Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (344)

InJo 

všechny recenze uživatele

Zatím (po čtyřech dílech) velmi zábavná satirická oddechová prča, která pálí jednu bezva hlášku za druhou. Lavi je můj idol! ___Druhý poločas série je sice slabší a výrazně lacinější, ale pozitivní dojmy naštěstí stále převládají (hlavně díky vynikajícímu Štáfkovi, který si svou roli maximálně užívá). 70 % ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tomto seriáli som čítal v jednom článku, kde o ňom bolo písané pozitívne, okrem neho tam bolo v rovnakom duchu popísané aj o ďalších seriáloch, okrem iného o seriáli BoJack Horseman, o ktorého recenzii som tam nemal pochýb. Tento seriál svojimi hláškami mal nábeh na kult, ale len nábeh, lebo hlášky sa nedajú veľmi dobre dať do úst plochým postavám, ku ktorým necítite žiadnu empatiu, je Vám z nich trápne a potom Vám je už jedno, čo parodujú, nech je súvis s realitou akokoľvek uveriteľný. Prvé tri epizódy som vnímal ako béčko, ostatné ako veľké nepodarky bez invencie až odpady. Krátka dĺžka epizód možno finálnemu výsledku tiež uškodila, keďže sa nedali veľmi rozvíjať zápletky. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Okresní přebor" je srdcovka. To už zrejme nič netromfne. No každopádne, aj keď je tunajší humor položený na základoch "vulgarizmov" či osobnostných atakov známych mien, pohybujúcich sa vo futbalovom "svete" (čo nie každému môže sadnúť), ja osobne som sa bavil. Fakt škoda, že svetlo sveta spatrilo len päť častí .. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že Jakub Štráfek, jeden z účastníků nekonečné žumpy jménem "Ulice", vytvoří něco tak neskutečně nahláškovaného, trefné satirického a zároveň tak vtahujícího. Vyšehrad je až na velmi krátkou stopáž výborným počinem, který se bez skrupulí strefuje do fotbalu a jeho nagelovaných primadon, kteří si ještě pořád překvapivě říkají hráči. Výborná práce! „Vodmala kopal do míče, bylo to nadějný lvíče, pak objevil co je výčep a rázem bylo všechno v píče!“ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Strašný nic. Epizoda má pět až deset minut a stejně nějak zvládnou, aby její plytký děj začal otravovat a připadat nesnesitelně natahovaný. Postavy do jedné nesympatický retardi a hajzlové, kterým se může cílové publikum tlemit a povyšovat se nad ně (oblíbený český nešvar dělat všechny postavy hloupější než jsou diváci nad jakkoliv snesitelnou míru, aby se to snáz psalo a nebylo nutný o ničem přemýšlet). Je potřeba ocenit tvůrce, který chápou internet jako místo, kde jde dělat o kus víc než v televizi, ne Vyšehrad, který to pojal tak, že na net se dá vyblít cokoliv i bez základní snahy. 30 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Seriál se stal tak populárním, že už existuje i vlastní Laviho kolekce oblečení – JL10. (griph)
  • Autorem hlášky, kterou pronese Julius Lavický (Jakub Štáfek) hned v druhé minutě 1. dílu 1. série Rovina (2016): "Já nic neplatil a ta částka taky nesouhlasí", je fotbalista Tomáš Ujfaluši, který na jaře roku 2007 slavil narozeniny se spoluhráči z národního týmu. Údajně si reprezentanti pozvali na hotel několik prostitutek a slavili až do ranních hodin. (ELBobes)
  • Ústřední znělku „Lavina“ nazpíval Vojtaano. (SONY_)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama