Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtého července se v pozdních nočních hodinách vrací domů z venkovní slavnosti Teena Maguireová (Anna Hutchisonová) s dvanáctiletou dcerou Bethie (Talitha Batemanová). Nad hlavou jim svítí měsíc a probleskují zbloudilé petardy z ohňostrojů, jejichž praskání je stále slyšet ve vzduchu. Rozhodnou se vydat zkratkou přes oblíbené a neklidné místo, které Teena často navštěvovala na střední škole. Nebyl to ovšem dobrý nápad, protože tam narazí na bandu zločinců, kteří Teenu brutálně znásilní a Bethie tomu musí s hrůzou přihlížet. Jako první dorazí na místo činu detektiv John Dromoor (Nicolas Cage), který se s Teenou krátce předtím seznámil. Je to vdovec a válečný veterán, který má osobní zájem na tom, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, zvláště poté, co si gang najme úlisného, protřelého právníka Jaye Kirkpatricka (Don Johnson), který je podle všeho schopen muže očistit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Ivo 

všechny recenze uživatele

Tak jsem (přiznám se že místy trošku zrychleně) prosvištěl nového Mikuláše Vendetového (mám ho obecně celkem rád) ... ale tak jo ...škoda jen že to nebylo aspoň poctivě jednorozměrné ... ale i těch 0,5-0,75 je taky ok ... :) Dozadu vyfouklý účes nabarveného kohouta s permanentním výrazem bolestného utrpení po nechtěném snesení dvou vajec naráz ... škoda jen že přes to všechno se Klecík v součtu nezmohl na nic aspoň trochu sofistikovanějšího než rychlá rána z metru do hlavy ... aniž by při tom sebeméně hnul svou pečlivě utrápenou brvou ... Mrknul jsem pro zajímavost na režiséra tohoto svěžího opusu - vskutku impresivní kredenciály :D A ten závěr ! "I hope you will never need MY services" , procedil Mikuláš temně a z hlubin zachvěla se země ...:) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film nie je zlý účasťou Nicolasa Cagea, ten si robí to, čo furt, a neškodí jeho obsahu. Ale citový kalkul so zbytočným nátlakom na diváka je tak očividný, že sa mi tu najviac nakoniec zhnusila samotná obeť znásilnenia. Tešil som sa aspoň na kvalitný právny spor, ten ale zbytočne odbočil ku krvavej pomste. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat. Nicolas Cage za poslední roky nehrál zrovna v moc dobrých filmech, no tenhle akční thriller s kapkou toho rape a uhozenou pomstou má alespoň průměrnou hodnotu. Kvality moc nepobral o tom žádná, zvláště pak ten soudní proces byl dost uhozený, ale soudci a právníci pokud dostanou dobře zaplaceno, nebo nejsou kámoši, udělají v hodně případech pravý opak toho, co jiným říká jejich selský rozum a to nejen u nás v republice, ale všude na světe. Spravedlnost je proto potřeba vzít do vlastních rukou, nebo musíte mít po ruce někoho, kdo udělá černou práci za vás. Ti čtyři ocasi měli v hlavě pěkně nasráno (zvláště ten poslední, když mu zemřeli nebo zmizeli ostatní kámoši, určitě bych valil někam do zapadlého bordelu za někým koho skoro neznám). Anna Hutchison byla ale pěkná rajda (myslím vzhledově)… ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nic převratného, originálního, taková kopírka ve stylu Přání smrti. Pomsta: Milostný příběh jde malinko jiným směrem, v mém vidění světa, méně zajímavým a méně akčním. Cage zde hraje policistu, který tak trošku náhodou zná s obětí znásilnění a zároveň se dostává k případu také dost podivně, ale budiž. Vendetu vezme do svých rukou, což je na celém filmu tou nejslabší a odbytou stránkou, která se smrskne do dvaceti minut bez nápadu. Čekal jsem, že Cage bude více trápit partičku dost nechutných hejsků a místo toho se vše odehrává kolem oběti a její dcery. Více prostoru dostává pasáž kolem soudního líčení, vztah matky s dcerou a Cage je malinko postavou navíc. Aby to nevyznělo negativně, tak film docela utíká a není nudný, ale pár banalit, nesmyslů podráží nohy a mohla být z toho nejlepší Cageovka posledních let......5/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno nechtěl jsem to po solidně vypadajícím traileru zakřiknout, ale vypadalo to, že by se Cage mohl zase po nějaké době objevit v něčem koukatelném a kupodivu stalo se. Jasně tenhle film není žádná nezapomenutelná pecka spíše se jedná o takovou klasickou béčkovou záležitost na provařené téma, ale nakonec se z toho vyklubal celkem příjemnej oldschol zpracovanej thriller kterej na jedno shlédnutí rozhodně nepohorší. Jenom od toho nesmíte po té úvodní scéně očekávat akční nálož je to spíše pomaleji plynoucí záležitost na takřka klasické téma kdy chuděru frajerku odporní parchanti znásilní před očima její dcery, ale díky bezcharakternímu advokátovi v podání Dona Johnsona se z toho dostanou. S tím se však nesmíří Nick v kleci který je tu celkem fajn a hlavně šíleně nepřehrává a dá se stoickým klidem těm hajzlům co proto. Jasně není to nijak originální a střední část filmu je utahaná, ale jako pohodový béčkový revegne kousek? proč ne...55% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama