Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Obrázek o filmu si můžete udělat už tím, že tu Arniemu dává na budku stará ženská... Snaží se to být temné a depresivní (inspirace Se7en a dalších podobných thrillerů té doby je zřejmá), bohužel to dost srážejí laciné triky a jalový scénář. Přes to všechno se ale na to dívá docela dobře, Arnie je cool jako (skoro) vždy a ta hlavní hrdinka je taky sympaťačka. Ale vsadím se, že i zarytí fanoušci Arnolda si na Konec světa možná už ani nevzpomenou. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tak dobre, tak si to zhrňme. najskôr pozitíva: a. hrá tam arnold, b. je tam pár slušných scén a po c. na konci titulkov hrá pieseň od gun´s n roses. a teraz tie negatíva: a. hrá tam arnold (a je strašne toporný a nepresvedčivý herec pokúšajúci sa o vyjadrenie nejakých emócií), b. má to totálne stupídny scenár (plný nezmyslov a nelogickostí) c. je to natočené strašne nudne a nezaujímavo (takže ak si počas filmu odskočíte na wc, tak vám nebude vôbec vadiť že ste o niečo prišli). jednoducho strašné sklamanie. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jericho je životným osudom Max Payne, ktorý ako Terminátor ochraňuje svoju Sarah Connor. O pol hodinu kratšia stopáž a menej dementných nápadov, ako skok na meč, a bolo by to úplne okej. Rozhodne to však nie je vôbec zlé a väčšinu času som sa super bavil. S prehnanou kritikou voči filmu sa neviem stotožniť. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Arnold zachraňuje svět před Satanem. Celkem obstojně natočené biblické téma, ze kterého se ale dalo vytřískat mnohem víc. Nicméně určitě to není k zahození. Začátek byl hodně nadupanej, obzvlášť scéna s vrtulníkem, jak Arnie drží na laně a chytá kněze. Potom děj ale trošku upadá aby nakonec dostal příběh zase šmrnc. Akce v metru byla povedená a jak se Arnold obětuje je až dojemné. Po technické stránce to taky není zlé a hudba stojí za poslech. Arnold byl dobrý, ale kdo mě opravdu přesvěčil, byl Gabriel Byrne v roli Satana. Takový malinko lepší průměr. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spätné hodnotenie filmu mi vychádza veľmi pozitívne, keďže teraz už hodnotím nielen ako detský Anieho fanda, ale snažím sa aj o trochu kritiky. Tu mi však nezostáva nič iné, len potvrdiť, že sa tu vo svojej roli a presvedčivosti Arnie asi najviac trafil do čierneho. O to viac však divákov prekvapí ozaj netradičný nehollywoodsky (resp. nearnoldovský) koniec, po ktorom som odchádzal z kina mierne prekvapený. Filmu však nechýba hustá atmoška a miestami fakt podarené trikové zábery a ako diabolský protivník Byrne tiež sedel dobre. 75%.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Jako kaskadér se na filmu podílel Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Dr. Franco-Columbo. (Rominator)
  • Koncem devadesátých let už nikdo nevěřil, že se stárnoucí Arnold Schwarzenegger, zvláště po operaci srdce, ještě dokáže dostat do formy. Nikdo ho tím pádem nechtěl obsazovat. Vysvobozením byl právě film Konec světa. (-bad-mad-wolf-)
  • Udo Kier chtěl původně hrát roli Satana, ale producenti nechtěli, aby hlavní herec a hlavní záporný herec měli oba německý /rakouský přízvuk, a proto byl Udo Kier obsazen do vedlejší role. (DEXTER099)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno