Reklama

Reklama

Nevesta

Trailer 2

Jediná věc, která dělí Nasťu a Ivana od svatby, je požehnání ženichových rodičů. A tak Ivan svou milou veze k jeho rodině, která žije v malém, téměř opuštěném městečku. Nasťa plná očekávání ale netuší, že začne všeho brzo litovat. Hned po příjezdu Ivan zmizí, jako by se vypařil, a budoucí nevěsta obklopena jeho podivným příbuzenstvem začíná tušit, že vše není úplně v pořádku a že na únik je zřejmě příliš pozdě... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (74)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se děj odehrával v 19.století, tak to bylo fajn, ale v současnosti to trochu haprovalo. Námět navlečený na klasické schéma se mi líbil, v tom problém nebyl a když to strašidlo vzalo do ruky, tak jsem se bavil téměř na výbornou. Problém je, že bubákovi to trvalo docela dlouho a i když občas něčím zarachotil, tak se dá říct, že se tak půlku filmu nic moc nedělo a nějakou tíživou atmosférou si režie také moc nepomáhá. A příliš se nepovedl ani casting, což platí zejména pro hlavní hrdinku, která mi vůbec nesedla. Do lehkého nadprůměru to nakonec tahá celkem povedená technická stránka a přesvědčivá Alexandra Reběnok ve vedlejší roli. Každopádně od režiséra jsem čekal, že od Pikové královny trochu povyroste. Tak snad příště. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvadsiateho štvrtého mája roku 1839 ruský chemik a lekár Joseph Gamel, vystupujúci na Ruskej akadémii vied v Petrohrade, informoval o neobvyklých vlastnostiach halogenidu striebra naneseného na fotografickú dosku. Podľa jeho zistení, negatív bol schopný zachytiť nie len svetlo, ktoré naň dopadalo, ale ešte i niečo naviac. Energiu, ktorú ľudia od nepamäti nazývali duša. Akademická obec sa Gamelovi vysmiala, ale čoskoro sa objavil nový zvyk. Mŕtvi boli fotografovaní s očami namaľovanými na ich viečkach. Verilo sa, že týmto spôsobom je možné oklamať smrť. Bŕŕŕ, to je teda fakt morbidne mrazivé. No a práve týmto pseudo vedeckým mýtusom sa nechal inšpirovať ruský režisér Svjatoslav Podgajevskij, keď v roku 2017 natočil snímok "Nevesta" (Невеста). Je to výborný, atmosferický, duchársky horror. **** ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Tak oproti modernej USA hororovej tvorbe je Nevesta nadpriemerne kvalitná a prekvapujúco atmosferická záležitosť. Vidno, že Rusáci si dali záležať a po technickej stránke zvládli film na jednotku. Nič nové ani extra, to nie, ale ja som spokojný najmä s atmosférou a vhodne zvoleným prostredím. Potešili aj neokukaní ale kvalitní ruskí herci a krásna predstaviteľka hlavnej postavy. Miestami je to aj pekne desivé s prichádzajúcim koncom dej krásne graduje. Scéna v truhle je top!!Hororovému fanúšikovi by tento ruský výtvor újsť rozhodne nemal. Veľa ich totiž nevznikne. 60 %!! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na pomery ruskej kinematografie, ktorá mňa osobne nikdy príliš neoslovovala vydarený, aj v záplave americkej žánrovej produkcie konkurencieschopný duchársky horor, v ktorom sa vyskytne zopár mrazivých momentov a nie úplne najhorší bubák. Keď sa takýto, inak klišeovitý námet situuje do prostredia poverčivého a tradície rešpektujúceho ruského vidieka, má to minimálne pre našinca hneď o čosi atraktívnejšiu fazónu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obřady a pohanská mysteria jsou opředeny lákavým tajemstvím. Pokud ovšem nejsou vykonávány proto, že váš předek udělal kdysi chybu. Viktor (Frankenstein) ztratil nevěstu, a tak se jí rozhodne přivést zpět do světa živých. No, to nemůže nikdy dopadnout dobře. Velice hezký začátek z minulosti, průměrné pokračování v současnosti. Hollywoodský vizuál nehaním, jelikož se mi líbil. Bohužel snímek příliš strašidelný není (vlastně skoro vůbec), ale má několik příjemných scén - pohřbívání, útěky v klimatizaci nebo snové výjevy. Bohužel Nasťa se ukáže jako debilka, když není schopna zničit to, co je příčinou zla (hmm, asi zaděláno na pokračování). Také pochybuji, že oheň v klimatizaci nezapálí dům. Jinak přehlídka typických ruských ksichtů. Nejlepší je tedy kamera. 2,5* ()

Galerie (91)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v podmoskovskom sídle Stroganovcov, budova však musela prejsť úpravami. (cica)
  • Film je natočený podľa skutočných udalostí. (Slunkoo)

Reklama

Reklama