Celosvetovo $27,453,000║ Oddychovka, ktorá nič nekazí ale nedá ani nič na viac, pre známych hercov(Caine, Stallone, von Sydow) to bola skôr taká prechádzka než zdatné herecké výstupi. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jsem příznivec fotbalu, takže mě potěšil Pelé a i ve 41 letech byl stále výborný. Námět je také zajímavou myšlenkou a ještě vychválím hudbu. Jinak to zase nebylo nic mimořádného. Stallone jako Rocky je přirozený, ale jako fotbalový brankář, to byla tragédie. Určitě stále v brance při natáčení poprvé v životě. Výsledek 4:4 byl morálním vítěztvím pro spojence i obecenstvo a pro mě je to přesně za tři. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Stallone si při tréninku zlomil prst, když chtěl zabránit Pelému dát gól. (pan Hnědý)
  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)
  • Jelikož filmaři nemohli najít velký fotbalový stadion bez věžového osvětlení, které se začalo používat až po 2. světové válce, natočili zápas na Hidegkuti Nándor Stadium v Budapešti v Maďarsku. Zápasu se zúčastnilo 250 tisíc maďarských komparzistů. (pan Hnědý)

Reklama

Reklama