Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sexy Jennifer Lawrence v eroticko chladném špionážním Thrilleru. Určitě si myslím, že kdyby se téhle látky ujmul Fincher, který původně měl film natáčet je to daleko větší pecka, ale pořád se jedná o obstojný Thriller, který se nebojí nahoty a krve. Jennifer Lawrence je zde velmi sexy a ukáže se full frontal naked, což potěší nejedno mužské oko a potěší i tradičně výborný Joel Edgerton. Tvrdý tréning, který Jennifer v Rusku podstoupí, aby se stala Red Sparrow je natočen velmi efektivně, psychologicky tíživé a erotické dusno je všudypřítomné. Občas je sice znát, že stopáž 140 minut se v jistých sekvencích táhne a zkrátit by neuškodilo, vyloženě o nudu jsem nezavadil. Výborné je závěrečné Torture a rozuzlení. Solidní film, který díky erotice a brutalitě se vyhýbá Mainstreamu a nabízí netradiční látku, jaká v kinech delší dobu nebyla. 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rudá kvočna aneb šmíruje mě Jennifer Lawrence. Stráž si prohodila s Charlize Theron. Být v obležení těchto dvou děvek, tak je ze mě Rudý volavec, neb řvu, když si mě ty holky dávají ve stereu. Pravda je taková, že Charlize je akční děvka a Jennifer je brutální děvka. Tím chci vyjádřit, že film má nemálo brutálně explicitních scén. A netrvá málo. Zdatný režisér Francis Lawrence není přímo akčním specialistou, co jsem od něj viděl bylo umně vyvedené. Dodal vizuálně pěkné balení, v němž se Jennifer dobře vyjímá, nechybí ani kontakt s erotikou. Jennifer nadlouho končí s herectvím, její film komerčně zazářil. Stále jsem si myslel, že to bude srovnatelné s Atomic Blond, jenže podobnost obou filmů je jen zdánlivá. Charlizin opus byl odlišně koncipovaný, Jennifer svůj opus utáhne na svoji auru a méně odhadnutelné tvůrčí postupy. Neshledáváte-li Jennifer dostatečně charismatickou, můžete film v klidu vynechat. Je to totiž převážně film jen o ní, jejích outfitech a špionážních spirálách. Přebujelá stopáž mně překvapivě nikterak neubírala na diváckém soustředění. Zajímavě nevšední dílo. 10/10 ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Vidět krásnou Jenifer je radost, kord polonahou až nahou ale o to tu přeci nejde. Výborné špionážní drama o důvěře nedává prostě divákovi klidu a až téměř do konce není jasné kdo na jakou stranu hraje. Výborné, tohle mi fakt sedlo, sice se tam pořádně nic neděje, tempo je pomalé, ale má to tu správnou atmosféru špionů. Spokojenost a scena z mučení stahovačkou kůže byla absolutně lahodná... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem vzhledem k režisérovi a hlavní hrdince očekával nějakou další teen variaci na Hunger Games ale o to více jsem byl překvapen, když jsem dostal docela drsný a odvážný, špionážní thriller jako vystřižený ze 70. let s tou výjimkou, že se zde objevuje nahá Jennifer Lawrence a co si budeme povídat i to je plus. Největší slabinou tak zůstává scénář, který se pokouší o komplikovanější vyprávění a s divákem hraje hru, kdy se neví, kdo je na čí straně a hlavně přepálená skoro dvou a půl hodinová délka, která vzhledem k příběhu nemá opodstatnění. Není to však takový průšvih, jak se povídá a film rozhodně neurazí a umí i zaujmout. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hudba Jamese Newtona Howarda vynáší Rudou volavku o pár stupínků výš, než by stála sama o sobě. Jinak je to ptáče, které má sice nasazený nevinný kukuč Bambiho, ale umí ho posednout brutalita a pak byste mu radši měli jít z cesty. Knihu jsem ještě nečetla, takže nedokážu posoudit, nakolik byl příběh zúročen, ale tvůrci jednoznačně dosáhli naturalistického tónu, kdy jste si říkali, že si ten sex mohli odpustit... fakt mohli, navíc jsem to nevěřila ani Joelovi, kterého nějak nemusím, ani Jennifer. Tyto scény prostě působí jako "tak jo, teď se očekává, že na to hupnem, tak poď do mňa." A Red Sparrow je typ filmu, který vidím jednou a šmytec, takže tu chemii mezi postavami už přezkoumávat nebudu. Nechtějte to po mně, ta elektrická škrabka na ne-brambory mi jednou stačila... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Kandidáti byli skutečně nazýváni „vrabci“ nebo „volavky“. Škola uvedená ve filmu opravdu existovala ve městě Kazaň na břehu řeky Volhy v Rusku. (griph)
  • V čase 02:25, kdy se Nathaniel Nash (Joel Edgerton), chystá k odchodu, sahá pod stůl pro ukrytou zbraň levou rukou a přendavá si jí do pravé ruky, protože je pravák. Každý člověk, který má byť základní výcvik, by si zbraň umístil tak, aby jí mohl brát svojí tzv. silnou – dominantní rukou. Jedná se o logický nesmysl, obvzláště když se jedná odůstojníka CIA s dlouholetou praxí. (Globus_Jirka)
  • V postprodukcii Francis Lawrence ponúkol Jennifer Lawrence možnosť pozrieť si zostrih z filmu pred štúdiom a producentmi, aby mohla požiadať o vymazanie akýchkoľvek nahých alebo sexuálnych scén. Odmietla však akékoľvek vymazanie. (Arsenal83)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama