Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Špionážní thriller, který navozuje tak dokonalou atmosféru, že jsem si chvilku myslel, že se děj odehrává za studené války, z čehož mě naráz vytrhla moderní auta a mobilní telefony. Nicméně takový feeling jsem měl po celou dobu sledování. Že stopáž trvala přes 2 hodiny jsem vůbec nezaznamenal, uteklo to jako voda. Film táhnou mimo jiné perfektní herecké výkony, kterým vévodí pro mě do téhle chvíle neznámý Matthias Schoenaerts. Dále stojí za zmínku také slušný scénář podle předlohy. Když se thriller nebojí decentní nahoty, sexu, násilí, pikantních krvavých scén a má překvapivý konec, je to poměrně vždycky výhra. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Film o tajných agentoch, v ktorom vie každý o každom všetko, no zároveň sa tvári že nevie nič, v ktorom si “každý” robí čo chce, no zároveň plní príkazy, pričom vyskladaný je na tak neskutočne primitívnych, priam urážajúcich princípoch lacnej propagandy, až ma človek pocit, že sleduje komédiu. Bývala profi baletka, následne stelesnená "Mata Hari" alias Jennifer Lawrence, hrá svoju úlohu tak nesmierne tragicky, že by jej neverila ani poštárka pri odovzdávaní dôchodku so splnomocnením, no zato dokonale zvládne detektor, aby si zdanlivo zabezpečila lepšiu budúcnosť v krajine neobmedzených možností, a tak si za jej hranicami, konečne zašukala dobrovoľne. V živote by som nepovedal, že uvidím túto herečku pôsobiť tak "asexuálne", pričom posledná kurva z E55, by dala do svojej role viac emócii, ako TY, milá moja .. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie, jeden z tých lepších filmov na tému ženská agentka v službách štátu. Tentoraz pohľad z ruskej strany , no o to viac zaujímavejší. Netradičný bol pohľad na "školu pre štetky" s odvážnymi scénami a potešilo ma veľmi široké hviezdne obsadenie vrátane môjho obľúbeného M. Schoenaertsa. Film sa odohráva v období studenej vojny, kde Rusi radi zisťujú čo nového na západe , no platí to aj naopak. Film slušne odsýpa a v podstate nepotrebuje akčné scény na to, aby udržal vašu pozornosť. Zopár drsnejších momentov tu je, zvlášť scéna s ruským likvidátorom, ktorý rád sťahuje kožu strojčekom. Lawrenceová tu má zopár odvážnejších scén, no jej výkon je celkovo skvelý a právom patrí medzi top herečky súčasnosti. 80%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Red Sparrow sa tvári zbytočne vážne na to, že zápletka a postavy smrdia svojou triviálnosťou. Čosi podobného ste už jednoducho videli miliónkrát, len v tom nehrala JL. Film je však sledovateľný a vôbec som nemal problém dopozerať ho do konca. V podstate ide o takú Atomic Blonde bez poriadnej akcie. No a práve z toho dôvodu len za 3*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Jennifer Lawrence je rozkošná a ukáže tu toho riadne veľa, ale film sa tvári ako nejaká drsná sonda do života tajných agentov a berie sa strašne vážne, pričom kvalitou scenára, hĺbkou postáv a dejovou líniou je to na úrovni 70s béčka líznutého so sexploitation. Pár záberov na Bratislavu čoby mátička Rus potešilo, ale len to podčiarkuje tú smiešnu béčkovú estetiku, kde Rusko je v zásade šedé a všetky budovy sú v štýle brutalizmu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Automobilovým partnerem filmu bylo BMW, což se projevilo například tím, že ruská tajná služby využívala limuzín řady 7. V několika záběrech, například jízda Londýnem nebo finální scéna s převozem na letiště, si lze navíc všimnout, že automobily Mercedes-Benz mají odstraněnu výraznou trojcípou hvězdu v masce chladiče. Naproti tomu například automobily Vauxhall, které využívala americká policie v Londýně, měly svá loga viditelná na masce chladiče i volantu. (FIAT 500)
  • Jennifer Lawrence priznala, že scenár sa jej páčil od začiatku, jediným zádrheľom boli nahé scény aj vzhľadom na to, že v roku 2014 boli Jennifer Lawrence ukradnuté súkromné ​​nahé fotografie v únikoch z iCloud. Nakoniec však usúdila, že je to podstatný rozdiel s dôvetkom: "Má azda neistota a strach z toho, že ma budú súdiť pre nahotu po tom všetkom, čím som si prešla, diktovať moje rozhodnutia po zvyšok môjho života?" (Arsenal83)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno