Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

predators 

všechny recenze uživatele

Divím se hlavně dvěma věcem. Zaprvé tomu, že jsem tuto pecku viděl až teď! Což by z určitého, hlavně kvalitativního, pohledu může být výhoda! A tou druhou podivností je zdejší nízké hodnocení. Já se přidám k těm, kteří byli ohormeni ďábelskou atmosférou, hudbou, charizmatickými herci, výbornými efekty a napínavostí jak šráky až do samého konce. Jo, možná to nadšení pramení z toho, že jsem od Arnieho moc nečekal, ale teď nelituju žádné ze 121 minut. Díky za Bluray, který posouvá tento nářez do nového tisíciletí! Titulky na mém profilu... 80% ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podhodnocený film. Arnie je zde naprosto drsnej frajer, co má problémy s chlastem a look a lá Max Payne. Příběh je v hodně duchovní až silně ujeté rovině a některé skutečnosti nedávají naprosto smysl- že by byl Satan takový máslo? No... Ale jasně, ve srovnání s novodobými akčnáky, které jsou nabušené akcí a tím to končí, má Konec Světa aspoň něco navíc. Má výbornou atmosféru, mě nenudil a navíc plyne v pohodovém tempu až do konce. Oscarofka to není, pohodofka na nenáročný večer jo. A že dávaj všichni 1-2*, dám 4*. A basta! :) ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Arnold versus Satan. Ano i tak se dá jednou větou definovat tento snímek. Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger) se živí jako bodyguard. V podstatě hned na začátku filmu se to začne ubírat však zcela jiným směrem. Na konci roku 1999 přichází Satan (Gabriel Byrme) aby našel vybrané děvče a s ní zplodil Antikrista. Gabriel je v roli parádní, snadno se mu ta role věří. Arnold v hororu, i když akčním působí decentně jinak. Pokud se nepletu tak je to jeho jediný horor. Ovšem není horor jako horor že? Zvlášť ne takový, když ikona akčního žánru střílí do Satana z kulometu. Konec světa není špatný. Má svůj nápad i zpracování. Pobaví jistě Arnoldovi hlášky a sledování jeho muž proti muži. (65 %) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako zřejmě každý smrtelník bych nechtěl zažít konec světa, ale kdyby byl napínavý a akční jako je tenhle nemohl bych si ho nechat ujít. Arnold Schwarzenegger se upsal do role, která není zas tak bitkařská, neprojeví zde svojí svalovou hmotu naplno, i když ke konci bude rád že jí má a dokáže zahrát slušně, což se mi na něm líbilo. Akčních scén je sice pomálu, ale film má po celou dobu solidní spád a zajímavý děj. Sice je příběh nadsazený až hanba, nemožný určitě, ale když pojmu fakt, kolik toho ve Vatikánu mají ukrytého, kolik fakt dokážou ututlat a kolik se jich dokázalo vydrápat na povrch tak je mi to celkem jedno. Přední je abych se pobavil a tomuto filmu se to podle mě zdařilo. --- Co to kurva děláš?! - Ty krvácíš! - No jistě, že krvácím, když jsi to do mě našil. - Promiň, musel jsem to zkusit. - To teda zkoušíš pěkný voloviny! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud by byli Peter Hyams a zejména Arnold Schwarzenneger nadáni určitou soudností, Konec světa by buď vůbec nevznikl, nebo by byl v hlavní roli přeobsazen. Arnold si chtěl zkrátka vyzkoušet opět něco jiného a o natočení tohoto snímku enormě stál - viděl v něm velkou příležitost. Režisér mu nedokázal vysvětlit, že žánr akčního filmu se už z principu neslučuje se satanistickou tématikou. Ďábla nezabiješ ani mu nemůžeš dát nakládačku. Satanistický film stojí a padá s atmosférou, která se opírá vedle okultních rekvizit o kvalitní herecké výkony, kdy z tváří herců musí čišet napětí, obavy a další emoce. Jak je to s Arnoldovým herectvím, každý ví, takže film už z principu nemohl dopadnout dobře. Jediným světlým bodem je obsazení sympatické, tehdy ještě neznámé Robin Tuney. Celkový dojem 25 %. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Udo Kier chtěl původně hrát roli Satana, ale producenti nechtěli, aby hlavní herec a hlavní záporný herec měli oba německý /rakouský přízvuk, a proto byl Udo Kier obsazen do vedlejší role. (DEXTER099)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil pouze v roli násilníka a jako herec není v titulcích filmu uveden. V závěrečných titulcích je zmíněn pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • Jeden z kněží se jmenuje Tomáš Akvinský. Tomáš Akvinský byl jeden z největších filozofů 13. století, byl zastáncem přirozené teologie a otec tomistické školy filozofie a teologie. (DEXTER099)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno