Reklama

Reklama

Najděte krásu v boji... Pozoruhodný příběh bezpodmínečné lásky natočen podle nejprodávanější knihy pamětí Jeannette Walls. Mladá žena se zamýšlí nad svým životem v excentrické, nekonformní bohémské rodině, která byla zcela nefunkční, přesto však odolná a úzce spojená. Matka (Naomi Watts) byla výstřední umělkyně a otec (Woody Harrelson) alkoholik, ve chvílích střízlivosti však podněcoval fantazii svých dětí, učil je fyziku a geologii a hlavně, nebát se žít svobodně. Mladá Jeannette (Brie Larson) našla odhodlání odejít a vybudovat si vlastní úspěšný život. Vdala se, žije v New Yorku, musí však čelit kritice rodičů, kteří jí vyčítají, že zradila jejich hodnoty... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

tron 

všechny recenze uživatele

„Sklenený zámok sme nakoniec nepostavili.“ – „Ale užili sme si jeho vymýšľanie.“ Bože, to bolo dlhé ako režisérska verzia Pána prsteňov! Z „kamzíčka“ (v slovenskom dabingu Petra Kočiša) sa budem ešte dlho strhávať zo sna. Fakt ťažký a negatívny nielen dabingový, ale tak celkový filmový zážitok. Paradoxne, keď už som to čakal najmenej, asi dvadsať minút pred koncom to dostalo ako-taký zmysel. Zaujímavé na Harrelsonovej postave je, že akonáhle nad ním zlomíte palicu, urobí v nasledujúcej scéne niečo pekné. Nakoniec je možno aj pravdou, že svojim deťom okrem všetkého toho svinstva dal do života aj zopár dobrých lekcií (ale veľa ich určite nebolo a mal by sa hanbiť za to, čo robil a aký bol, prípadne sa mal liečiť, pretože toto už asi bola choroba). Mimochodom, fakt príšerný výkon Woody. Prepáč, mám ťa ako herca rád, ale v tomto si nikdy hrať nemal, to nebola „tvoja“ rola, to nebol „ten“ typ, na aký sa špecializuješ a v ktorom si fakt dobrý. Relatívne (veľmi relatívne) podobný Toto je náš svet s Viggom Mortensenom sa mi páčil oveľa viac (mimochodom, aj v ňom hral jedno z detí Charlie Shotwell, wtf). ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tento film mne zaujal námětem a dal mi vzpomenou na skvělý film "Tohle je náš svět", kde celá výchova a dorůstání působilo krásně jemně, citlivě, se smyslem a bylo se i kde zasmát. V "Skleněný zámek" se ta odlišnost vůči "konzumnímu velkoměstskému stylu" dělá pouze tím, že místo učiva ve škole se učíme nějaké ty náhodné věci o přírodě. Místo výchovy si hrajeme na umělce a děti se musí samy zaopatřit. Putujeme světem ne skrze svobodu a poznání, ale protože otec chlastá a vyhazují jej z práce... Takže celkově taková špatná atmosféra a postupné odcizování celé rodiny s velkým důrazem právě na ten "chlast". Děj by byl lepší, kdyby Jeannette například sama začala budovat svůj snový zámek a byl tam nějaký návrat ke kořenům, či tak něco. Ve finále tedy děj co neuhranul, nepříjemná atmosféra a sotva nadprůměrné herecké výkony (ani Naomi Watts to nezachránila). Zklamání a jen 2z5. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $17,273,059Tržby Celosvetovo $22,088,533▐ Destin Daniel Cretton je pre mňa taký režisérsky objav roku. Milo prekvapil výberom jeho námetov na film, zakladajúcich sa na skutočných udalostiach. Plusom je jeho pútavé podanie, vie pekne zaobaliť a predať príbeh, aj keď na prvý pohľad dosť ťažký komplikovaný. Dokáže príbeh patrične vyhrotiť aby nakoniec vyčaroval silné emócie. Rovnako tak aj výber hercov, kde svoje nadanie potvrdzuje Brie Larson, ktorá ozaj má čosi do seba, len aby sa moc neviazala na komerčné flákoty. /75%/ ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Až na to, že jsem to viděla s dabingem, a na to finální smíření a odpuštění, mi to přišlo jako docela dobrej a koukatelnej biják. Ale zklamal mě ten konec, protože to, co předváděli oba rodiče, nejen otec, matka se v takových případech stává spoluviníkem - i když v menší míře - to se nedá jen tak odpustit. Ty hlavní dětské postavy to poznamenalo na celej život. A hlavní "hrdinka" to vystihla přesně: slova nic neznamenají. Ale na konci jí ta slova najednou se začnou zdát super, nebo co, přestože děti neměly víc než často co jíst, otec sebral dceři prachy, chtěl vyhodit matku z okna apod. ... Takže otec může odejít s klidem v duši. Mohou ale ostatní? Jo a co se mi taky nelíbilo, bylo přílišný vykreslení toho extrému, když hlavní postava dělala ještě žurnalistku, ten přehnanej luxus, to líčení, hadry a stylizace, jako chápu, že to tam muselo bejt naznačený, aby se na konci zas mohla přetransformovat, ne do toho, co byla jako dítě a jsou stále její rodiče, ale do takový tý obyčejný supr holky, ale tohle bylo fakt až moc. Takže za tři. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že v každom alkoholikovi je niečo dobré, takže Slováci majú šancu. Taký človek je vlastne chudák, ktorého porazila vlastná slabosť. Veľmi dobré a uveriteľné herecké výkony, až si človek niekedy myslel, že to zažili snáď sami a Woody priam exceloval. Neviem, či kniha je tak dobrá, alebo ešte lepšia, ale tento film dokázal priniesť všetky emócie, dojatie, ale aj hnev, keď by ste najradšej toho človeka zavraždili. A v druhom momente mu všetko odpúšťate. Nikdy by som ale nepovedal, že film o ožralovi môže skončiť dobrým pocitom. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)

Reklama

Reklama