Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tady chtěl někdo ulovit spoustu much jedním máchnutím - no myslím, že nakonec ulítly všechny.... Když se zpočátku vykrádají "Ghostbusters", tak je docela sranda. Pak se začnou přidávat další ("Duch", "Nebe počká"...) a divák najednou neví, co si vybrat. Komedie už to být přestává a horor ? Já tedy nevím, čeho se báli ostatní, ale hororových prvků je tu velmi málo .... Nicméně - režisérův potenciál je tu znát a vidět (i když asi jen jednou) se to dá - 50%. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Roztěkaná variace na Krotitele duchů. Jako by to ani nebyl film od Petera Jacksona. Tedy alespoň od toho starého, předtolkienovského Jacksona. Sem tam nějaký ten pokus o černý humor, většinou však končí na špatných tricích. Nedokážu přesně říci proč, ale ani hlavní hrdina mi nepřirostl k srdci. Jeho trauma (mrtvá manželka) mi přišlo až moc učebnicové, do příběhu jaksi násilně nalepené. A ani ten Elfman coby hudební skladatel tentokrát příliš neperlí. Je tu však pár okamžiků, u kterých se člověk zasměje, a celkově to není až tak hrozné. Ale doporučit to můžu opravdu jen skalním příznivcům PJ a lidem, kteří ještě neviděli Braindead, Bad taste a už zmíněně Krotitele duchů ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Promo reel Jacksonovy nově vzniklé továrny CGI Weta Digital. Tomu je bohužel podřízeno téměř vše a celý film svojí nekoherentností připomíná dobráckého opilce, kterého někdo nechal příliš dlouho mluvit. Nepomáhá ani očividně znuděný Michael J. Fox. Jacksonova režijní hyperaktivita je jinak ale pořád impresivní (ta kamera prostě nebude stát na místě! nebude a nebude!) a Combsova kreatura s tragikomickou mansonovsokou backstory vepsanou po těle je jedna z těch nezapomenutelných. Každopádně z dnešního pohledu jsou Freighteners zejména další upomínkou na schopnost digitálních triků rapidně zpuchřet. Zatímco u Braindead si kolikrát stále říkáte "Tyvole jak tohle udělali?", tak tady se mnohdy akorát shovívavě usmíváte nad tím, jaká tehdy ta počítačová grafika měla limity. Na druhou stranu, nebýt tohoto filmu, nevypadal by LOTR tak jako vypadal, takže nějaké uznání je pořád na místě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, ve kterých je prostě všechno správně. Peter Jackson překypuje dravými režijními i scenáristickými nápady, Přízraky jsou neustále zábavné a milovníci černého humoru se tady musí cítit jako doma. K tomu Michael J. Fox v hlavní roli, hudba od Dannyho Elfmana a fantastické triky studia Weta, díky nimž je na všechny ty ohnívající mrtvé a povětřím poletující duchy radost pohledět. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson zvládá zřejmě všechny žánry... a jak je vidět, umí je i míchat. Tohle je jak místy hororové, tak zábavné. Film se dá přirovnat ke Krotitelům duchů, podle mě je i předčí. Co se týče vtipných scén... no, smíchy jsem se neválel, ale nic mi vyloženě nevadilo. Děj pádí kupředu, je tu několik překvapivých zvratů. Jsou tu sympatičtí hrdinové (Fox) a antihrdinové (Combs). Velmi se povedla vizuální stránka - film vypadá vážně dobře. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

Reklama

Reklama