Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (219)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Entebbe je záživné jako jakákoliv přednáška na srazu daňových poradců. Je to jedna velká nuda s perfektním hereckým obsazením, které však vyjde dokonale nazmar. Doufal jsem doufal, že všichni zúčastnění brzy zemřou bolestivou smrtí a mé přání se splnilo. Alespoň že tak. 15% Celosvětový příjem k 30. 12. 2018: $8,685,101 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Operace Entebbe mohla být dalším intenzivním politickým thrillerem, mapujícím skutečný světový konflikt. Proměnila se ale v přespříliš jednoduché žánrové klišé, neuspořádaně přeskakující mezi dvěma, byť propojenými, dějovými linkami. Rosamund Pike se ve velmi krátkém rozestupu objevila již ve druhém (loňský Smrtihlav) historickém filmu, kde jí ale nebylo absolutně potřeba. Chtělo by si to v jejím kariérním případě napravit reputaci něčím podobným, jako byl její vzestup do nebes ve Fincherově Zmizelé. V tomto filmu mě (bohužel) po jejím boku iritoval i sám Daniel Brühl, kterého mám docela v oblibě. 7 days in Entebbe tedy v celkovém vzezření vypadá, jako by jej točili samotní izraelští vojáci - bez špetky invence, gradace a snahy o upoutání divákovy pozornosti. P. S. Samozřejmě tento fakt neovlivnil již tak přísné (ovšem oprávněné!) hodnocení, ale kdokoli bude chtít snímek vidět a stahovat, nechť se vyvaruje tomuto odkazu - https://fastshare.cz/9825990/7-days-in-entebbe.2018.hdrip-vlo-tit-cz.mp4#.WzJ-jRaLuEc - titulky stvořil nějaký rádoby vtipný troll či sebevědomý negramot! ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé o Operaci Entebbe slyšel, začal jsem se vlastně celkem těšit. Trailer mě bavil, v hlavních rolích jsou herci kteří sice nemají tolik čuch na filmy ale jsou kvalitní tedy Daniel Brühl a Rosamund Pike a začal jsem doufat, že dostanu další povedený film z ranku Arga či Kapitána Philipse. Operace Entebbe nakonec je fajn film ale nedosahuje kvalit Arga či Kapitána Philipse a především to nejde označit jinak než fajn. Režíroval José Padilha, tedy ten brazilský rodák který před 4 roky natočil dost dobrého Robocopa a před 3 roky pomohl k vzniku nejlepšího seriálu posledních let Narcos. A právě díky Narcos jsem si myslel, že Padilha tuhle látku utáhne. Přijde mi však, že Padilha jaksi nevěděl jaký film vlastně natočit. Nefunguje to jako akční thriller ani ne úplně jako politické drama. Začátek je vlastně ještě perfektní protože to jak z ničeho nic začne být v letadla ruch a vše se rozjede je perfektní. Jakmile však letadlo přistane v Entebbe film trošku až bolestivě zbrzdí. A do průměru to v podstatě dobojuje až závěrečná akční scéna která je prostříhaná společně s hudební scénou. To, že ale hned po konci filmu přibylo další baletní vystoupení jsem jaksi nepobral. Celkově mě vlastně celou dobu přišla ta zápletka s tanečně nadanou přítelkyní jednoho anonymního vojáka navíc ale ta závěrečná akční scéna mě donutila jí vzít v prospěch. Jestli však něco na Entebbe opravdu pochválit tak je to reflektování současnosti. I přesto, že Entebbe vysvětluje události které se stali v roce 1976 tedy už 42 let nazpátek dost funguje v současné napjaté situaci. Ten film by vlastně měli vidět všichni kteří se bojí jakékoliv situace kolem Islámského státu. A minimálně za to filmu palec nahoru! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další Baader Meinhof komplex se sice nekoná,ale vzhledem k tomu,že mě tahle doba celkem zajímá se mi 7 days in Entebbe i přes svou nekonzistentnost líbilo.Padilha je zkušený režisér a jeho filmy mám rád,ale tady jako by nevěděl jestli chce mít spíš akční film,nebo politické drama.Díky tomu tu tak ani jednoho není dost,ale zároveň to pořád není průšvih a 7 days baví po celou dobu...teda aspoň mě bavilo.Finále prostříhané s tanečním číslem mi nevadilo ba naopak mi přišlo jako zajímavý nápad,který finále dodal šmrnc...70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co k tomu napsat, ani jestli se mi vůbec chce. Můžu to pojmout čistě po filmové stránce, v té mi to nepřijde nějak dvakrát ohromující či poutavé. To ale nejednou u skutečnými událostmi inspirovaných filmů bývá. Jo, a ty tanenčí prostřihy mě dost sraly. Můžu to pojmout obsahově, k tomu bych vlastně řekl jen, že, ne že bych chápal první vlnu RAF, ale nikdy jsem nechápal ty další, těm už šlo hlavně jen dostat z vězení jejich předchůdce a hlavně, obecně, omezovali lidi, které chtěli osvobozovat. Izraelsko-Palestinský konflikt je fakt komplikovaný. V tomhle ohledu je třeba ocenit, že film není nějak očividně jednostranný. Takže to shrnu a zaobalím asi takhle - Rosamund Pike má hrozně sexy pupík (i zbytek těla). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Akce byla tak troufalá, že únosci vůbec nepočítali s možností útoku Izraelců. (Cocacolix)
  • Izraelská formace letadel letěla k cíli ve výšce okolo 30 m., aby unikla pozornosti radarů okolních zemí. Prvek překvapení byl zachován i při přistání prvního letounu C-130, ve kterém byla záchranná jednotka. Letoun se ve správný čas odpoutal z formace a přistál v závěsu za pravidelným zásobovacím letem. (Cocacolix)
  • Filmovalo sa predovšetkým na ostrove Malta a vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama