Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (219)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

S teroristy se nevyjednává. 1)  Český dabing (nebo to tak je i v originále?) ze začátku mazal rozdíly mezi mluvou - hebrejsky, německy, anglicky, francouzsky - все ровно. Později najednou všichni začali mluvit přirozemě. Nedošlo mi, proč._____ 2)  Skutečné rozpaky ve mně vzbudily samy o sobě výborné taneční vložky, které jen odváděly pozornost a snižovaly tempo._____ 3)  Rovněž závěrečné osvobození rukojmích bych čekal detailněji zpracované a přehlednější. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Začínám silně pochybovat o tom, že za neúspěch nového Robocopa může PG rating a producenti. José Padilha natočil perfektní Elitní jednotku a neméně slušné pokračování a vypadalo to na nového mistra. Jenže Robocop pohřbil všechny naděje a až do teď to vypadalo, že v tom je režisér nevinně, evidentně není. Na operaci Entebbe měl volnou ruku a dopadlo to strašně. Mám rád retro filmy podle skutečných událostí, ať už to jsou filmy politické, akční nebo třeba sportovní a hlavně ty ze 70. let. Ta hudba, kostýmy a prostředí....to nabízí prostě základ pro slušnou atmosféru plus když máte výborné téma jako stavební kámen. Jenže pan režisér celý film asi čuměl do tabletu a hulil hašiš. Herecká esa předvádějí nudný a zmatený výkon, jakoby ani nevěděli co hrát, protože režisér neví, jestli chce točit dobový thriller, nebo artovou mrdku s nějakým přesahem. Střih je na tečku, únosci jsou až neskutečně komičtí a ta jejich lidská stránka je neskutečně trapná. Děj se nedrží skutečnosti, vynechává a překrucuje opravdové události, dramaturgie nefunguje, film postrádá atmosféru i napětí, Daniel Brühl je neskutečně otravný a celý film se děje úplný hovno. Když se ke konci modlíte aby došlo na finální přepad a ve filmu byla aspoň nějaká akce, tak nejhustší jednotka Israelské armády zmateně pobíhá jako banda králíků a režisér do toho střihá záběry z tanečního vystoupení přítelkyně jednoho ze členů zásahové jednotky....to bych zvracel v křeči. Neskutečně nudná sračka. Padliha je debil a druhý Baader Meinhof Komplex se opravdu nekoná.30%. ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

Možna kdyby tvůrci vystříhali perfomens, podařilo by se zachytit více reálií, které sice nejsou až tak důležité ale určitě zajímavější než variace na Martyho taneční recitál. Výtečný chorál, kterým tanec doprovázeli by v nepřerušované akční scéně rozhodně stačil. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Operace Entebbe mohla být dalším intenzivním politickým thrillerem, mapujícím skutečný světový konflikt. Proměnila se ale v přespříliš jednoduché žánrové klišé, neuspořádaně přeskakující mezi dvěma, byť propojenými, dějovými linkami. Rosamund Pike se ve velmi krátkém rozestupu objevila již ve druhém (loňský Smrtihlav) historickém filmu, kde jí ale nebylo absolutně potřeba. Chtělo by si to v jejím kariérním případě napravit reputaci něčím podobným, jako byl její vzestup do nebes ve Fincherově Zmizelé. V tomto filmu mě (bohužel) po jejím boku iritoval i sám Daniel Brühl, kterého mám docela v oblibě. 7 days in Entebbe tedy v celkovém vzezření vypadá, jako by jej točili samotní izraelští vojáci - bez špetky invence, gradace a snahy o upoutání divákovy pozornosti. P. S. Samozřejmě tento fakt neovlivnil již tak přísné (ovšem oprávněné!) hodnocení, ale kdokoli bude chtít snímek vidět a stahovat, nechť se vyvaruje tomuto odkazu - https://fastshare.cz/9825990/7-days-in-entebbe.2018.hdrip-vlo-tit-cz.mp4#.WzJ-jRaLuEc - titulky stvořil nějaký rádoby vtipný troll či sebevědomý negramot! ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Ty tu jsi, protože svou zemi nenávidíš. Já, protože tu svou miluju." Vousatý Daniel Brühl a nenalíčená Rosamunde Pike se samopaly v dramatu podle skutečné události (která inspirovala Delta Force s Chuckem Norrisem), kterému zoufale chybí drajv. Politické machinace a plánování protiakce v Izraeli byly zajímavější než linie s teroristy a rukojmími, třebaže si v ní zahostovala vyšinutá africká diktátorská hvězda Idi Amin. A asi se shodnem, že bez taneční linie bychom se všichni obešli úplně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Teroristé unesli stroj Air France Airbus A-300 pilotovaný kapitánem Michelem Bacosem. Na rozdíl od filmu zůstala celá posádka s rukojmím spontánně, aniž by kapitán musel někoho přesvědčovat. (Robbi)
  • Zbraně použité ve filmu jsou útočná puška AK 47, kulomet PK, samopal Scorpion vz.61, UZI a granat F1. (K98)
  • První trailer byl zveřejněn 7. prosince 2017 s písni „I'd Love to Change the World“ od skupiny Ten Years After z roku 1971. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama