Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Greg25 

všechny recenze uživatele

40% Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že ty stará dobrá filmová zpracování Dumasových románů jsou nejlepší a mají také největší šmrnc. Když opominu některé bojové prvky, které spíše spadají do kategorie asijských bojových umění, pak nemůžu opominout, že tohle má s Dumasovým románem pramálo společného, nu, dobrá, filmu taky ubírá na hodnocení fakt, že se všechno toří kolem D´Artagnana a Tři mušketýři nehrají ani tak druhé housle, jako spíše třetí, což je jednoznačně škoda. A to se pomalu dostávám k hercům, Justin Chambers v roli D´Artagnana nedosahuje takového charizmatu jakého by dle mého názoru měl, nicméně nelze mu upřít snahu o herecký výraz. Tenhle film by mohl být zatraceně úspěšný kdyby se to vydalo na DVD jako bojové videoklipy pro pokročilé, a tím se z něho vyškrtalo všechno ostatní. Protože jediné co na tomhle filmu stojí za to jsou svižné a choreograficky propracované "šermovačky". Ale zbytek je jedna velká neucelená, nepovedená nuda, zkrátka nádherná ukázka toho jak snadno jdou věci a obzvláště pak filmy zkazit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po hvězdičce za oba za vlasy přitažené šermířské souboje (hospoda, žebříky) v hongkongském aranžmá, které jsou spolu se slibným obsazením (Deneuve, Rea, Roth) jedinými klady MUŠKETÝRA, zbytek je nudná vata. Řemeslníka Hyamse a jeho zábavná vysokorozpočtová béčka mám rád, ale tohle je jeho první film, na který se ani při nejlepší vůli nedá koukat jako na celek, ale pouze na zmíněné scény. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nudná blbústka o mušketýrech, stokrát ohrané téma. Mění se jen herci a kvalita kostýmů a výprava. Musím smutně konstatovat, že Tim Roth se tu vůbec neměl vyskytnout a to samé platí o Catherine Deneuve ... Co bylo slušné byly šermířské souboje, třeba ty na voze s královnou byly celkem zajímavé a opravdu nechápu ty držkopády na zem. Podle mně normální člověk by zemřel jen kdyby spadl na záda na zem z té výšky střechy a to stojícího vozu... Nepřátelé z vozu za plné rychlosti lítali jak kuželky, to smekám! Jiak ale nuda, herci nesympatičtí... Zlatá Angelika ! Dávám za dvě muškety .. * * ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Kolega Hardy vystihl v jedné větě i můj soud. Odvozovat kvalitu filmu z kvality použitých triků a nesourodého osvojování bojových technik, které snad v některých případech mohou oživit děj, to je opravdu příliš. Ještě horší jsou druhotné fabulace v americkém stylu, které degradují původní Dumasův příběh. Královně k dokonalosti chyběly džíny a kolty pověšené proklatě nízko; Mylady se jaksi nekonala a přestárlý Buckingham zaujal - v době násilné smrti mu bylo málo přes 35 let. V závěrečné scéně filmu by neuškodila Marseillasa, případně jiná velebná píseň mladší doby. Tak dopadá děj a film, jehož tvorba byla inspirována známou čapkovskou pohádkou JAK PEJSEK S KOČIČKOU VAŘILI DORT. (Dílčí klady jako místy povzbudivé dialogy, hbitost mladých herců v bojových scénách mimo to, co už bylo řečeno, kazí i mimořádně nekvalitní český dabink, který víc než přirozenou mluvu asociuuje štěkot pistolí mužů severoamerického Divokého západu; i k tomu - westernové inspiraci - se režisér Hyams dokázal v bonusech přiznat.) ()

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele

Těch pět hvězdiček jsem si nemohl odpustit kvůli Timu Rothovi, který zastínil ve filmu vše a všechny ostatní. Tak dokonalého padoucha jsem ještě opravdu neviděl (samozřejmě kromě jeho obdobné role ve filmu Rob Roy) - on si svým herectvím prostě uzmul celý film jen pro sebe. Kdo by to byl řekl, kam až se jednou vypracuje hotelový poslíček (byť notně potměšilý) ze Čtyř pokojů. Mimochodem - ve filmu jsou opravdu skvělé šermířské scény, které se také jen tak běžně nevidí. Jistě, něco je na efekt, ale celé je to založeno na velmi dobré znalosti dobových evropských bojových umění. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Film je rozsiahlou reimagináciou Dumasovej tvorby, ktorá znižuje dôraz na politické machinácie v prospech zápletky pomsty typickej pre moderné akčné filmy. (Arsenal83)
  • Počas natáčania v Gaskoňsku Hyams, Diamant, Chambers a Castaldi navštívili ceremóniu v Cathédrale Saint-Pierre de Condom, kde boli menovaní čestnými "mušketiermi", aj keď to nebola vojenská funkcia, ale skôr hostina organizovaná kultúrnym združením len voľne súvisiacim s pôvodnými mušketiermi. (Arsenal83)
  • Napriek záujmu miestneho obyvateľstva sa títo ako komparzisti nezúčastnili, pretože castingoví agenti pri hľadaní roľníckych rodín potrebovali drsné črty tváre, čo podľa ich vyjadrenia týmto obyvateľom chýbalo a vyzerali príliš mestsky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama