Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

POMO 

všechny recenze uživatele

Moja platonická láska z detstva, najvtipnejší alebo druhý najvtipnejší film, aký som videl vo svojom živote. Zhodou okolností tiež najkrvavejší. Sledovať Braindead je ako sledovať 50-ročnú nadržanú jeptišku, prichádzajúcu o panenstvo s Roccom Siffredim - ultimátna jazda po dekadencii a najzvrhlejšom humore. Mám alergiu na domáce zvieratká, ale jedno chcem mať doma stoj čo to stoj - potkaniu opicu zo Sumatry. A puding už mi nikdy nebude chutiť tak ako doteraz. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Braindead pro mě znamenají opravdu jedinečný filmový zážitek - ještě nikdy se mi nestalo, aby se mi během sledování filmu doopravdy zvedal žaludek a v naprosto stejném okamžiku abych vybuchovala smíchy. Peter Jackson natočil snad nejlepší parodii, jakou jsem kdy viděla. Ze začátku je to opravu nechutné... a na konci taky. Jenže s přibývajícím časem taky přibývá neskutečná salva naprosto absurdní srandy. První dokonalá scéna, která to všechno rozjede, je okamžik, kdy Lionel krmí u stolu čtyři zombíky "chutným" obědem a následně farář-zombík začne nejen pokukovat po sestře-zombici. Následující v podstatě nepřetržitá série smrtí nebo velmi originálních a inovativních pokusů o zastavení, zabití, znehybnění či zpomalení zombíků je prostě totální nářez. Zombík s trpaslíkem místo hlavy, pochodující plíce se střevy, květináč naražený na lebku zombíka (musím říct, že toho když jsem vždycky zahlédla, padala jsem ze židle), žárovka, nebo celá scéna s "venčením" zombíčete...Tarantino i Mel Brooks se můžou jít zahrabat, tohle je vrchol vtipného masakru a král parodie. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Paráda! A hnus. Legendární Jacksonova prasečina - jako komedie vynikající, jako gore taktéž. Některé efekty sice vypadají až moc uměle, ale například u krysoopice mi ta sekaná animace naopak sedí. Osobitý humor, osobitá atmosféra, osobité herecké výkony, osobitý hudební doprovod. A rozhodně jedna z nejodpornějších babizen v dějinách filmu. Jako jediný mínus vidím místy malinko nudnou první polovinu, která se ale nevyhnutelně schyluje k neskutečnému a snad půlhodinovému masakru, takže je to nakonec vlastně jedno:) Your mother ate my dog! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

V životě jsem neviděl nic ohavnějšího! Peter Jackson nemůže být normální člověk, protože to by jinak nemohl natočit tohle! Určitě se jedná o perfektní parodii na horory a také o jeden z nejoriginálnějších filmů co jsem kdy viděl, ale já jsem z toho opravdu nebyl tak nadšený jako větsina zde. Ani jsem se u toho moc nebavil a to si myslím, že mám celkem dobrý smysl pro humor. Tři hvězdičky je maximum, které mohu udělit spíš je to tak dvě a půl. Ačkoliv se ve valné většině shoduji s hodnocením většiny uživatelů, tak u Braindead toto nadšení nesdílím........ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Braindead je jednoznačně největší splatterový kult, navíc jeden z opravdu málo vydařených verzí této horrorové odnože, ve které se podařilo úžasně spojit brutalitu, hnus a humor. Takhle fantasticky propojené protiklady se vidí jen v málo filmech. Experti na ně byli zejména Raimi a právě Jackson. Tento Jacksonův výtvor nabízí vše a ještě víc, než si lze vůbec představit v těch nejdivočejších představách ... Spousta totálně ujetých nápadů, orgastická destrukce lidských těl, hektolitry krve, hnusy a nechutnosti nejrůznějšího druhu, šílené a totálně ujeté postavy a k tomu naprosto precizně zvládnuté veškeré vlastnosti filmu jako takového (kamera, střih, hudba, atd.) ... Hlavně je to pak neuvěřitelně zábavné. Tohle je naprostá špička svého druhu a nekorunovaný král splatteru. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Český horrorcorový rapper Řezník použil ve svých písničkách repliky z filmu. V písni „Potřebujem Další Válku“ repliku „Potřebujeme další válku – ano, drahý“. V písni „Naše Žíly Sou Jak Cedníky“ repliku „Chceš stříkačku, nebo to budeš čuchat?“ (Matej.Mirejo)
  • Když jde Lionel (Timothy Balme) s kočárkem ven do parku, je možné si v několika záběrech všimnout, že kočárek nemá uvnitř žádný ostnatý drát. Při pohledu zevnitř v něm ale drát je. (HolyKeeper)
  • Po dokončení filmu zbylo Jacksonovi ještě 45 000 novozélandských dolarů. Rozhodl se je utratit za dvoudenní natáčení scény s Lionelem (Timothy Balme) a dítětem v parku, kterou považuje za svou nejoblíbenější z celého filmu. (HellFire)

Reklama

Reklama