Reklama

Reklama

Pán prstenů: Dvě věže

  • USA The Lord of the Rings: The Two Towers (více)
Trailer 1

Po smrti Boromira a rozpadu Společenstva se cesty jeho členů rozdělily. Hobbit Frodo se svým sluhou Samem putují k Hoře Osudu, jen tam mohou sprovodit ze světa obávaný Prsten moci. Musí se však vypořádat se skřetem Glumem, který se snaží Prsten ukrást, ale hobiti ho přemůžou, spoutají a donutí ho, aby je vedl k bráně Mordoru. Aragorn s elfem Legolasem a trpaslíkem Gimlim se vydávají po stopě skřetů, aby osvobodili z jejich zajetí hobbity Smíška a Pippina. Mezitím však sílí moc temného pána Saurona, který se spojil se zrádným čarodějem Sarumanem a společně upínají všechny síly k získání Prstenu. Kdyby ho znovu získali, pak by byla Středozem definitivně odsouzena k zániku. Naše hrdiny tak čeká ještě dlouhé putování a mnohé nástrahy, než se jim podaří Prsten moci jednou provždy zničit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 292)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Philippa Boyens, Stephen Sinclair, Peter Jackson .. The world is changed. Nemožné se stalo skutečností a z "nezfilmovatelné" knihy vznikl (superlativy si každý doplní sám..) FILM Pán Prstenů. Celou trilogii beru jako celek, který u mě patří na první místo nej filmů. Klenot kinematografie ve kterém všechno klape, od herců, přes kameru, střih, zvuk, hudbu, vizuální efekty, scénář, výpravu, kostýmy, masky až po uchvatnou režii, a který si zasoužil každého Oscara a jiná ocenění, diváka, obrovskou popularitu, i ty dolary. Kdybych musel určit nejlepší "část" filmu, je to jednoznačně Společenstvo Prstenu. Vidět to poprvé byl jeden z nejsilnějších a úžasně strhujících kino zážitků a jsem rád, že jsem u toho byl. __ Pozdější DVD verze LOTR ve Special Extended Edition je něco naprosto jedinečného a bezchybného. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to ako v starých príbehoch, ktoré sme počúvali, keď sme boli deti, pán Frodo. Boli temné a plné desivých vecí. Snáď sa ani nemohli skončiť dobre. No nedalo nám to a museli sme ich počuť až do konca. Teraz už viem, prečo sa nám páčili.“ Ťažko sa v súvislosti s Tolkienovou trilógiou baviť ako o dvojke. Je to jeden obrovský epos, rozdelený na tri monumentálne časti. Rozhodne a bez debaty aj v Dvoch vežiach (zdanlivo najzbytočnejšej časti série) nájdeme množstvo magických scén (stretnutie s Bielym čarodejníkom v úchvatnom Fangorskom pralese; obrovský finálny Pochod entov; Samov motivačný záverečný preslov). Takisto akčné scény sú špičkové (nad predsa len príliš počítačovou bitkou s vrrkmi dozaista víťazí polhodinový masaker v Helmovom žľabe s extra zábavným Gimlim). Nechýbajú ani vtipné momentky (počítanie mŕtvych) a skvelé, fantastické nové postavy (Bernard Hill, Brad Dourif, Karl Urban), ktoré príbeh o Frodovi a prsteni zasadzujú do širších súvislostí. Plno mrazivých scén, pri ktorých sa tají dych ("Pozri. Tvoj kráľ bojuje sám." - "Už nie sám."; "Gondor volá o pomoc." - "A Rohan odpovie."). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Dvojka je oproti jedničce mnohem dynamičtější a je v ní daleko víc akce, což určitě jenom prospělo. Famózní bitva v Helmově žlebu patří k jedněm z nejpodařeněkšich bitev v dějinách filmu a ta hudba, to se prostě musí slyšet a ty triky se zase musí vidět, na Glumovi odvedli animátoři perfektní práci. Tenhle film řadim mezi Top 10 filmů ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. Foundations Of Stone ,2. The Taming Of Smeagol ,3. The Riders Of Rohan ,4. The Passage Of The Marshes ,5. The Uruk-hai ,6. The King Of The Golden Hall ,7. The Black Gate Is Closed ,8. Evenstar - featuring Isabel Bayrakdarian ,9. The White Rider ,10. Treebeard ,11. The Leave Taking ,12. Helm's Deep ,13. The Forbidden Pool ,14. Breath Of Life - featuring Sheila Chandra ,15. The Hornburg ,16. Forth Eorlingas - featuring Ben Del Maestro ,17. Isengard Unleashed - featuring Elizabeth Fraser & Ben Del Maestro ,18. Samwise The Brave ,19. Gollum's Song - performed by Emiliana Torrini , ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rýchlejšie, akčnejšie a výpravnejšie než Spoločenstvo Prsteňa. Tri hodiny ubehli ako voda. Nehovoriac o tom, že skvostami, akým bol v prvom filme súboj s Balrogom, sú Dve veže presýtené do prasknutia. Ale Spoločenstvo Prsteňa sa mi i tak páčilo viacej. Bolo rozťahanejšie a pomalejšie, ale obsahovo plnšie a konzistentnejšie. Dve veže sú skratkovité a všetku tú dych berúcu akciu a výpravnosť servírujú v podobe leporela krásnych, ale príbehovo slabšie previazaných obrazových skvostov. Aj keby šlo tento handicap filmu odpustil, pretože ide "iba" o prostredník medzi dvomi monumentami, stále mi tu zostáva ďalšia výtka - humor, ktorý filmu uberá na dôstojnosti a dramatickosti (Golum pri varení ryby, Gimli na hradbách). Po vizuálnej stránke ale skutočný skvost s bezkonkurenčne najprepracovanejšou a "najlepšie zahranou" digitálnou postavou (Golum), aká kedy vstúpila na filmové plátno. ()

Galerie (203)

Zajímavosti (193)

  • Před bitvou v Helmově žlebu říká Gríma (Brad Dourif) Sarumanovi (Christopher Lee), že existuje malý otvor v hradbách, kudy odtéká voda, přičemž následuje záběr na stoku a otvor. Přitom při útoku tam je jen malé jezírko a žádná stoka. (bugfoot)
  • Scénu bitky o Helmov žľab natáčali 4 mesiace a vždy iba v noci. (busev)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

03.08.2023

Po obrovském diváckém zájmu o uvedení prvního dílu v prosinci 2022, uvádí JV Classics pokračování epické fantasy trilogie Pán prstenů: Dvě věže. Představení velkolepé projekce za doprovodu 230 členů… (více)

Reklama

Reklama