Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Bože prečo ten trailer vyzeral dobre a film stál za veľké hovno s prepáčením. Neuveriteľná hovadina a strašná nuda. AnnaSophia je pekná , to panstvo alebo čo to je, je pekné prostredie na horor ale to je asi tak všetko. Ako je možné že jednu jedinú lakačku nám ukázali rovno v traileri ? A ako je možné že ten koniec je tak tupý , napríklad ako stoja v strede ohňa namiesto toho aby odišli. A čo je nahoršie je nekonečný a nudný. Postavy sú umelé žiadne sympatie si nevybudujete . Pre mňa ohromné sklamanie a málo chýbalo aby som dal odpad. A ešte na záver to ako vážne vyhnala démona z tela tým že ho vyfackala ? Prosím viac takýchto filmov nie , len to uráža ducháriny. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V dnešní době filmů jako Conjuring a IT točit tyhle ucajdaný literární sračky pro emo puberťačky je skoro na kulku do hlavy. Člověk se těší na další průměrný horor a místo toho dostane naprosto neatmosferickou píčovinu, ve které je nejděsivější asi ohyzdná Uma s naprosto kokotským přízvukem na přesdržku. Hlavní hrdinka je sice sympatická ale celý film se protlouká nedomyšlenou žumpou rádoby strašení s artovou myšlenkou. Jako kdyby psala scénář patnáctiletá holka, co přečte šest knih týdně, ráda maluje a poslouchá vážnou hudbu, ale přitom ráda kouká na duchařiny a občas se v pokojíčku řízne tátovou žiletkou. Skoro to nešlo dokoukat.30%. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Vlastne ma to príjemne prekvapilo. Čakal som skôr čarodejnícky nehoror pre puberťákov, ale toto bol veľmi fajn filmík takmer pre dospelých. Má to správnu dávku tajomna, príjemnú hororovú atmosféru, atraktívne prostredie školy uprostred lesov, zaujímavý ústredný nápad a zopár známych pekných tvárí. Ale Umu Thurman ani Isabelle "Sirotu" Thurman som hneď nespoznal. Možno to nie je na plné štyri hviezdičky, ale dám ich, lebo tých tunajších 48 percent je fakt málo. Aby som nezabudol, vizuálna stránka sa veľmi podarila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rating PG-13 již dopředu signalizoval, že se další Suspirie či The Woods asi těžko dočkáme, alespoň co se hororové podívané týče. Přesto se španělskému režisérovi podařilo navodit alespoň pro mne místy docela zajímavou mysteriózní podívanou. Ovšem je potřeba podotknout, že opravdu jen místy. Hororoví gurmáni totiž dost ostrouhají a zvláště první polovina se odvíjí v dosti pomalém duchu. Nutné seznámení s pěticí problematických dívek si odbudeme jen s hlavní hrdinkou Katherine a trochu se dozvíme i něco z minulosti agresivní Veronicy. Asi nejvíc mě kromě pohledné představitelky „Kit“ AnnySophie Robb zaujala stará školní budova. Místo přímo stvořené pro „gotický horor“ však zaujme jen svým vizuálem a snad i tajemstvím ukrytým za zavřenými dveřmi, které nesmí nikdo otevřít. Klišé? No jak jinak, ale kromě toho nám tu je nabídnuto i několik duchů, kteří zde hrají rovněž důležitou roli. Bohužel většina z nich zůstane zcela nevyužita. My si musíme vystačit jen s minimem lekacích scén, digitálním požárem, odbytými úmrtími postav a slušným hudebním doprovodem. Trochu málo na hororový film. Oživit to měla přítomnost známé herečky Umy Thurman, která byla čistě marketingovým tahem a nějak výrazně se ve filmu neprojevovala. Prostě zahrála, co musela, nic navíc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jsou největším kámenem úrazu herci. Hlavní hrdinka je ještě oukej, ale přestavitelky dalších dívek jsou na pěst a totéž se dá říct i o Umě, která navíc leze na nervy příšerným francouzským přízvukem. Co se atmosféry týče, tak ta by nebyla špatná, ale chyběly mi tu strašidla. Ono se tu sem tam nějaké mihlo, ale jejich zjevování postrádalo jakékoliv grády a ta jediná lekačka byla avizovaná dlouho dopředu. Co se mi naopak líbilo byla zápletka, která v rámci žánru působila celkem nápaditě a oceňuji i finále, ale to je málo i na průměr. Škoda. 35% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna (záběr). (fisus)
  • Film je natočen podle knižní předlohy „Temnou chodbou“ od spisovatelky Lois Duncan. (Kacitr)

Reklama

Reklama