Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Masaker, masaker a ešte raz masaker. Prvotriedna, fekálna záležitosť, kde slovo "krv" nepozná hranice. Ak nemáte záujem o výplach žalúdka, z osobnej skúsenosti odporúčam.. jednoducho nejesť hodinu pred a po filme. Scény, kde farár "kick ass-uje" trojicu živých-mŕtvych alebo zápas Lionela so šeredným bábätkom sú viac menej (skôr viac) geniálne. Kde na to ten Jackson chodí? Je pochopiteľné, že od cesty z Braindead až po LOTR ubehlo pár rôčkov, no aj tak nemôžem uveriť, že ten istý človek, čo vydal príkaz masakrovať zombie kosačkou, dal rozkaz aj na zničenie onoho prsteňa. Jednoducho obrovský žánrový skok. Film sa dá hodnotiť rovnými piatimi hviezdami, ale taktiež odpadom. Záleží len na vašom osobitnom vnímaní. ___ Najbrutálnejší film (všetkých čias), aký som mal možnosť vidieť. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Chtělo se mi z toho pomalu zvracet! Neuvěřitelný je, jaký film má celkový hodnocení, jak tomu může dat někdo vůbec za pět a jen kvůli Jacksanovi, to bych musel být padlej na hlavu. Dvě scény z filmu stály zato a to s pudinkem a miminem, tam jsem dostal porci smíchu a nechutnosti. Velice slabé a řadím mezi neuvěřitelné zplácaniny. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Velice vtipné přehrávání, velice vtipná scénka se zombie mimčem v parku, velice vtipná scénka s jatkama aneb i zahradní sekačkou se dá zlikvidovat kvantum zombíků. Bohužel je první hodina velice pomalá a nudná. Alespoň jsem zjistil, že mám silný žaludek, protože se mi narozdíl od většiny uživatelů tady, nezvedal kýbl ani u chutného pudinku. :-) 60% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Co dělal Peter Jackson před trilogií Pán prstenů? Natočil jeden z nejlepších zombie filmů všech dob! Jackson už tehdy předvedl svou neskutečnou filmařskou kreativitu a především dokázal natočit výtečnou kombinaci hororu a komedie. I přesto, že humor v Braindead rozhodně nesedne všem. Především je to ale neskutečně brutální. A přesto zvráceně vtipným způsobem. Brutálnější a vtipnější zombie film nejspíš nikdy nevznikl. Především je to ale celé zároveň skvěle natočené a Jackson už tehdy předvedl, že by mohl s větším rozpočtem předvést ještě impozantnější zážitky. Už s rozpočtem, který byl vystaven na 3 miliony totiž Jackson předvedl věci, kterým by člověk klidně věřil trojnásobek...... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)
  • Rozpočet filmu byl cca 3 miliony dolarů. (Chatterer)
  • Český horrorcorový rapper Řezník použil ve svých písničkách repliky z filmu. V písni „Potřebujem Další Válku“ repliku „Potřebujeme další válku – ano, drahý“. V písni „Naše Žíly Sou Jak Cedníky“ repliku „Chceš stříkačku, nebo to budeš čuchat?“ (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama