Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Román Crooked House (1949) považovala Agatha Christie za svůj nejoblíbenější. Snad proto, že si konec uhájila proti předpokladu nakladatelů. Pro diváky je každopádně ten materiál zajímavý i proto, že jej filmaři příliš nevyužívají. A tak tu máme možnost setkat se s látkou relativně neotřelou a zajímavou; navíc herecky v ní dominují Glenn Close a Gillian Anderson mimo své obvyklé manýry. A ačkoli mám předválečnou Christie v mnoha směrech raději, toto rozhodně nepovažuji za prohru. Jen se filmaři mohli více držet estetiky 40. let, 50. léta jsou už přeci jen někde jinde. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po Orient Expressu je to v krátké době druhá zfilmovaná Agatha, co jsem měl možnost vidět a zase se mi to líbilo. Je sice pravda, že celkem široký okruh podezřelých se smrsknul celkem záhy na tři, protože všichni ostatní byli až příliš jasní, ale i tak to byla zábava, protože dům byl plných ujetých lidí, kteří si ve vzájemných verbálních útocích vůbec nic nedarovali. A nutno dodat, že slovní přestřelky nepostrádaly eleganci adekváítní k prostředí, kde se většina příběhu odehrávala. Odhalení vraha mě nakonec přeci jenom překvapilo a samotný konec do určité míry i šokoval. Zadařilo se i po stránce herecké a asi jsem nebyl sám, koho nejvíc bavila Gillian Anderson v roli vyžilé herečky nešetřící sarkasmy. Zbytečně podhodnocený film. 75% ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Z Agathy se dá vytěžit vždycky určitě víc, ale popasovat se s jejím smyslem pro detail a zápletku je vždy obtížné. Proto jako milovník Agathy budu tvrdit že psaný text je top, ale zároveň musím uznat, že filmaři v tomto případě nezklamali a zpracování a volba herců jsou velmi zdařilé. Natočit Agathu je těžké a tento snímek mě nezklamal. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kvituji že byly zachovány všechny prvky klasické anglické detektivky i když se na výrobě podíleli Němci a Američané.Dala bych celých pět ,protože výběr a výkony herců byly velmi kvalitní ale ubírala tomu kamera záběry jakoby ze spodu.To se kameraman plazil po zemi?Už mě iritují nekonečné  pokusy s filtry na kamerách a nereálných záběrech.Můžeme zde potkat hodně známých tváří , kde se maskéři zas ukázali :-(.....Chvílemi mi to přišlo jakože se dívám na Adamsovic rodinku!Měla jsem co dělat abych se soustředila jen na děj. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela velké množství zajímavých herců, které vedlo k tomu, že byla natočena jedna z nejméně zajímavých adaptací Agathy Christie. To je trochu smutné, ale i když se film sem tam snaží o nějakou tu atmosféru, tak to prostě nefunguje a nestojí za to. Zápletka je dobrá možná v knize, ale tady se jí nepovedlo rozvést dobře. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Film založen na stejnojmenné knize od Agathy Christie. Zajímavostí zůstává, že samotná autorka označila tuto knihu za svou nejoblíbenější, kterou kdy napsala. (jezurka42)
  • Práce na tomto filmovém projektu byla poprvé oznámena již v roce 2011. (jezurka42)

Reklama

Reklama