Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže sme sa dozvedeli, že seriál zrejme ďalej pokračovať nebude, ale osobne stále nestrácam nádej. Netflix asi ťažko mohol od takto odvážneho a výsostne autorského projektu očakávať vysoké čísla. Dočkali sme sa tak dvoch sérií, ktorá je každá iná, pretože sa Brit so Zalom zrejme rozhodli, že tak trochu zmenia žánre v žánri. Prvá séria je asi ucelenejšia a kompaktnejšia, tá druhá má ale lepšie tempo, je viac istejšia vo všetkých smeroch a tak trochu sa začne zamotávať sama do seba, čo ale môžeme považovať za dôkaz toho, že sa rátalo so sériou číslo tri. Krátko zhrnuté, nič podobné sme tu v seriálovej podobe už dlho nemali, milovníci komplikovaných puzzle a šifrovania obrazových metafor nemajú nad čím váhať, toto je seriál presne pre nich. Radím sa tiež medzi podobne "postihnuté" publikum. VIDENÉ ZNOVA: Ako celok za plný počet, druhá séria posunula celý príbeh na novú úroveň. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 pecky, ale ani pořádně nevím za co... Nudilo mě to, drásalo to moji nervovou soustavu (neměnná kondice po léta vězněných lidí, jejich nestárnoucí hadry, stabilní výzor, jejich neschopnost přemoci jednoho psychopata), hereckou manýru Brit Marlingové už jsem nemohl vystát, konec byl pro mě naprosto rozpačitý a neuspojivý... Co se mi naopak líbilo, byl například popis pošramocené a odlišně fungující psychiky dlouhodobě zadržovaných vězňů. Celkově mám pocit, že mi v tomto případě něco uniká, že nemám kapacitu na to, abych si dokázal domyslet, co tu zůstalo nevyřčeno. Bez toho, na co možná nestačím, jsem toho ale dostal málo. Na 3 hvězdy by to bylo málo, ty neodráží kvalitu, ale pouze můj alibismus. P.S.: S malým časovým odstupem nabývám dojmu, že to byl 8mi hodinový mindfuck. To je přepych, který si nechci dovolovat a ostatní od něj hodlám v rámci možností varovat. Snižuju proto hodnocení. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You have to pretend to trust me until you actually do.". Seriál, kterýmu když dáte šanci a naladíte se na stejnou frekvenci, dostanete psychologickou nálož protkanou vším - od základních životních pravd až po největší mystéria vesmíru. Odvážný, skvěle natočený a ve finále zdrcující (v záplavě současný seriálový tvorby působí OA hodně jinak). Pokud vás ale nechytne hned první epizoda, ať už pro pomalý tempo, nebo na seriálový poměry těžkou stravitelností (nebo prostě z ignorace), budete seriál nenávidět. Společně se Stranger Things největší seriálový překvapení roku! ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Hluboký a velmi citlivý náhled do nitra jedné schizofrenní duše, kterou ostatní nechápou, byť se snaží jak mohou. Někdy pro sou vlastní egoistickou zatíženost, jindy pro přesný opak. V prérii, když člověk dobře hledá a nechá si ten správný čas, může nalézt Opravdového Anděla. Křehkého ale pevně rozhodnutého to vše kolem pochopit. A kdo jsme my, jiní "andělé", než jen křehké bytosti odsouzené k nicotnému a prachmizernému životu v neznalosti, že? ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál vyžaduje hodně tolerance a některé scény větší dávku shovívavosti. Buď se vám znechutí anebo vás strhne, nadchne. Mě naprosto dostal, i když mi taky chvilku trvalo naladit se na jeho poetiku a na to, že je tak trochu zahleděný sám do sebe.Ale když vás v dnešní době ještě dokáže něco překvapit, je to velký plus. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela. (Cooller)
  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)

Reklama

Reklama