Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Alpha se dá jednoznačně charakterizovat jako film od Sony, tedy z pochopitelných důvodů téměř jako technologický benchmark a stylizovaný pravěk, který vypadá i na domácí obrazovce naprosto nádherně a až do konce jsem si snímek v tomto směru vyloženě vychutnával. Příběhově je to naprosto klasicky rodinný (tlupový?) příběh z ranku 10k před n.l. s pohodovou stopáží devadesáti minut a několika vyloženě dojemnými momenty, které musí dostat snad každého. V Imaxu to musela být nádhera, kéž by se to Columbia Pictures zaplatilo a my nepřišli o podobné typy filmů, jak v kinech, tak doma. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajn prechádzka prírodou, zimou, snehom, blatom, vetrom, slnkom, vodou, dažďom, ale to je asi tak všetko. S traileru som mal pocit, že dostaneme trošku skromnejšiu verziu Emmerichovho 10,000 BC a nebol som ďaleko, iba som neratal s tým, že dostaneme úplne vykastrovanú verziu a v podstate len prechádzku, ktorá nám ukáže ako sa s kamarátiť s vlkmi. Na druhu stranu, je to dosť krátke, dobre to plynie a dobre sa na to pozerá, čiže šancu tomu môžte dať. 70% - 3* ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide síce o veľmi jednoduché a prázdne (rozumej čisto remeselné) filmové dielo, no tým, že téma doby ľadovej a obdobie desať tisícov rokov pred našim letopočtom nie je ešte v kinematografii obkukané, pozeralo sa na to celkom vďačne. Ani konkurovať táto snímka nemá s kým, na nič obstojného si nedokážem momentálne spomenúť. Takže sledovať niečo čo sa podobá na moju celkom obľúbenú pc hru (Far cry: Primal) nebolo najhoršie. Inak je to však dosť nereálne, takmer fantasy o tom, ako začal človek krotiť zvieratá. Vedel by som si predstaviť, že by išlo o chladnú drámu, vážnu, krutú na nič sa nehrajúcu. To by bolo niečo. Takto je to film iba na jedno pozretie, bodka. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Stále jsem nenarazil (dobře vypadá dle popisu Annaudův Boj o oheň) na slušnej film s neandrtálskou tématikou. Tahle "srdceryvnost" s bídnou grafikou, ksichtama jak ze žurnálu a kostýmy od Armaniho opět nenaplnila moje očekávání. Přitom by se to dalo zvládnout, kór s prostředkama, který na to Hughes nebo Emmerich měli. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Alfa patří k zatracovaným projektům roku, přitom si to úplně nezaslouží. Příběh ala mladý „Revenant“ dokáže v první polovině důstojně konkurovat těm nejlepším survival filmům. Studio se rozhodlo Alfu zpřístupnit i menšímu publiku, takže v druhé půlce zapojí vlčího přítele a pojítko se snaží až příliš tlačit na city. Dějová linka se následně až lehce rozvijí naproti hrdinům a oba koncepty k sobě nějak nepasují. Vizuálně Alfa nadchne, což úplně z trailerů nevyplynulo a po této stránce není prakticky co vytknout. Za mě jako rodinný film obstojný počin……. 6/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Mláďata se rodí po 59 až 63denní březosti, většinou v dubnu nebo v květnu. V jednom vrhu bývá zpravidla čtyři až šest vlčat, ale může být více nebo i méně. Velikost vrhu závisí především na množství kořisti v místě, které smečka obývá. Čím méně kořisti se v oblasti vyskytuje, tím méně mláďat se narodí. [Zdroj selmy.cz] (mavin)
  • Natáčelo se od 22. února do 6. května 2016 v Kanadě (Vancouver, Brooks), Islandu a Kalifornii. (Varan)
  • Plemeno psa se nazývá československý vlčák. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno