Reklama

Reklama

Když zmizí jistá thajská dívka s mystickými schopnostmi, Axe a jeho starý přítel se spojí ve snaze přivést ji zpátky. (Filmbox)

Recenze (61)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Domestikovaný Rumun Steven Seagal dostal po 15 rokoch opušťák zo Zeme zasľúbenej a natočil film (ku ktorému si sám napísal scenár) v exotickom Thajsku. Ako by to nestačilo, rozhodol sa, že okrem klasických bojových a krvavých scénok musí divákovi ponúknuť niečo navyše. A tak z 85 minút (vrátane záverečných titulkov) dobrú hodinu Steven len posedáva a filozofuje nad nesmrteľnosťou chrústa, zmyslom kung-fu, alebo neviem čoho. No, aby som to skrátil, bolo to proste nudné, ale vďaka exotickým exteriérom aspoň vizuálne prívetivé. Nad obligátnu hviezdičku to však nevydalo ani tentoraz. 20 % ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vynimocne dobry film od Segosa. za uspech povazujem to, ze Segosovi sa podarilo ukecat Rudy Youngblood-a /Apocalypto 2007/. Zase je sice v exoticom prostredi a riesi vysoke veci ako obchod s ludskym masom, nelegalne obchody so zvieratami a ich pasovanie. . Uz ma nebavi delat si prdel z jeho filmov - lebo humor je vec vazna a tak mi proste dosli napady. Trochu podcenena Seagalovka, ono uz nebude Under Siege, ani Hard to Kill ... ale ako v slusnom priemere to napokon moze byt, asi tak na urovni Urban Justice 2007 - 62 % ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak toto teda nebolo vôbec špatné. Stotridsať kilový Steven Seagal s nevskusnou briadkou typu kolečko sa tu fakt parádne rozohnil. Nekompromisne kruto zrúbal nejedného šikmookého gaunera. Súboje sú prehľadne spracované, a popri tom drsné, brutálne a krvavé. Až aj mňa ako diváka to niekedy fyzicky zabolelo, keď Seagal niekomu z tých zmrdov zlámal kosti. Ani vek, ani pribúdajúce kilogramy, neurobili z tohto akčného veterána karikatúru samého seba. Práve naopak, snímok "Cesta utrpenia" (Attrition) je sviežím závanom v jeho filmovej kariére. Je pravda, že je to miestami vypchaté vatou jeho pseudo mudrovania a zbytočného filozofovania, ale keď príde na akciu, tak je to masaker. Pán Steven Seagal bol i vo veku šesťdesiat šesť rokov borec. *** ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Steven ''pakoblížek'' Seagal se už 15 let z ničeho nepoučil. Nezhubnul, nesehnal kloudnýho režiséra a opět si napsal naprosto stupidní scénář, ve kterém se snaží filozofovat o světovém míru a důležitosti bojového umění, lásce k bližnímu svému a bůh ví co všechno Steven ve filmu ještě miluje. Sice ta bečka občas máchne rukama a sem tam s někým opravdu mrdne o zem, jinak se opět koukáme na záda o šedesát kilo lehčího kaskadéra, na cákance digitální krve a to je všechno. Jestli tohle ten namachrovanej pekáč ladil ve střižně rok a půl, začínám se děsit druhého Nica. Seagal dávno rezignoval na jakoukoliv snahu objevit se v něčem, kde si z něj půl planety nebude dělat prdel. Je ovšem šílené, že tahle blitka je po deseti letech to nejlepší co natočil, finální souboj trochu připomíná starý časy, kamera ujde, Kat Ingkarat je neskutečná roštěnka, jako při tý lesbický scéně v klubu jsem se konečně probudil z letargie a co je asi nejlepší, že se to odulé postarší prasátko konečně na žádnou mladou Vietnamku nevrhne jak megalodon na makrelu. Co se ale s tímhle chlapíkem stalo, to si láme hlavu asi hodně lidí. Jeho filmy do roku 1997 neměli prostě chybu. Nečekám už nic.35%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Konečně tu máme po dlouhé době alespoň solidně koukatelnou Seagalovku. Poslední dobou se S.Seagal objevoval v totálních sračkách, kde hrál dohromady tak 10 minut a to byl jako hlavní hrdina na plakátku. Takže bez nějakých keců krátce shrnu toto dílko. Příběh je dost jednoduchý, scénář také, ale nenašel jsem tu nic, co by mi výrazně vadilo či pohoršilo. Akce je solidní. Bitky jsou slušné, hezky krvavé, Seagal tu má pár dobrých, úderných chvatů – po delším čase jsem si ho víc užil. Najde se tu i pár dobrých přestřelek. Samozřejmě, je tu i pár divných krvavých efektů, ale to bych moc nekritizoval, holt vada v režii. Technicky je to zrežírováno docela zajímavě, ani ta psychologická stránka filmu, to povídání o životu, zlu apod, mi nevadilo. První hodka filmu byla taková pozvolná, ale já se nenudil, sem tam se něco dělo furt. Konec mi přišel ale takovej moc fantastickej, vše dobře dopadlo. Takže celé to finále bych trochu víc zdramatizoval + vylepšil charisma záporáků, kteří nebyli nejhorší, ale dalo se z toho vytěžit ještě víc. Tak jako tak jsem docela spokojen. Konečně tu máme videobéčko, kde tu máme Stevena v hlavní roli. Kéž by něco podobného ještě natočil, uvidíme. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bangkoku. (griph)
  • Ve filmu zazní v jeho podání tři Seagalovy písničky: „Slow Boat to China“, „My Time is numbered“ a pod závěrečnými titulky i s obrazem z koncertu „BBQ“. (honajz)

Reklama

Reklama