Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

anais 

všechny recenze uživatele

Roztěkaná variace na Krotitele duchů. Jako by to ani nebyl film od Petera Jacksona. Tedy alespoň od toho starého, předtolkienovského Jacksona. Sem tam nějaký ten pokus o černý humor, většinou však končí na špatných tricích. Nedokážu přesně říci proč, ale ani hlavní hrdina mi nepřirostl k srdci. Jeho trauma (mrtvá manželka) mi přišlo až moc učebnicové, do příběhu jaksi násilně nalepené. A ani ten Elfman coby hudební skladatel tentokrát příliš neperlí. Je tu však pár okamžiků, u kterých se člověk zasměje, a celkově to není až tak hrozné. Ale doporučit to můžu opravdu jen skalním příznivcům PJ a lidem, kteří ještě neviděli Braindead, Bad taste a už zmíněně Krotitele duchů ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zábavná, jacksonovsky stylová duchařská taškařice, plná řemeslně zručných vizuálních efektů, hektickým dějem pobavivší beze strachu a místy i bez humoru i milovníky hororů a ujetých komedií. - - - V tuzemských televizích uvedena bohužel se značně škodlivým ořezem obrazu na 4:3 a s příznačně přízračným debilním televizáckým dabingem s uječenými a hýkajícími béčkovými čudláky, zato však bez zvuku a atmosféry... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý spadá do začiatkov tvorby tohto vynikajúceho režiséra, autora najlepšieho filmového spracovania najlepšieho fantasy, aké bolo kedy vymyslené a napísané... Dejová linka bola síce iba taká priemerná a ľahko predvídateľná, ale občas ma aspoň dokázala pobaviť svojim humorným prístupom (či už v osobe Franka, alebo tých jeho duchárskych pomocníkov). Čo sa týka formálnej stránky, tak tej vážne na tú dobu nie je čo vytknúť. Keby bol trocha zaujímavejší príbeh, išiel by som vyššie, ale takto myslím, že ten lepší priemer bude asi spravodlivý. 65/100 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jacksonův první (a po následujících pět let také jediný) velký trikový film jsem si pamatoval jako ohromnou zábavu. Po letech mne zarazilo, jak nekompaktní a překombinované Přízraky jsou. Ne, že bych se nebavil. Bavil, jenomže zejména velmi vysokou řemeslnou úrovní, ne příběhem, kličkujícím mezi groteskou a hororem mnohem zmateněji než totožně „rozpolcené“ příběhy Samem Raimim. Psychoanalytický výklad by mohl kontrovat tím, že film prodělává stejnou proměnu jako protagonista. Bannisterovi se děje totéž, co nám „provádějí“ horory – ožívá před ním vytěsněná traumatizující minulost. Je znovu nucen čelit reálným nebezpečím a vážným problémům, od nichž se snaží utéct cynickým vyděláváním peněz. Finále ve starém špitále už je prakticky prosté humoru a větší prostor dostávají flashbacky z dávného masakru. Přízraky vnímán především jako vzorkovník tehdejších špičkových triků a hutnou ochutnávku nápadů vězících v hlavě Petera Jacksona. Smysluplného provázání obojího se bohužel nedočkáme. 80% Zajímavé komentáře: Rocky88, Zombo ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně čtvrtá Peterova parodie a poprvé to nebude za 5*, což mě trochu mrzí. Film mě totiž bavil a líbil se mi, jen jsem čekal podstatně víc humoru. Jinak to ale byla slušná jízda se spoustou dobrých nápadů a vychytávek (režisérova fantazie opět pracovala na plné obrátky). Kromě menší dávky humoru se Přízrakům moc vytknout nedá, přece jenom jde o parodii, která si hned od začátku stanoví vlastní pravidla, ta úmyslně porušuje a tím se vysmívá mnoha žánrovým klišé duchařských hororů. Může si dovolit takřka zabít člověka a pak mu s hurónským smíchem vrátit život přesně tak, jak to bývá ve velké většině vážně tvářících se žánrovek. Funkční výtah v x-let zaniklé nemocnici? Žádný problém. V nebi vám řeknou, že ještě nepřišel váš čas a do toho vám zesnulá exmanželka přeje, abyste byl šťastný? Sen nejen všech vdovců. Problém ovšem je, že jsem si tyhle věci uvědomoval až zpětně, v danou chvíli totiž tolik nevyzněly. Pravděpodobně je u tohoto filmu nutnost zhlédnout ho znovu, aby si divák vše patřičně vychutnal, resp. v mém případě tomu tak zřejmě bude. Přes jistou nevyrovnanost to tak celkově vidím na slabší 4* a někdy v budoucnu si rád dám repete. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Aby vyhověla požadavkům na digitální vizuální efekty pro účely tohoto filmu, musela Weta Digital (kterou spoluzaložil Peter Jackson) rozšířit své kapacity z jednoho na pětatřicet počítačů. Investici zúročila později při práci na trilogii Pán prstenů. (HellFire)
  • Film se nedočkal uvedení v australském státě Tasmánie, protože jeho děj nápadně připomíná události, k nimž došlo ve zmíněném státě krátce před uvedením filmu do kin během tzv. masakru v Port Arthuru. (HellFire)

Reklama

Reklama