Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

kingik 

všechny recenze uživatele

Přízraky jsou hodně přepálená komedie, která do sebe nacpala tolik nápadů, že by klidně vystačily na další tři filmy. Jackson obsadil do titulní role tehdy velmi populárního Michaela J.Foxe a nebyla to špatná volba. V té změti nápadů se ale vytratila soudržnost snímku a spíše vynikly kvalitní triky. Jackson to měl pojat střídměji, ale i tak se jedná celkem o zajímavě koncipovanou hororovou komedii s našláplým vizuálem. Mé hodnocení: 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Přízraky“ se nezařadí k mým velmi oblíbeným filmům, myslím, že to je jeden z těch filmů, které jsem rád, že jsem viděl, ale jednou to stačí. Nic to nemění na tom, že jsem se skvěle bavil, že mě Michal J. Fox zase uhranul, a že je to pořád film, který má skvělé hororové prvky, jež fungují, a to i v kontrastu s poměrně humorně pojatým příběhem, který se skvěle hodí ke klasickým Peterových raným hororům. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá směs hororu a komedie, ve které dokázal Peter Jackson tyto 2 žánry dokonale vyvážit, takže je to v jednu chvíli opravdu hodně vtipné a o pár minut dál zase nehorázně napínavý. Navíc to Jackson natočil svým klasickým ujetým stylem a i když místy až moc tlačil na pilu (postava agenta FBI už na mě byla trochu moc), tak mu to většinu času vychází. Přidejte si k tomu výborného Michael J. Foxe, stylové duchy, strhující závěr a dostanete pro mě skoro perfekní mix komedie a hororu, který už dneska jen tak někdo nenatočí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jacksonův první (a po následujících pět let také jediný) velký trikový film jsem si pamatoval jako ohromnou zábavu. Po letech mne zarazilo, jak nekompaktní a překombinované Přízraky jsou. Ne, že bych se nebavil. Bavil, jenomže zejména velmi vysokou řemeslnou úrovní, ne příběhem, kličkujícím mezi groteskou a hororem mnohem zmateněji než totožně „rozpolcené“ příběhy Samem Raimim. Psychoanalytický výklad by mohl kontrovat tím, že film prodělává stejnou proměnu jako protagonista. Bannisterovi se děje totéž, co nám „provádějí“ horory – ožívá před ním vytěsněná traumatizující minulost. Je znovu nucen čelit reálným nebezpečím a vážným problémům, od nichž se snaží utéct cynickým vyděláváním peněz. Finále ve starém špitále už je prakticky prosté humoru a větší prostor dostávají flashbacky z dávného masakru. Přízraky vnímán především jako vzorkovník tehdejších špičkových triků a hutnou ochutnávku nápadů vězících v hlavě Petera Jacksona. Smysluplného provázání obojího se bohužel nedočkáme. 80% Zajímavé komentáře: Rocky88, Zombo ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si přál, aby se mi The Frighteners líbilo, už jen kvůli tomu, že "hororovej Jackson" mě baví víc než "blockbusterovej Jackson". Ono plusů to má hafo- skvělej Michael J. Fox, parádní triky, co za těch dvacet let skoro nezestárly, Jeffreyho Combse, co tady vypadá jak Jim Carrey na tripu a výtečný soundtrack od Elfmana. Jenže ten pitomej scénář... sorry, ale tohle bylo vážně hloupý, kdy úplnej závěr to celý jen podrthl. Ale jebat na to, co bychom za takovéhle hororové komedie dneska dali... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Peter Jackson a výkonný producent Robert Zemeckis usilovali o uvedení filmu do kin na Halloween, ale nepovedlo se jim přesvědčit studio, které zvolilo letní slot. Toto rozhodnutí se ukázalo jako nešťastné, protože film si na sebe v kinech nevydělal. (HellFire)

Reklama

Reklama