Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hodně silné 3*. Totiž - evidentně s trhlostí udělaná béčkovina, která se ani nesnaží maskovat, že neměla na pořádné triky, nicméně zachraňuje to nadstandardně dobře vypadající Anne Hathaway a jí dobře zobrazená nápaditá zápletka "dívky, jež musí poslechnout každé přání". Klidně se na to podívám znova :). ■ Po druhém vidění zvyšuji na neobjektivní 4* :). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milá a vtipná podívaná, která má ke Shrekovi a Princezně Nevěstě opravdu blízko a je na hony vzdálená dejme tomu nejnovější Sněhurce od Tarsema Singha. Anne Hathaway je nejen okouzlená, ale i jaksepatří okouzlující, a také obsazení ostatních rolí nemá chybičku. Obzvlášť mě bavili Cary Elwes coby proradný strýc a senzační Lucy Punch v roli zlé nevlastní sestry Hattie. Coververze Somebody To Love výborná, Eric Idle... prostě Eric idle. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Submisivita v najčistejšej forme. Áno je to blbosť, ale so zemiakovým šalátom, poriadne vypečeným rezňom a pár poldecákmi sa na Vianoce dokážem kukať aj na podobné hlúposti. Dokonca sa na tom dokážem aj celkom slušne zabaviť. Nečakajte nejaké extra výkony či predražené exteriéry. Ono sa to v rozprávkach viac menej ani neočakáva. No sympatická Annka stojí aspoň za letmé pozretie. So scenárom sa u podobných snímkov neradno zahrávať. Všetko klape tak ako má a človek sa necháva opiť rožkom. Škoda, že sa na podobné jednorázové filmy nerobia pornoparódie. Už samotný námet k tomu dáva nekonečný potenciál. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zakletá Ella coby "moderně" pojatá verze Popelky, v níž víla hlavní hrdince namísto vybavení na bál nadělí poslušnost, je místy nadmíru potrhlé pohádkové fantasy s množstvím bizarních postaviček, které však díky sympatickému (či přesnému) hereckému obsazení a rozumné stopáži pobaví a nenudí. Některé efekty sice člověka bily do očí, na druhou stranu to ale vykompenzoval skvěle vybraný soundtrack - třešničkou na dortu byla bollywoodsky pojatá verze Don't Go Breaking My Heart. Nenáročná oddychovka i na více než jedno zhlédnutí! ()

Falco.araea 

všechny recenze uživatele

Už jsem to viděla celkem dávno, ale pamatuju si to jako inteligentní pohádku, akorát na páteční večer se sourozencema a miskou brambůrek. Pamatuju si, že jsem se občas i zasmála nějakýmu vtipu, což se u amerických komedií nestává a dokonce jsem si neříkala, že to je další promrhanej večer s tou trapnou rodinou. Konec byl sice trochu přeslazený, ale u které pohádky není, co? ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)
  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)
  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)

Reklama

Reklama