Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (158)

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na první hodnocení, čekám na další šťavnaté vyjádření pana režiséra o českých divácích. A já doufám, že se ta kára s vymazlenou výpravou a se skvělými herci pohne nějakým smysluplným směrem. Konec u STB dal tomu chaosu naději, ale asi budu mít problém s režijním uchopením. Atmosféra totiž až moc připomíná tragickou dvojku Rapla, kdy se dost divně kombinovala parodická groteska a vážné vyznění. A ve výsledku to pak nedávalo žádný smysl, natož aby to bral člověk vážně tam, kde to chtěl režisér. No, uvidíme. ()

Takaru 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého, tohle beru všema deseti. Přesně ten typ programu, který chci v neděli večer vidět. Jednoduché, přímé, přitom díky vážným odbočkám (záběry z potratu) a hlavnímu tématu (spolupráce s režimem) to nespadá do kategorie pouhé všelidové "mrdkozábavy" pro dementy, ba právě naopak.  Ani se nedivím negativním reakcím, které určitě přijdou, neb tato nadstandartně zdařilá zábava nastavuje nejedno nelichotivé "zrcadílko" všem podobným zmrdečkům, kterých je všude stále plno a kterým se bohužel daří vždy a všude. Kritika lidských a společenských nešvarů v apartním a velmi lákavém kabátku. A "kozatky" všech věkových kategorií jako bonus, mňam. ŘEMESLNĚ PAK BEZ CHYB. Tak co bude dál.  Volha, give me more!!! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standa Pekárek poprvé tak trochu rozdělil diváctvo. Někdo hůř rozdýchává stvrzování stereotypů, protože pánové tu jen chlastají a mluví jak dlaždiči, dámy zase na mrknutí roztahují nohy, kameramani pak prdí ostošest. Celé je to takové groteskní a dlouhé, holt tvůrci chtějí představit všechny postavy a ukázat určitou platnost i do současnosti. Protože také dneska je spousta jedinců, kteří udělají cokoliv, aby se někam vydrápali. Trošku uskákané, ale jistá tehdejší přetvářka a upocenost tam jsou. Pekárek se (zatím) ukazuje jako neškodný mluvka, který za celý život přečetl akorát Klapzubovu jedenáctku, který občas stojí za nějakou tou šmelinou a který dámám nabízí nachcanou klouzačku. Právě nastoupil coby šofér do Československé televize a věří, že jednou bude vozit i toho Goťáka. Ve Volze, samozřejmě. Kryštof Hádek výborný. ()

j.sorensen 

všechny recenze uživatele

Neurazí ani nenadchne, voe sem přestal vnímat po 10 minutách. Ale co mě zaráží, že v posledních x filmech a seriálech, nám autoři vnucují fakt, že tady byl snad každej druhej estébák. Ano, bylo jich hodně, ale určitě jich bylo víc mezi komediantama, než jejich řidičema. A geislerka mi ani nevadí, divný... ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Já jsem zatím z Volhy spokojenej; s nadšením počkám až na další díly, kde se Pekárek ukáže jako pořádná óbrsvině a ne jako tenhle přimlsálek. Samozřejmě jsem byl v té době na houbách, ale jsem nadšenej, jak se Češi po Ukrajině, Rusku, covidu a ústavnosti stali odborníky na přesné vročení "vole" v sedmdesátých letech nebo jestli by rodiče nechali své dítko řvát (fascinující je množství žen, které by nejraději chtěly zažalovat režiséra za to, že nechal toho chlapečka tak dlouho plakat bez pomoci). Za mě je ta atmosféra vynikající: Československá televize je po prověrkách poloprázdná, berou se neumětelové (študýrka nového redaktora, který umí hovno, ale má dobrý původ) a vlastně každý, kdo má ruce, nohy a řidičák (proto ty nulové reakce televizních zaměstnanců na Pekárkovu nevychovanost a celkovou prasáckost). Jakékoliv naděje na lepší život jsou v hajzlu, Rusové v republice, a tak zbývá žrádlo (je ho málo), pití (je ho dost, ale málo kvalitního) a šukání (je ho dost, v depresi jsou ženy i muži, takže se šuká furt a často, v tomhle Volha taky nelže). Těch pár lidí, co prověrkami prošli, se snaží udržet aspoň řemeslo (Geislerová v nápodobě Věry Chytilové) a aspoň lidi pobavit (půvabná připomínka Pavla Landovského v Takové normální rodince). Plus věrné zobrazení postavení ženy jako neustále přístupného masa tu k poplácání, tu k neurvalému ošmatání, ale jinak figury bez názoru a bez nároku na něj. Takže jo, za mne zatím dobrý. Řev přiboudlíků na fb České televize je jen příjemný bonus. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno